Puheenaihe

Kaleva: Petteri Orpo vaatii täysremonttia hallituksen talousohjelmaan – "Vie konkurssiin tässä taloustilanteessa"

Päivi Tuovinen

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo vaatii Antti Rinteen (sd) hallitusta uusimaan talousohjelmansa perusteita myöten. Orpo kertoi näkemyksestään Kalevan haastattelussa.

Orpon mukaan talousnäkymät heikkenevät eikä hallituksella ole konkreettisia keinoja nostaa työllisyyttä.

– Hyvä, että valmistelevat huolella. Kun pääministeri Antti Rinne on itse sulkenut pois keinovalikoimaa ja Jarkko Eloranta kertoo SAK:n vahvalla äänellä omat reunaehtonsa, ei sinne jää paljon mitään, Orpo sanoo Kalevan haastattelussa.

Hallitus on kertonut suuren osan ohjelmastaan nojaavan 75 prosentin työllisyysasteeseen. Orpon mukaan hallituspuolueet ovat erimielisiä työllisyysasteen saavuttamiskeinoista, eivätkä tähän asti esitellyt toimet ole järkeviä.

– Nehän olivat täysin lillukanvarsia, osin meidän edellisen hallituksen liikkeelle laittamia, Orpo kommentoi työministeri Timo Harakan työllisyystoimia.

Orpon mukaan huolena on maailmantalouden heikkenevä ja epävarma tilanne.

– Kun hallitusohjelma oli entuudestaankin rakennettu toiveiden varaan, tilanne on vielä katastrofaalisempi nyt, kun talousennusteet laskevat.

– Minä vaadin, että hallituksen pitää ottaa lusikka kauniiseen käteen ja budjettiriihessä korjata talousohjelman perusta, koska se vie nyt Suomen vääjäämättömästi konkurssiin tässä taloustilanteessa, oppositiojohtaja vaatii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Ainut keino työllisyyteen on

Ainut keino työllisyyteen on siirtää sivukulut työntekijälle .Muuten ei kiinnosta pätkääkään palkata ketään näillä vaatimuksilla ja menoerillä.

Nimimerkki Tatu ei taida olla

Nimimerkki Tatu ei taida olla huomannut, että nuo n.s. sivukulut ovat palkkaa jota työnantaja ei maksa suoraan työntekijälle. Samanlaisia eriä ovat lomapalkkavaraus, lomarahat j.n.e. Jos ne siirretään työntekijöille, on niihin nyt menevät varat ohjattava työntekijöiden palkkoihin. Muutenhan nimimerkin ehdotuksessa meno on työntekijälle kaksinkertainen ja se vasta rassaisikin talouskehitystä.

Edellisen hallituksen

Edellisen hallituksen valtiovaraisnministerillä ei luulisi olevan varaa opastaa seuraajiaan, ainakaan vakavalla naamalla. Talouskehityksen suhteenhan Orpon paras saavutus on, ettei hän puolueineen ja hallituskumppaneineen täysin pystynyt estämään globaalin taloussyklin vaikutusta vaikka yritys olikin kova. Hidastivat ja pienensivät nousua kuitenkin minkä kykenivät. Hallituksen leikkauspolitiikka, kikyttely ja aktiivimallithan heikensivät kotitalouksien ostovoimaa ja sitäkautta heikensivät osaltaan kansantaloutta. Nykyhallitus ainakin puheissaan sanoo yrittävänsä päinvastaista.

Maahanmuutto maksaa 3,2

Maahanmuutto maksaa 3,2 miljardia vuosittain. Eikö tämä vie konkurssiin? Tässä luvussa eivät ole mukana ne maahanmuuttajat joilla on työpaikka maahantullessa ja integroituvat suoraan yhteiskuntaan. Espoo, Vantaa alueelle ennustetaan vieraskielisten väestön kasvua . Laskettu että 2030 joka toinen Espoolainen on vieraskielinen. Kysymys kuuluu: mitä näille vierakielisille järjestettävät palvelut maksavat ? Toinen kysymys : halutaanko asua kaupungissa jossa joka toinen puhuu muuta kieltä kuin Suomea tai Ruotsia tai Saamenkieltä? Väestö tulee muuttumaan .

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu