Makumaailma

Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut ravintola konkurssiin – valkoisen ylivallan kokous ei ollut myyntivaltti?

Ravintola Kaisaniemestä tuli pian sen valmistumisen jälkeen ylioppilaiden suosima paikka. Tässä vapunviettoa Kaisaniemen ravintolassa vuonna 1892.

Wasastjerna Nils

Ravintola Kaisaniemeä pyörittävä Oy H & H Catering Ab on haettu konkurssiin viime viikolla. Yrityksen haki konkurssiin verohallinto tilittämättömien verojen takia.

Ravintolayhtiön olisi pitänyt maksaa yli 17 000 euron arvonlisäverot tai muita veroluontoisia maksuja syyskuussa.

Lämmin kesäkään ei auttanut velkaista yritystä. Rästissä oli myös työttömyysvakuutusmaksuja ja useiden perintäyhtiöiden laskuja.

Maksuhäiriömerkintöjä yrityksellä oli 39 kappaletta vuoden 2016 alusta lähtien.

Ravintola Kaisa­niemi sai julkisuutta viime keväänä, kun siellä järjestettiin äärioikeistolaisten Awakening-tapahtuma. Sitä kuvailtiin valkoisen ylivallan kokoukseksi.

Kaisaniemenpuistossa sijaitsevan ravintolan perusti Catharina ”Cajsa” Wahllund vuonna 1827. Wikipedian mukaan se oli Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminnassa ollut ravintola.

Kaisaniemenpuisto on saanut nimensä ravintolan mukaan – ei päinvastoin. Puistoa kutsuttiin aiemmin Seurapuistoksi.

Ehkä parhaiten ravintola Kaisaniemi tunnetaan sen ruokasalin katon läpi kasvavasta elävästä puusta.

Ravintola oli aluksi pieni virvokkeita myyvä kioski, kunnes 1839 Wahllund rakennutti nykyisen ravintolan. Sitä on tosin muutettu useita kertoja. Rotundasali ja ulkoterassi lisättiin 1920-luvulla.

Asiasta uutisoi myös Helsingin Sanomat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

Anarkisteille, kommunisteille

Anarkisteille, kommunisteille sekä matuille päivätanssipaikaksi tarjoaminen olisi varmaan tuottanut paljon liikevaihtoa niin, että rahaa olisi tullut ovista ja ikkunoista.

Huomasin tämän ikävän uutisen

Huomasin tämän ikävän uutisen vasta nyt. Toivoisin, että Helsingin kaupunki tai valtiovalta ottaisivat kopin ja korjauttaisivat paikan entiseen loistoonsa. Paikan historiassa vilisee Suomen historian tunnetuimpia nimiä . On Leinoa , Lönnrotia ja muita... Kaikkeen turhempaankin liikenee kymmeniä jos ei satoja miljoonia rahaa. Vaikkapa kansalais(stadilais)keräys... Herätys kulttuuripiirit....

stadilainenjäärä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu