Puheenaihe

Helsinki tarjoaa ilmaiset matkaliput kaikille toisen asteen opinnot aloittaville – kokeilu kestää syksyn

Ensi syksynä kaikki toisen asteen opinnot aloittavat saavat HSL:n ilmaisen matkalipun.

Jussi Vehkasalo

Helsinki aikoo tarjota kaikille ensi syksynä toisen asteen opinnot aloittaville nuorille HSL:n ilmaisen AB-lipun, joka kattaa Helsingin ja osia Espoosta sekä Vantaasta.

Kyseessä on kokeilu, joka kestää tulevan syyslukukauden ajan. Kokeilu tulee maksamaan 872 000 euroa.

Rahapotti jakautuu niin, että ammatillisen koulutuksen 3 600 opiskelijan matkaliput tulevat maksamaan 493 000 euroa, suomenkielisten lukioiden 2 330 oppilaan liput 320 000 euroa ja ruotsinkielisten lukiolaisten liput 60 000 euroa. Oppilaita ruotsinkielisissä lukioissa on noin 405.

 

Helsingin kaupunginhallitus esitti viime vuoden syyskuussa kaupunginvaltuustolle, että kaupunki lähtee edistämään toisen asteen maksuttomia oppimateriaaleja ja työvälineitä. Ensimmäiset toimenpiteen sovittiin tehtäväksi tulevana syksynä.

Kaupunginvaltuusto päätti marraskuussa, että tämän vuoden talousarviossa kohdennetaan kaksi miljoonaa euroa toisen asteen maksuttomuuden kokeiluun.

Kasvatus- ja koulutuslautakunta hyväksyi tällä viikolla matkalippujen kustantamisen osana kokeilua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (8)

Kommentit

Tässä taas nähdään, kuinka

Tässä taas nähdään, kuinka vanhusvihamielinen kaupunki Helsinki on. Kaikki uudet alennukset ja ryhmien ilmaismatkat maksatetaan ikäihmisten (ja töissä käyvien) lippujen hinnan korotuksilla. Poistunut raitiovaunulippu, ns Helsingin sisäisen lipun hinnan nosto, entisen seutulipun hinnan alennus, Länsimetro ja vanhusten 70-vuoden ikävaatimus alennukseen ja rajoite matkustusaikaan. Joka ikinen päivä ruuhkan aiheuttavat nämä ilmaismatkustajat matkalla jonnekin Oodeihin. Olkaa sitten huolissanne nuorison liikkumattomuudesta, bussilla mennään lyhyetkin matkat, koska se on ilmaista. Rahaa löytyy näköjään helposti kaikkeen muuhun turhaan, mutta ei vanhuksille, tälläkin summalla olisi palkattu yli 30 henkilöä kotihoitoon.

Kyllä se ”nuorison liputkin

Kyllä se ”nuorison liputkin maksetaan,kuhan väri vain on oikea.

Ei noi tietyn väriset

Ei noi tietyn väriset tähänkään mennessä ole lippuja ostaneet, ainkaan omalla rahalla. Kyllä muutenkin nyt nuorisoa paapotaan, ilmaiset materiaalit ja liput, lisäksi eläkettä kerrytetään opintoaikana.

Toi on hyvä - eläkettä kertyy

Toi on hyvä - eläkettä kertyy opiskelun aikana. varmaan tyyliin 200 eur opintorahasta kertyy 1 eur / kk eläkettä ja nuoriso äänestää pää märkänä vasemmistoo. Joo nuorissa on tulevaisuus, mutta ei ne mitään kovin fiksuja ole. Nuoriso on itse asiassa keskimäärin aika naiivin typerää. Sori nyt vaan nuoriso.

Vielä typerämpiä olette te

Vielä typerämpiä olette te rasistit keski-ikäiset jotka niin kovasti pahotatte mieltänne joka asiasta

On ennenäkemätöntä että lähes

On ennenäkemätöntä että lähes poikkeuksetta ainoa todellinen kustannus halutaan myöntää opiskelemaan haluaville, edellisen Hallituksenne pohtiessa jopa sen kotiin viemistä, hinnan näin materiaalit mukaan lukien ammattilaisten laskettua ollessa ylitsepääsemättömät 100 miljoonaa... :-) -on itseasiassa ilo nähdä mikä tämän julkisen liikenteen "vapautus" kodin ja oppilaitoksen välillä sen hyötyyn nähden on. - Eteläisessä naapurimaassa tämä on ollut pitkään jo ilmaista, se jopa nyt jo laajennettuna kansalaisilleen lähes koko maahan, heidän Valtion vuotuisen Budjettinsa ollessa vain viidennes täältä.

Opettele nyt edes ensin

Opettele nyt edes ensin suomen kielioppi, ennenkuin sekoilet palstoilla. "...ainoa todellinen kustannus halutaan myöntää opiskelemaan haluaville...". Suomessa on sellainen sanonta, että "tyhjät tynnyrit kolisevat". Olet malliesimerkki tyhjästä tynnyristä.

"Kokeilu tulee maksamaan 872

"Kokeilu tulee maksamaan 872 000 euroa" Millä logikaalla on paadytty tuohon lukuun? Vähän kuin piratismilaskelmissa, jos 1000 latasi elokuvan, niin se tarkoittaa, että 1000 henkilöä olisivat ostanneet elokuvan? Jos asun koulun vieressä, niin mitä sillä lipulla teen? En olisi muutenkaan sitä ostannut. Ja vaikka saisin sen ilmaiseksi, niin se ei tule kenellekään mitään maksamaan , jos en käytä sitä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu