Puheenaihe

LM: Näin Esperi Care huijasi suomalaisia – ensimmäiset vinkit jo vuonna 2016

Esperi Care on merkinnyt hallinnon työntekijöitä osaksi hoitajavanhuutta. Kuvituskuva.

arkisto / Sauvo Jylhä

Esperi Care myöntää, että työvuorolistoihin on merkitty henkilöitä, jotka eivät ole työskennelleet hoivakodeissa. Asiasta uutisoi Lännen Media.

Valvontavirasto Valvira sai jo vuonna 2016 nimettömiä ilmiantoja, joiden mukaan Esperi Care on merkinnyt hoivakotien työvuorolistoille keskushallintonsa työntekijöitä. Lännen Median mukaan tarkastuksissa paljastui, että kyseessä on ollut laaja käytäntö.

– Kävi ilmi, että he (työvuorolistoille merkityt henkilöt) olivat nimenomaan keskushallinnon palkanlaskijoita ja aluejohtajia, Valviran ylitarkastaja Elina Uusitalo kertoo Lännen Medialle.

Valviran päätösasiakirjan mukaan hoivakotien vastuuhenkilöillä on ollut vastattavanaan useita yksiköitä tai heidän työpanoksestaan osa on laskettu hoivatyöhön. Esperin hoivakodeissa on käynyt Uusitalon mukaan niin, että joissain tapauksissa yksiköitä ei ole johtanut kukaan.

Esperi Care kertoo antaneensa kaikille yksiköilleen syksyllä 2018 ohjeen, että hallinnon työntekijöitä ei enää merkitä työvuorolistoille. Työvuorolistamerkinnöillä ei ollut tarkoitus johtaa tahallaan harhaan valvovaa viranomaista, kommentoi Esperi Caren aluejohtaja Kimmo Karvonen.

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yle: Esperi Care mitätöi palkankorotuksen pienentämällä ylimääräistä palkanosaa – yksi hoitaja lähtee käräjille13.4.2019 12.24
Esperi Care vastaa ay-liitolle: Ei tavoitella euronkaan säästöä6.3.2019 18.40
Esperi Care aloittaa pikakoulutuksen työtekijöiden saamiseksi – Tehy hämmästelee väitettä hoitajapulasta6.3.2019 12.02
Nuorten vammaisten kohtalo nyt täysin auki – kaupunki sulki taas Esperin hoitokodin Helsingissä11.2.2019 20.48
Esperi Caren hoivakoti peri muistisairaalta 15 euroa vessapaperin vaihdosta – näin kommentoi nyt vt. toimitusjohtaja31.1.2019 13.40

Kommentit (6)

Kommentit

Joku Valviran johtajista on

Joku Valviran johtajista on taatusti tiennyt huijauksesta ja hyväksynyt sen kaikessa hiljaisuudessa golfkaverisovussa, vapaamuurariveljeydessä tai muussa lain yli ulottuvassa kytkyssä. Suomiko ei muka olisi korruptoitunut? Täällähän on todella villi meininki jopa verrattuna maihin, joissa korruptio tunnustetaan avoimesti.

Juuri näin, Valviran toimet

Juuri näin, Valviran toimet on syytä tutkia, mitä virkaa on valvojalla joka saa tietää rikoksesta mutta ei tee asialle mitään. Minä kutsuisin sitä rikostoveriksi.

Mutta kuten huomaat, mitään

Mutta kuten huomaat, mitään todellista tutkimusta tai jälkipuintia ei ole aloitettu. Syynä siihen on, että se voisi kääntyä korruptoituneita ja tehtävänsä pysyvästi laiminlyöviä viranomaisia vastaan.

Onkohan sillä merkitystä

Onkohan sillä merkitystä lainkaan, että eSPeRi oli niin aktiivinen huolehtiessaan maahantunkeutuneista nuorista miehistä, on katsottu SPR:n toimintaa vanhustenhoidossa läpi sormien?

Kyseessä on törkeä rikos

Kyseessä on törkeä rikos ,vähintään vankilaan tästä pitäisi antaa ja kielto harjoittaa kyseessä olevaa ammattia.

"Työvuorolistamerkinnöillä ei

"Työvuorolistamerkinnöillä ei ollut tarkoitus johtaa tahallaan harhaan valvovaa viranomaista, kommentoi Esperi Caren aluejohtaja Kimmo Karvonen". Vaan mikä oli sitten tarkoitus ja oliko se sitten tahallinen?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu