Puheenaihe

SRV:n jättimäisten tornitalojen rakennus lykkääntyy Espoossa – tältä jopa 36-kerroksiset talot näyttäisivät

Havainnekuva Keilaniemen torneista maan tasosta.

SARC

Keilaniemeen suunniteltujen asuintornitalojen rakentamisen aloittaminen viivästyy. SRV:n oli määrä aloittaa ensimmäisen tornitalon rakentaminen Kehä I:n tunneloinnin valmistuessa.

Tunneli on määrä avata liikenteelle kesäkuun vaihteessa. Espoon kaupungin ja SRV:n välistä kahden tornin tonttikauppaa koskeva valitus on kuitenkin edelleen Korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Valitus jätettiin puolitoista vuotta sitten.

Helsingin hallinto-oikeus hylkäsi tornin tonttikaupasta tehdyn valituksen vuonna 2017, mutta valituksen tehnyt yksityishenkilö vei asian Korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

– Meillä ei ole rakennuslupaa emmekä ole pystyneet aloittamaan ennakkomarkkinointia, kertoo asuntoliiketoiminnan johtaja Antero Nuutinen SRV:stä.

Nuutinen ei lähde ennakoimaan, koska KHO:sta saadaan päätös.

– Pistämme ison pyörän pyörimään, kun valitus laukeaa.

Nuutinen kertoo, että tonttikaupan varmistumisen jälkeen menee vähintään reilut puoli vuotta, kunnes rakentaminen voidaan aloittaa.

Lopullinen rakentamispäätös riippuu kysynnästä. Rakentamaan ryhdytään, kun noin puolet asunnoista on varattu.

– Redin Majakka varattiin melkein täyteen muutamassa päivässä. Sitten on kohteita, joissa ennakkomarkkinointi on kestänyt kauemmin, Nuutinen kertoo.

Ensimmäiseen 32-kerroksiseen tornitaloon on tulossa vajaat 300 asuntoa. Alimpiin kerroksiin on tarkoitus rakentaa pieniä asuntoja, ylempiin suurempia.

Toiseen torniin on tulossa 36 kerrosta ja niin ikään noin 300 asuntoa.

Nuutisen mukaan asuntojen tarkka määrä on vielä auki, koska ylimpien kerrosten isoja asuntoja voidaan räätälöidä kysynnän mukaan.

– Jos joku haluaa vaikkapa koko kerroksen, niin sekin on mahdollista.

Kauppakeskus Redin paisuneet rakentamiskustannukset painoivat SRV:n viime vuoden tuloksen tappiolle.

– Viime vuosi oli ensimmäinen tappiollinen vuotemme 30 vuoteen. Teemme kovasti töitä, että se olisi historiaa, Nuutinen sanoo.

Nuutisen mukaan yhtiö on edelleen vahvasti sitoutunut Keilaniemen torneihin.

– Asuntorakentaminen on meidän strategiamme ytimessä. Keilaniemessä on jo hyvät liikenneyhteydet ja raidejokeripäätös toi lisää positiivisuutta hankkeeseen.

SRV:ssä uskotaan, että kaupungistumiskehitys jatkuu ja että korkealla asuminen kiinnostaa erityisesti pääkaupunkiseudulla.

SRV rakensi vuonna 2017 Espoon toistaiseksi korkeimman, 24-kerroksisen asuintalon Niittykumpuun, ja 16-kerroksinen Piruetti valmistui Perkkaalle tämän vuoden helmikuussa.

Keilaniemeen on tarkoitus rakentaa yhteensä neljä pyöreää asuintornia. SRV:n on määrä rakentaa niistä kaksi ensimmäistä, eteläisintä tornia. Kahdesta muusta tontista ei ole vielä sopimuksia. Tontit ovat Espoon kaupungin omistuksessa.

Espoon kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina sopimuksen Keilaniemen pysäköintilaitoksen toteuttamisesta. Sopimus liittyy Keilaniemeen kaavoitettuihin asuintornitaloihin ja toimistorakennukseen. Tonttien pysäköintipaikkojen lisäksi laitokseen tulee 180 metron liityntäpysäköintipaikkaa.

Hallin sopimusosapuolet ovat Espoon kaupunki, SRV Rakennus Oy sekä NCC Property Development Oy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (3)

Kommentit

Miksi tuon husun mainos on

Miksi tuon husun mainos on tuossa? ”Vapaus,veljeys....” nyt menee kyllä yli. Kaikilta eu:n ulkopuolisilta maahanmuuttajilta pitäisi tosiaan ottaa äänioikeus pois,etteivät he tule tänne tosiaan veljeilemään ja äänestämään moista kusettajaa.

Jaksuhalit espooseen,

Jaksuhalit espooseen, koittaisi nyt vaikka ensi rakentaa sen lippulaivan valmiiksi. Vain suomessa yksi ihminen voi jarrutella satojatuhansia ihmisiä.

"Tontit ovat Espoon kaupungin

"Tontit ovat Espoon kaupungin omistuksessa. " Ehheh. Onnea vain asuntojen "omistajille" siinä kohdassa kun Espoo päättää nostaa vuokran "käyvälle tasolle", vaikkapa kymmenkertaiseksi siitä mitä se aluksi oli. Siis kun eikä jos. Se on täysin selvää kun toinen Kokoomus-Vihreät -vetoinen kaupunki, eli Helsinki, jo teki sen. Näin tulee käymään Espoossakin.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu