Puheenaihe

Neljä naista seisoi alasti kopissa Helsingin keskustassa – "Siihen tuli sellainen poikajoukko seisomaan eteen"

Yle Kioski toteutti viime viikolla tempauksen, jossa pohditiin suhdetta omaan vartaloon.

Tempauksessa neljä naista asettuivat vuorotellen seisomaan täysin alasti Helsingin ydinkeskustaan rakennettuun peililasikoppiin. Kopista näki ulos täysin selvästi, mutta ainakaan teoriassa sinne sisään ei nähnyt.

– Mulle on rakennettuna tämmöinen nakukoppi, jonne minä ja muut mimmit mennään seisomaan täysin alasti kaikkien muiden ihmisten edessä ja samalla pohditaan vähän omaa kehoa ja sitä häpeää. Miksi alastomuus on edelleen häpeä, mistä tämä kaikki on lähtöisin? Kioskin toimittaja Emma Karasjoki kertoo videon alustuksessa.

Karasjoki kertoo tempauksen olevan ensimmäinen sarjassa, jossa pohditaan yhteiskunnan asettamia paineita.

– Ne teemat ovat olleet aina läsnä omassa somessani, joten tuntui luonnolliselta tehdä Youtube-kanavani ensimmäinen video näistä aiheista. Idea oli itse asiassa pomoni, joka tuli sanomaan, että "Emma, älä tyrmää tätä heti, mutta mitä jos seisoisit alasti Helsingin keskustassa..., Karasjoki nauraa.

– Soitimme sitten Ylen lavastamoon ja sieltä saimme aika nopeasti kopin.Tämä oli hyvä tällainen ensimmäinen video. Jatkossa videot ovat varmasti kaikki todella erilaisesti toteutettu, mutta aihepiiri pysyy samana ja heittäytymistä on luvassa, hän lupaa.

Karasjoki kertoo kopissa seisomisen tuntuneen ainakin aluksi "jäätävältä".

– En ajatellut sen jännittävän oikeasti niin paljon. Siihen tuli sellainen poikajoukko seisomaan eteen ja joku katsoi silmiinkin. Vaikka tiesin, että hei eivät näe minua, tunne oli jotenkin jäätävä. Lopulta siinä kuitenkin vähän rentoutui ja ajatteli, että mitä sitten.

– Kopistahan saattoi nähdä läpi jos tuli todella lähelle ja peitti kaiken muun valon. Mutta tuottajani oli paikalla ja esti, että niin ei voinut tapahtua.

Karasjoki iloitsee videon tavoittaneen juuri ne ihmiset, jotka hän halusi tavoittaa.

– Se on löytänyt hyvin nuoret, joita tämä selkeästi koskettaa. Videon tarkoitus oli pohtia, että miksi alastomuutta ajatellaan häpeällisenä. Esimerkiksi jossain pukuhuoneissa saatetaan olla jotenkin häpeissään. Omaan kehoon ja sen muutoksiin kannattaa kuitenkin suhtautua rennosti. Kannattaa ottaa oppia niistä uimahallin pukuhuoneiden mummoista, toimittaja hymyilee.

– Itselläni oli nuorempana syömishäiriötä ja totta kai se kummittelee aina välillä takaraivossa. Nykyään olen kuitenkin itsevarma ja osaan ottaa ikäviäkin kommentteja vastaan. Silti on hyvä tällaisella nakukokeella varmistaa, että rakastaa oma kroppaansa.

Katso videolta kuinka koe sujui.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Aika petkutusta, sillä ikkuna

Aika petkutusta, sillä ikkuna on videolla peililasia, josta ulkopuolelta ei sisälle näe! Miksi YLE taas haluaa antaa valheellista kuvaa toiminnastaan? Totuus tuli ainoastaan "poikajoukosta" eli mamuista, jotka yrittivät sisälle tuijottaa!

Menee samaan kategoriaan, kun

Menee samaan kategoriaan, kun Ylioppilaslehden päätoimittaja ja toimitussihteeri ulostivat housuihinsa bussissa. Taas joku feministijuttu, mitä kukaan täysjärkevä ei voi ymmärtää. Kuka edes haluaisi niitä nähdä alasti?

Vaikuttaa vähän siltä että

Vaikuttaa vähän siltä että ennen oli - Saa katsoa muttei koskea. Nykyisin ei saa edes katsoa. Typerää vihervasurifemmarien touhua. Mutta eikö nyt siis edes matut saa katsoa? - nähtävästi ei, mutta vähän pidemmälle saavat mennä - ainakin mitä oikeusvääryyslaitoksen "tuomioihin" tulee.

Mikähän "poikajoukko" siellä

Mikähän "poikajoukko" siellä on ollut ja eikös ole aika törkeää sukupuolen olettamista, kun pojittelevat tietämättä mitä sukupuolta joukkio on edustanut...heh

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu