Puheenaihe

Ed Sheeranin konserttialueelle ei tule yhtään kaljahanaa – megatähdellä myös erikoinen toive, jolla haluaa arvostaa fanejaan

Konserttialueelle pääsee monesta suunnasta. Järjestäjät kehottavat tulemaan paikalle ajoissa, sillä ruuhkia on tiedossa.

Fullsteam Agency

Malmin lentokentällä valmistaudutaan yhteen maailman tämän hetken suurimmista konserttituotannoista.

Ed Sheeranin mukana kulkee 40 rekkaa. Hänen konserttiensa näyttävyys perustuu screeneihin ja muihin audiovisuaalisiin elementteihin, kertoo ohjelmatoimisto Fullsteamin projektipäällikkö Iina Maula.

 

Myös yleisö on megaluokkaa. 28-vuotiaan brittimuusikon kumpaankin konserttiin odotetaan 60 000 henkeä.

Kaupunki on valmistellut autoille ja kevyelle liikenteelle väliaikaisia reittejä jo kevättalvesta. Parkkipaikkoja on tehty 3 000 autolle. Niitä tarvitaan, koska lähialueilla ei ole muita isoja pysäköintitiloja.

Etukäteen varattavia pysäköintipaikkoja riittää vain pienelle osalle yleisöä.

 

Yleisöä kehotetaankin tulemaan junalla, sillä kävelymatkaa Malmin asemalta on vain vartti. Myös pyöräilyyn kannustetaan.

– Mahdolliset saattokyydit kannattaa sopia reippaasti kauemmaksi konserttialueesta, muutaman kilometrin päähän, Maula kehottaa.

 

Kenttäalueella on havaittu uhanalaisia ojakärsämökenttäkääriäisiä ja viheryökkösiä. Yleisö ohjataan siksi pääosin asfalttireiteille.

– Olemme määritelleet kaupungin asiantuntijoiden kanssa erityistä huomiota vaativat nurmialueet, joita suojaamme rajauksin ja aidoin, Maula kertoo.

– Haluamme varmistua siitä, että konsertti järjestetään myös tältä osin mahdollisimman kestävästi ja ympäristö huomioiden.

 

Ympäristöystävällisyys näkyy myös ravintoloissa. Vaikka esimerkiksi ravintolatiskejä on rakennettu lähes puoli kilometriä, yhtään kaljahanaa alueelle ei tule.

– Toteutamme anniskelun tölkeillä ja pulloilla, mikä on huomattavasti nopeampaa ja ekologisempaa, sillä emme käytä aikaa juomien laskemiseen hanoista, emmekä joudu käyttämään kertakäyttöisiä tuoppeja.

Jos baaritiskillä on mittaa, niin Bajamajojakin alueella on yli 700 – päälle pisuaarit ja invavessat.

Konsertti myös työllistää: konserttiviikolla töissä on reilu tuhat henkeä.

 

Yksi piirre erottaa Ed Sheeranin monista muista: hän on tarkka siitä, että konserttiliput päätyvät faneille eikä kenenkään tarvitsisi maksaa niistä ylihintaa.

– Liput on nimetty ostajan mukaan, ja porteilla tarkastetaan asiakkaiden henkilöllisyys.

 

Ed Sheeran konsertoi Malmin kentällä 23.–24. heinäkuuta.

Sheeranin kiertue tulee Helsinkiin Moskovasta ja täältä matka jatkuu Tanskan Odenseen.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Malmin lentokentän ensimmäinen kaava lautakuntaan ensi viikolla – Nallenrinteeseen tulossa asuntoja 2 800 asukkaalle31.5.2019 11.20
Ed Sheeran voi tehdä historiaa Suomessa – toinen konsertti Helsinkiin heinäkuuksi, ensimmäinen myytiin loppuun 20 minuutissa28.9.2018 08.48
Malmin lentokentällä kauhistellaan pinnan alla odottanutta yllätystä – Kuvat: "Se oli aivan löllösavea"21.5.2019 13.47
Sulfidisavimaiden möyrinnällä yllättäviä seurauksia Malmin kentällä? – Voi lisätä rakentamisen hintaa ja kustannuksia12.4.2019 11.50
Keskusta menettämässä ainoan paikkansa Helsingissä – entinen ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ei näytä hyötyneen Malmin kenttä -asiasta14.4.2019 21.21
Ed Sheeranin konsertit vaativat järjestelyjä Malmin kentälle, rakentaminen alkaa tässä kuussa – lentotoiminta voi pääosin jatkua21.3.2019 19.25

Kommentit (8)

Kommentit

Megatähti? Jännää, kun en ole

Megatähti? Jännää, kun en ole koskaan ennen edes kuullut mistään Ed Sheeranista. Piti jopa googlata miltä tyyppi näyttää, ja en ole koskaan nähnyt tyypin kuvaa yhdestäkään lehdestä.

En myöskään tiedä hepusta

En myöskään tiedä hepusta mitään. Toivottavasti ei tule meluhaittoja 5km päähän. Olisi hyvä saada tietää valmiiksi mihin meluhaitoista voi valittaa. Ihanko pormestarille?

Luultavasti voit vinkua

Luultavasti voit vinkua meluvalitustasi vaikkapa lähimmälle seinälle eikä ketään kiinnosta.

Tiiviissä kuplassa on eletty,

Tiiviissä kuplassa on eletty, jos ei Sheeranista ole kuullut. Vaikka onhan se nykyaikana ihan tavallista, jokaisella ihan omat kanavansa.

Mies ja kitara! Taustalla

Mies ja kitara! Taustalla komppikone! Rippikoulun leirinuotiollakin vipattaa varpaat lenkkarien sisällä enemmän kuin tuota kaveria kuunnellessa? Aika skeidaa koko konsertti, mikä Ylellä juuri esitettiin, ei jatkoon.

Vihreät Sinnemäen johdolla

Vihreät Sinnemäen johdolla jatkavat Malmin lentokentän tuhoamista antamalla sen puoli-ilmaiseksi hömppäkonserttien pitopaikaksi.

Ihan pihalla kuka? Jännään

Ihan pihalla kuka? Jännään vaan niitä tulevia uutisia missä ja mikä moka.

Menee korkeintaan 5 vuotta

Menee korkeintaan 5 vuotta niin kuunnellaakin jo itsemurhan tehneet artistin muistolevyjä, ainoastaan Teosto ja levy-yhtiöt kiittää fanikuntaa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu