Puheenaihe

Espoon poliisi nappasi toimistovarkaat itse teossa – Sauli, 11, juoksi murtomiehet kiinni 

Poliisikoira Sauli tavoitti karkuun lähteneet toimistovarkaat tänään Espoossa. Iältään 11-vuotiaan Saulin on määrä eläköityä jonkin ajan kuluttua. 

Poliisi

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos sai perjantaiaamuna ilmoituksen, jonka mukaan Espoossa sijaitsevassa toimistokontissa oli havaittu kaksi tummiin pukeutunutta miestä. Nopeasti tehdyn ilmoituksen ja poliisikoiran avulla epäillyt tavoitettiin nopeasti.

Koirapartio jäljesti epäiltyjä tekijöitä toimistokontilta läheiseen maastoon, ja poliisi sai epäillyt kiinni noin puolen kilometrin päässä tapahtumapaikalta. Kiinniottohetkellä epäillyt olivat hautaamassa anastamaansa omaisuutta ja kätkemässä vaatteitaan.

Tutkinnassa on selvinnyt, että toimistokontin ikkuna oli rikottu sen takapuolelta. Ikkunan alla oli jauhesammutin ja pulttileikkuri. Kiinniotettujen hallusta löytyi puhelimia, makeisia, korttimaksupääte sekä käteiskassalipas, jossa vähäinen määrä käteistä. 

Kontista oli lisäksi anastettu kuorma-auton avain, jonka poliisi löysi tutkinnan yhteydessä. Molemmat epäillyt myöntävät syyllistyneensä varkauteen.

Välittömästi tapahtuman jälkeen saatu ilmoitus auttoi poliisi nopeassa kiinniotossa.

– Tämä juttu on hyvä esimerkki siitä, miten kansalaiset ja poliisi koirien avulla voivat tehdä hyvää yhteistyötä. Ilmoittaja soitti havainnostaan välittömästi hätäkeskukseen, minkä vuoksi poliisi oli nopeasti paikalla ja koirapartio pääsi tuoreille jäljille, toteaa tutkinnanjohtaja Tero Tonteri.

Jäljestämisessä onnistunut koira on Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen konkareihin kuuluva 11-vuotias Sauli.

– Sauli on jäämässä pian eläkkeelle, joten on hienoa, että uran loppumetreillä tuli näin hieno onnistuminen. Voi hyvin olla, että tämä oli Saulin viimeinen keikka, fiilistelee Saulin ohjaaja Mikko Rytkönen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (1)

Kommentit

Saulille hyviä eläkepäiviä.

Saulille hyviä eläkepäiviä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu