Puheenaihe

Posti irtisanoo 200 työntekijää ja sulkee 18 myymäläänsä: Ilman valtion tukea on toimittava markkinaehtoisesti

Sirpa Repo / Arkisto

Postin yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Lopputulemana Posti lakkauttaa 18 omaa myymäläänsä ja irtisanoo 200 työntekijää. 

Henkilöstöä vähennetään palvelupisteverkostosta enintään 106 henkilöä sekä hallinto ja esimiestehtävistä 94 henkilöä.

Postin myymälät lakkautetaan vuoden 2021 maaliskuuhun mennessä seuraavissa paikoissa: Helsinki (Punavuori, Etu-Vallila, Hakaniemi ja Herttoniemi), Espoo (Tapiola), Vantaa (Tikkurila), Lahti, Turku, Pori, Tampere, Kouvola, Mikkeli, Lappeenranta, Lemi, Vaasa, Kuopio ja Rovaniemi. 

Posti pyrkii paikkaamaan lopetetut myymälät paikallisilla yhteistyökumppaneilla, jotka ylläpitäisivät palvelua. Lisäksi palvelupisteiden ja pakettiautomaattien määrää pyritään kasvattamaan.

Jäljelle jäävät myymälät ovat Helsingissä (Postitalo, Kasarmitori ja Töölö), Espoossa (Matinkylä), Jyväskylässä (keskusta) ja Rovaniemellä (Napapiiri).

Yt-neuvottelujen taustalla oli Postin tarve alentaa kustannuksia vähintään noin 150–200 miljoonaa euroa seuraavan kolmen vuoden aikana. Postin mukaan kustannussäästö tarvitaan pääasiassa kirjeiden ja lehtien rajun vähenemisen takia.

Eduskunta vapautti postipalvelujen kilpailun kokonaan vuonna 2016. Sen jälkeen kilpailu jakelupalveluissa on Postin mukaan kiristynyt ja toimintaa on pyöritettävä markkinaehtoisesti. 

Postin toiminta rahoitetaan sen asiakkaiden maksamista palveluista eikä se saa toimintaansa valtion tukea, toisin kuin moni muu postialan toimija Euroopassa.

Edit 6.6. klo 15.33: Lisätty lakkautettavien postimyymälöiden joukkoon Vantaan Tikkurila,

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

14 miljoonaa tilpehööripakettia Kiinasta joutumassa verolle – TE: Postissa pelätään katastrofia4.6.2019 08.39
Viestintävirasto jyrähti Postille: köyhillä oltava edes oikeus noutaa posti maksutta poste restantesta14.5.2019 20.45
Oliko puistolalaisten ilo Postin siirrosta takaisin Helsinkiin ennenaikainen? – Posti: "Teemme myöhemmin päätökset jatkosta"9.5.2019 15.35
Pääpostista ainoa postin myymälä koko Helsingissä? – HU vieraili lakkautusuhan alla olevassa Hakaniemen postissa: "Jos tämä lopetetaan, minne sitä sitten menee"19.4.2019 08.40
Posti irtisanoo satoja työntekijöitä ja sulkee lähes kaikki myymälänsä – Unioni pöyristyi: "Äärimmäisen vastuutonta käyttää vaalien jälkeistä tilannetta näin hyväkseen"15.4.2019 16.39

Kommentit (7)

Kommentit

Postin kaikki isopalkkaiset

Postin kaikki isopalkkaiset kymmenet johtajat tuskin irtisanovat itseään?

Kuinka paljon postin

Kuinka paljon postin pääjohtajan palkka nousi tämän päätöksen seurauksena.

Muutama vuosi sitten lehdessä

Muutama vuosi sitten lehdessä luki, että postinpääjohtajan palkka on 50 tuhatta euroa, nyt varmasti vähän nousi, kun inflaatio ja hinnat nousee...

Se on jo yli 82 000 €/kk.

Se on jo yli 82 000 €/kk. Postin toimitusjohtajalle ennätystili, Postin Groupin palkka- ja palkkioselvityksen mukaan Malinen tienasi viime vuonna 987 764 euroa, eli kuukausitasolle jaettuna yli 82 000 euroa.

Kyllä laskuttajat ymmärtävät

Kyllä laskuttajat ymmärtävät jos posti ei tuo laskuja esim. Vanhukselle jolla ei nettiä ja sukulaisia hoitamassa digitalisaatiota. Posti toimii markkinataloudellisesti, markkinataloudellisesti laskut voi unohtaa kun niitä ei kuljeteta.

Posti heittää työtekijöitään

Posti heittää työtekijöitään liudan pellolle ja on jo nyt palkannut SOL:lta uusia tilalle 10e tunti!- Tää on sitä todellista markkinataloutta.- Aivan sika touhua.

Hyvä Posti. Ehkä palvelut

Hyvä Posti. Ehkä palvelut alkaa jopa toimia kun ne siirtyvät enemmän yksityisten toimijoiden vastuulle.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu