Viihde

Korkokenkä kaunistaa jokaisen naisen jalkaa - katso ammattilaisen neuvot oikeaoppiseen korkkarikävelyyn

Mitä leveämpi korko on, sitä tukevammalta korkokenkä tuntuu jalassa. Korkealla ja kapeallakin korolla oppii kävelemään kun ottaa pieniä askelia rauhassa.

Ulla Yliherne

– Voi kunpa meille suomalaisille naisille ei olisi niin vaikeaa antaa lantion vähän keinahtaa kun kävelemme korkokengillä, entinen malli ja nykyinen muotiliike Nina´sin omistaja Niina Kurkinen huokaa.

Kaunis ja luonnollinen korkokenkäkävely lähtee Kurkisen mukaan juuri lantion liikkeestä. Pieni keinahtelu ei ole keikistelyä vaan kaunista ja naisellista.

Lantion keinahtelun ohella tärkeintä oikeaoppisessa korkokenkäkävelyssä on jalkojen suoristaminen askelten välillä. Kun liikkeelle lähtee pienillä askelilla eikä kävele liian nopeasti, korkeammillakin koroilla kävely onnistuu.

– Jos jalkaa ei saa suoraksi edes paikalla seistessä, silloin kengän korko on liian korkea, Kurkinen huomauttaa.

– Koska nykyisin melkein kaikissa kännyköissä on videomahdollisuus, voi pyytää vaikka kaveria kuvaamaan kävelyharjoitukset. Oman kävelyn katsominen videolta on hyvin opettavaista, hän tietää.

 

Koska työ on iso osa elämää, hankkisin arkikäyttöön parhaat mahdolliset korkokengät.”

 

Mutta jotta korkkarikävelyä pääsisi harjoittelemaan, ensin täytyy osata valita oikeat kengät. Kurkisen mukaan kannattaa mieluummin panostaa yhteen hyvään pariin kuin haalia kasaan useammat huonosti istuvat kengät, jotka lopulta päätyvät käyttämättöminä kaapin pohjalle.

– Koska työ on iso osa elämää, itse hankkisin arkikäyttöön mahdollisimman hyvät korkokengät. 90 prosenttia elämästämme on kuitenkin arkea. Jos pukeutuisin kauniisti vain juhlia varten, en pukeutuisi juuri koskaan, hän toteaa.

Sopivaa kenkäparia etsiville Kurkinen antaa vinkiksi sovittaa mahdollisimman monia kenkiä, jotta sopiva lesti löytyy. Kun mieleiset korkokengät on löytänyt ne kannattaa koeajaa kotona ennen varsinaista käyttöä.

– Kun koekäyttää kenkiä noin tunnin päivässä, kengät lämpenevät ja muokkautuvat oman jalanjäljen mukaan. Tällöin on pienempi vaaran, että kengät alkaisivat hiertää. Tiedän, että jotkut nopeuttavat kenkien venyttämistä laittamalla uusiin kenkiin märän sukan, mutta itse en suosittele tätä kikkaa, Kurkinen toteaa.

 

Pitkille naisille sanoisin, että pää pystyyn ja korot rohkeasti jalkaan.”

 

Kurkinen on valmis allekirjoittamaan väitteen siitä, että jokaisen naisen jalka näyttää hyvältä korkokengissä, ikään tai kokoon katsomatta.

– Joskus kuulee pitkien naisten sanovan, etteivät he voi käyttää korkoja pituutensa takia. Heille sanoisin, että pää pystyyn ja korot rohkeasti jalkaan. Eihän lyhyille naisillekaan sanota, etteivät he saisi käyttää ballerinoja, Kurkinen tuhahtaa.

Korkokenkäkävelyn kanssa haparoivia hän lohduttaa sanomalla, ettei kukaan ole syntynyt korkokengät jalassa, mutta harjoittelemalla taidon voi oppia.

– Jos kotitöitä pystyy tekemään vaivattomasti korkkarit jalassa, silloin harjoittelu on jo hyvällä mallilla, Kurkinen nauraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (18)

Kommentit

Jälleen asennevammainen

Jälleen asennevammainen otsikko. Miksei myös miehen jalkaa tai ylipäätään ihmisen jalkaa? Olen transvestiittimies ja kävelen korkokengillä enemmän kuin moni nainen. Sitä paitsi miesten sääret eivät häviä lainkaan naisten säärille.

Täysin samaa mieltä edellisen

Täysin samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa! Eiköhän tällaisia "Naiset ja korkokengät"-teemaisia juttuja ole nähty jo ihan tarpeeksi.

Jep - hiton seksistifemakot.

Jep - hiton seksistifemakot. Audi-mies saa kenkää vitsistä, mutta tämä toimittaja sorsii tietoisesti miehiä. ps. sellaiset pitkät nahkasaapas -piikkikorkkarit on oikein komiat riskin miehen jalassa

On tää taas niin väärin!

On tää taas niin väärin! Tasa-arvovaltuutettu tule apuun ja kerron Uusimaan toimittajalle miten kirjoitetaan tasa-arvoisesti, kiintiöt huomioon ottaen ja kaikkia tasapuolisesti kunniottaen. ps. samat vaivasenluut se mieskin saa kuin nainen korkkareista ja onko se kaunista?

Tällainen alaston apina on,

Tällainen alaston apina on, piikkikoroilla sipsutellessaan se kuvittelee olevansa universumin napa. Ja kaikki muu on yhdentekevää.

Naiset on siis niin ällön

Naiset on siis niin ällön pinnallisia, että. Kun tosimiehet nai, siinä ei naisia tarvita. Korkkareita ehkä.

Voi hitsi, eihän hienompaa

Voi hitsi, eihän hienompaa taideteosta ole kuin viehättävä, minihameessa kulkeva upeasäärinen nainen. Huh-huh. Ja se kopse selän takaakin pistää pään kääntymään...... Ottakaa Suomineidot mallia Eestin naisilta, siellä ne on kaikilla. Vaikka olisi farkut jalassa niin on se kaunista silloinkin

Minunpa jalkaani ei ahdeta

Minunpa jalkaani ei ahdeta ryhtiä huonontavaan ja vaivaisenluuta aiheuttavaan korkokenkään. Kävelen joustavasti ja nopeasti mokkasiineissa, ballerinatossuissa tai matalissa sandaaleissa, pystyn jopa juoksemaan pikkulapsen tai bussin kiinni. Korkokengissä näyttäisin kumaraiselta kamelilta, ne vievät ryhdin huonoksi ja selän asennon virheelliseksi. Katsokaapa millainen ruma jalka on Victoria Beckhamillakin, korkokenkien ansiosta. - Vapauttakaamme jalat!

Toimittajan olisi syytä puhua

Toimittajan olisi syytä puhua säärestä, ei jalasta.

Hymm....tästä päästäänkin

Hymm....tästä päästäänkin kysymykseen: Miksi korkkari ei kohenna myös miehen jalan ulkonäköä? Onko edelleenkin tarkoitus, että nainen istuu korkkareissaan avuttomana passattavana, sillä välin kun toimijat ovat miehiä? Ei niillä jokasuuntaan vaappuvilla koroilla voi reipasta askelta ottaa tai pitkiä monttuisia matkoja kävellä! Näytti ihan miltä hyvänsä, niin kenkien toimivuus ja terveellisyys jalalle ovat minulle paljon tärkeämpiä arvoja, kuin ilahduttaa miesten silmää. Provo-otsikosta nousee ihan mieleen kuva niiden naisparkojen jaloista, jotka ennenvanhaan Kiinassa sidottiin. Jalkaterä kaksinkerroin kasvuvaiheessa, jotta on sitten "siro" jalka miehen ihailla... Voi luoja sentään!

Mikä onkaan upeampaa, kuin on

Mikä onkaan upeampaa, kuin on korkokengillään kävelevä nainen. Ja vielä etenkin silloin, kun nainen sen myös osaa, lanteet veikeästi heilahdellen, he taitaa kävelyn korkkareillaan, vaude. Mutta sitä kun kaikki eivät valitettavasti osaa. Jäykin jaloin polvet koukussa klenksuttaen se ei toimi.

Mitä mies katsoo, kun nainen

Mitä mies katsoo, kun nainen ottaa korkkarit jaloista pois? Minne katse käännetään, kun vaivasenluut sinipunaisina pullottaa? Hierooko mies kipeitä vaivasenluita ja livertää kuinka seksikkäät ne on?

Huomaa kyllä sen, että nämä

Huomaa kyllä sen, että nämä vaivaisenluu-kommentoijat eivät ole juurikaan perehtyneet hyvän korkokengän ominaisuuksiin. Riittävä kiertojäykkyys lestissä, tukeva kantakappi, suora kengän sisäsivu varpaisiin saakka ja tilaa varpaille sekä riittävän kokoinen kenkä ei pitäisi kenellekään vaivaisenluita aiheuttaa. Kukin kulkekoon tavallaan ja itselle soveltuvilla kengillään, niin miehet kuin naiset - olipa sitä korkoa tahi ei!

Nuorena piti olla aina korkoa

Nuorena piti olla aina korkoa kengissä, ei nyt mitään yli 10 cm kuitenkaan. Lestit olivat vielä liian kapeita, joten nyt palkkiona vaivaisenluut. Onneksi ei ole tarvinnut sentään leikata, pitää vaan aina katsoa, että kengissä on tilava lesti. Ihan korottomilla en vieläkään osaa kävellä tosin.

En ymmärrä kuinka joku voi

En ymmärrä kuinka joku voi sanoa korkokenkien asettavan jalan luonnolliseen asentoon. Ei ne ihmiset ole muinoikaan varpaillaan kävelleet. Kyllä kävelyvälineiden pitää olla sellaiset, ettei niiden olemassaoloa tarvitse muistaa, sama koskee myös vaatteitakin.

Korkokenkiä saa käyttää,

Korkokenkiä saa käyttää, mutta älkää ostako sellaisia jotka kopisevat vaikkapa kerrostaloissa-maailman ärsyttävin asia. Sitäpaitsi alan naiset käyttävät just sellaisia.

Korkokengäthän olikin aluksi

Korkokengäthän olikin aluksi miesten kengät. Kaikki alkoi aikoinaan ratsastuskengistä.

En ole koskaan käyttänyt

En ole koskaan käyttänyt korkokenkiä. En vaan pysy niillä pystyssä vaan kaadun heti. Olenko epänaisellinen?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu