Puheenaihe

Tänään räpsyy! Nyt toimii ensimmäinen jäljittävä nopeusvalvontakamera – tällä aikataululla loput kamerat tulevat käyttöön

Venla Tirkkonen

Ensimmäinen nykyaikaisella tutkatekniikalla varustettu nopeusvalvontakamera otettiin käyttöön tänään 6-tiellä Kouvolassa.

Poliisi ei kerro, paljonko kamera on tänään räpsynyt.

– Emme kerro määriä sen tarkemmin. Kameraan ylinopeutta ajaneet saavat sakon postitse parin päivän sisällä, kertoo poliisitarkastaja Heikki Ihalainen poliisihallituksesta.

16 käyttökuntoista kameraa on asennettu kuutostielle ja 23 käyttökuntoista kameraa nelostielle. Kaksi tolppaa on myös tulossa Mechelininkadulle Helsinkiin ja yksi Oulun keskustaan.

– Kun kuutostien kameran toimivuus saadaan varmistettua, valvontaa voidaan laajentaa myös nelostielle, Ihalainen kertoo.

Poliisi ei aio jatkossa tiedottaa uusien kameroiden käyttöönotosta.

– Emme rupea ilmoittelemaan niistä enää sen tarkemmin. Loput kamerat voidaan ottaa käyttöön pikaisellakin aikataululla ja viimeistään heinä- ja elokuun vaihteeseen mennessä, Ihalainen kertoo.

Helsingin Mechelininkadun kameroiden asennus tosin on vielä kesken, eivätkä ne ole vielä toistaiseksi tulossa käyttöön, Ihalainen kertoo.

Näin uusi jäljittävä peltipoliisi toimii

Uudet kameratolpat mittaavat ajoneuvojen nopeutta kehittyneellä tracking radar -tutkatekniikalla. Tutka seuraa kohteen aikaa, nopeutta, etäisyyttä, suuntaa ja ajokaistaa koko sen ajan, kun kohde on tutkan kentässä. Sen toimintaa ei voi välttää jarruttelemalla, kuten nykyisten peltipoliisien kohdalla, jotka mittavat nopeutta teihin upotettujen antureiden avulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uudet nopeusvalvontakamerat otetaan käyttöön ensi viikolla – näillä teillä sakoilta ei voi enää välttyä jarruttamalla2.7.2019 07.30
IL: Uudet nopeusvalvontakamerat alkavat räpsyä ensi viikon torstaina – kameratolppia asennettu myös Helsinkiin6.7.2019 07.40
LM: Poliisi ottaa käyttöön jäljittävät valvontakamerat – näin se vaikuttaa liikenteessä liikkumiseen23.9.2018 11.45

Kommentit (8)

Kommentit

Nelostien kamerat veikeissä

Nelostien kamerat veikeissä paikoissa. C-kortin näöllä painettava jarrua, että vauhti kerkiää hilliintyä vauhtilapun jälkeen. Olisi mukava nähdä vaikkapa Kehä ykköseltä joku road-movie, jossa nähtäisiin mihin kuljettajan huomio on keskittynyt, onko se liikenne, vai kamerat ja nopeusmittari... Jotta se siitä liikenneturvallisuudesta.

Uusi kamera ottaa, vielä

Uusi kamera ottaa, vielä tarkan, kuvan max. 30 metrin päästä, vanha 15 metriä (vaikka sen tutka voisi seurata autoa kauempaakin). Näin kertoo poliisi tiedoitteissaan, joten ei uutta tolppaa tarvi "pelätä" yhtään enempää kuin vanhaa? Senkin kohdalla porukka jarruttelee jo 200 metriä ennen? Ja 30 metriä on kaari, jonka saa jo kovalla pissahädälläkin aikaan! Antaakaa palaa vain, turhan aikaisin jarruttelematta!

Kamerateillä liikenne on

Kamerateillä liikenne on muuttunut jonossa ajoksi joka hidastelee kameran kohdalla varmuuden vuoksi 10 - 20 km / h alle sallitun. Letkan hännillä mennään jo 80 alueella 40.

Niinpä, ja kun kaverin kanssa

Niinpä, ja kun kaverin kanssa hassuttelimme alkukesällä mökkireissulla teippaamalla rekkarin piiloon ja ajelimme muutaman kerran vt3:lla Parkanon pohjoispuolella Mustajärvellä kahteen eri tolppaan 80km/h alueella, välähti salamat vasta navigaattorin lukemalla 91! Siitä pois varmuusvähennys 3km, lienee seurauksena ollut vain kirjallinen huomautus?

Vapaaehtoisia Rinteen

Vapaaehtoisia Rinteen tukirahoja kerätään.

Siltähän se varmaan tuntuu,

Siltähän se varmaan tuntuu, jos on ajokortin muropaketista saanut eikä piittaa yhteisistä säännöistä. Antaa räpsyä vaan, vapaaehtoiset maksavat.

Suomessa riittää kuskeja

Suomessa riittää kuskeja jotka eivät ole koskaan vahingossakaan ajaneet ylinopeutta. Lisäksi he kuvittelevat , että nopeuskameraan ajetaan tahallaan ylinopeudella. Kaiken lisäksi vaarallisimmat kuskit ovat muuta liikennettä hitaammin ajavat kuljettajat.

Ihmisen erehtyväisyys ja

Ihmisen erehtyväisyys ja huono muisti on luonnonlaki, ei tottelemattomuutta. Ihmiset eivät pysty nopeusrajoituksia koskaan täydellisesti noudattamaan vaikka haluaisivat, joten tämä tuottaa _aina_. Mielenkiintoista olisi myös tietää, mittaako tämä kamera seuranta-alueelta suurimman nopeuden vai keskinopeuden. Jos keskinopeuden, niin hiljentäminen auttaa aivan kuten aiemmin.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu