Puheenaihe

Suomeen haluavien Isis-leirin naisten lausunto huolestuttaa terrorismintutkijaa – IS: ”Eivät ymmärrä seurauksia”

Terrorismitutkija Juha Saarinen ottaa Ilta-Sanomissa kantaa Isis-naisten toiveisiin päästä palaamaan takaisin Suomeen. Saarisen mukaan on huolestuttavaa, että Isis-taistelijoiden vaimoina olleet eivät näe omassa toiminnassaan mitään väärää.

– Se kertoo vähintään siitä, että nämä henkilöt eivät ymmärrä omien tekojensa ja päätöstensä vakavuutta ja seurauksia. Se, ettei nähdä tässä mitään väärää voi myös indikoida sitä, ettei nähdä koko Isiksessä toimijana mitään väärää, Saarinen sanoo.

Saarinen kertoo uskovansa, että ainakin osa naisista uskoo edelleen Isiksen ideologiaan ja koko ryhmään hyvin voimakkaasti.

Ylen saamien tietojen mukaan Koillis-Syyriassa sijaitsevalla al-Holin leirillä on kaikkiaan yksitoista suomalaista naista ja 33 lasta. Naiset ovat olleet Syyriassa jo vuosien ajan. 

Saarinen huomauttaa, että kaikilla suomalaisilla on oikeus palata kotimaahansa. Sitä ei poliittiset lausunnot muuta.

Rajalla pidättäminen olisi tutkijan mukaan oikea ratkaisu, muttei mutkaton sekään. Naisia ei voisi pitää pidätettynä kovin kauaa, ellei heidän tekemiään rikoksia pystyttäisi näyttämään toteen.

Suomalaiset poliitikot ovat pohtineet muun muassa sitä, pitäisikö Isis-naisten synnyttämien lasten sallia palata Suomeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (19)

Kommentit

Se on niin kuten Jussi H-A

Se on niin kuten Jussi H-A eilen Ylen EU-vaalikeskustelussa sanoi; nuo naiset ovat Suomeen tullessa käveleviä aikapommeja! Radikalisoituneita, aivopestyjä, pettyneitä, vihaisia ja valmiita tekemään tuhoa kristittyjä vastaan mahdollisimman isosti, kuten heidän miehensäkin!

Ei kai kukaan

Ei kai kukaan mielenterveydeltään terve olisi edes sinne lähtenyt. Tässä on täsmälleen sama tilanne, kuin muillakin kiihkouskovaisilla, jotka on aivopesty niin totaalisesti, ettei omaa mielipidettä ja syyntakeisuutta ole jäljellä lainkaan. Näille tarvitaan psykiatrista apua ihan samalla tavalla, kuin näihin kotimaisiin uskontoihin perinpohjaisesti hurahtaneille. Uhreja he ovat lähes poikkeuksetta, heitä pitää auttaa.

Kyllä uhreja pitää auttaa,

Kyllä uhreja pitää auttaa, mutta tässä tarinassa uhreja ovat lapset. Naiset ovat ihan täysi-ikäisinä ja omasta vapaasta tahdostaan aivopesulaan lähteneet. Jääkööt sinne. Lasten kuntoutus kestää pitkään, ja on varmasti erittäin vaikeaa. Mutta heillä on vielä mahdollisuus normaaliin elämään, ja heitä kuuluisi auttaa.

Äläpä ränni viitti. Näillä

Äläpä ränni viitti. Näillä kersoilla on jo pää sekasin heti syntyessään,kuten vanhemmillakin.

Mikään ismi ei ole geeneissä.

Mikään ismi ei ole geeneissä. Se kasvatetaan lapseen tai aivopestään aikuiseen. Joten kyllä Ränni vaan viittii.

Ja siksi noita ei pidä ottaa

Ja siksi noita ei pidä ottaa Suomeen, eikä mihinkään. Nauttikoot nyt ihanuudestaan ja muistelkoot kalifaattia. Joten älä ränni oikeasti taas viitsi.

Suomessa joka ikiseen

Suomessa joka ikiseen yleisötapahtumaan rakennetaan rekkaesteitä jotta suomalaisia ei murhata ja mikähän on se syy? Ei äitis vaan isis.

Pysykööt nyt vaan siellä

Pysykööt nyt vaan siellä onnelassaan. Suomeen nuo eivät ole tervetulleita.

Ei yhtään Isis tyyppiä lisää

Ei yhtään Isis tyyppiä lisää Suomeen ja nykyiset ulos maasta.

Terroristit ovat rikollisia.

Terroristit ovat rikollisia. He eivät ole potilaita. Potilaat omaavat diagnoosin. Terroristi ei ole hoivan tarpeessa. Suomen turvallisuuden ja oikeudenmukaisuuden nimissä terroristeja ei saa päästää Suomeen takaisin . Heillä on ollut mahdollisuus elää Suomalaisessa demokratiassa mutta se ei ole heille kelvannut. He ovat hyväksyneet viattomien kurkkujen leikkaamiset ja ovat vannoutuneita Sharialain ja ääri-islamin edustajia. Potilaita he eivät ole. Ei pääsyä Suomeen.

....vaarallinen tie lukea

....vaarallinen tie lukea rikolliset potilaaksi. Hoivaamaan rikollisia . rikollinen itse ei halua hoivaa vaan rikollinen haluaa tehdä rikoksia ja terroristi haluaa näkyvyyttä iskuillaan ja mm. turistien tapaamisella. Ei rikollista voi laittaa kukkahattutätien unelmamaailmaan . He itse eivät sitä halua.

Kun pääsevät Suomeen niin

Kun pääsevät Suomeen niin jatkavat terroriaan synnyttämällä yksi uusi/v.

Halutaanko Turun tappojen

Halutaanko Turun tappojen jälkeen Suomeen ehdoin tahdoin lisää islamilaista väkivaltaa tuomalla kiihkoislamilaisia lisää maahan?

Ei missään nimessä Suomeen.

Ei missään nimessä Suomeen. Ääriuskontoa palvovat ovat pelkkä riskipesäke.

Pysykää siellä, emme halua

Pysykää siellä, emme halua teitä elättää. Suomi ei ole lähi-idän tai afrikan sosialitoimisto.

Joo , tänne Suomeen tottakai

Joo , tänne Suomeen tottakai tulisivat valtion ja KELA:n elätettäväksi 100 %:sti , vaikka ovat olleet ainakin hehkisesti osasyyllisiä Isisjärjestelmän hirmutekoihin ja ovat varmuudella omaksuneet Isiksen kaikki rikolliset toimintamallit ja ideologian. Ei missään nimessä takaisin , mutta vaarana on, että tuleva punavihreä äärisuvaitsevainen hallitus päästää kaikki halukkaat Suomeen takaisin, Nyt ennen EU-vaaleja ollaan kyllä hiljaa, mutta katsotaan ensi viikolla, puheet muuttuvat varmuudella.

Kattokaa tämä ja miettikää

Kattokaa tämä ja miettikää haluatteko oikeasti takaisin. Ollaan jo varmaan kymmeniä ja kymmeniä tuhansia maksettu tukina ja turvapaikka maksuina näille (ainakin osa on tullut muualta ja saanut jo kansalaisuuden) ja nyt sitten pitäis yksityiskoneella lennättää tänne takaisin nostelemaan tukia. EI KIITOS. Kelan vois haastaa tuomioistuimeen terrorismin tukemisesta, koska ovat maksaneet tukia tuonne menneille. https://areena.yle.fi/1-50165558

Nämä ovat

Nämä ovat syvästdikalisoituneita. Pitkään Kalifaatissa asuneena ovat täysterroristeja; nuorin uhria niskaan ampunut terroristi on kolmevuotias.Ai että Kelan tuilla toimimaan? Suomeen siittämään uusia ääri-islamisteja ja levittämään Kalifaatin ideologiaa ja sharialain oppeja? ISIS Sannan sanoin: " kurkun leikkaaminen on oikein, jos niin sanotaan Sharialaissa. ". Ei Suomi tarvitse äitiä joka naittaa lapsensa seksiorjaksi.

Paras olisi antaa Irakin

Paras olisi antaa Irakin hoitaa terroristit siellä paikanpäällä , kuten Irak parhaaksi katsoo. Suomi on kaukana , ei kuulu Suomelle tämä terroristien Kalifaatti.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu