Puheenaihe

Euron pillereiden katukauppa rehottaa – Poliisi sai tarpeekseen: "Soittakaa heti 112"

Reseptilääkkeitä ja huumausaineeksi luokiteltavia pillereitä kaupitellaan kaduilla avoimesti myös lapsille. Kuvituskuva.

Poliisi on saanut tarpeekseen pääkaupungin kaduilla avoimena rehottavasta pillerikaupasta.

Poliisin omien ja kansalaisten havaintojen mukaan erityisesti metroradan varressa, esimerkiksi asemien ulkopuolella, on viime aikoina kaupiteltu avoimesti reseptilääkkeitä ja huumausaineiksi luokiteltuja pillereitä. Ne ovat erittäin edullisia, ja niitä onkin nimitetty euron pillereiksi.

Loppuviikosta poliisi otti kiinni Helsingissä kaduilla tapahtuvaan pillerikauppaan liittyen parikymmentä ihmistä.

Helsingin poliisilaitos puuttuu nyt tehostetusti kaduilla tapahtuvaan huumaus- ja lääkeaineiden myyntiin. Myös kansalaisia pyydetään aktivoitumaan poikkeuksellisen avoimen pillerikaupan lopettamiseksi.

Jotta poliisi pääsee puuttumaan pillerikauppaan välittömästi, meneillään olevasta tai juuri tapahtuneesta rikoksesta tulee ilmoittaa heti hätänumeroon 112.

Tilanteessa tärkeitä tietoja ovat erityisesti tarkka tapahtumapaikka sekä myyjien yksityiskohtaiset tuntomerkit ja muut yksilöivät tiedot, jos sellaisia on.

Poliisi painottaa tilanteen vakavuutta.

– Pillereitä on tarjottu myös nuorille. Kaduilla tapahtuva myynti on paitsi rikos ja häiritsevää, mutta se voi myös aiheuttaa vaaraa. Pillerien alkuperästä ja sisällöstä ei ole mitään varmuutta. Niiden käyttö on hyvin suuri riski, mitä nuori ei välttämättä ymmärrä. Vanhempien ja myös muiden aikuisten, kuten opettajien, on syytä keskustella asiasta lasten ja nuorten kanssa, ylikomisario Jari Taponen Helsingin poliisilaitokselta neuvoo.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

”Euron pillerit” laittoivat Helsingin sekaisin – poliisi helisemässä ulkomaalaisten rikollisten kanssa2.11.2018 06.00
Lääkeväärennökset voivat viedä hengen – Suomessa paljastunut jo kolme tapausta syöpälääkkeistä5.2.2019 19.00

Kommentit (15)

Kommentit

Mistä ne näitä pillereitä

Mistä ne näitä pillereitä saavat? Reseptit ovat henkilökohtaisia, lääkärin määräämiä.Poliisi puuttumaan huumemyyntiin netissä, pillerien ostoon ulkomailta. Tärkeämpää tehtävää poliisille kuin tämä kärkihanke sananvapauden rajoittaminen ja ulkomaalaisten edunvalvonta.

Ei ehdi nyt pillerikauppaa

Ei ehdi nyt pillerikauppaa valvomaan kun pitää saada pääteillä 10 km /h ylinopeutta ajavat sakotetuksi.

Ja apteekeissa on lääkepula??

Ja apteekeissa on lääkepula???

Ei näillä ole mitään

Ei näillä ole mitään tekemistä apteekissa myytävien reseptilääkkeiden kanssa. Tilaavat netistä, tai myyvät vaikka vitamiinipillereitä lapsille, joista tulee "kiva olo".

Onhan noita masentuneita

Onhan noita masentuneita työttömiäki vaikka kuinka paljon, lääkäri määrä reseptin, kela maksaa lääkkeet, työtön myy lääkkeet, kun kelatuki ei riitä eläämiseen. Ja lääkkeistä saa parisataa euroa helposti.

Sama juttu vanhusten kanssa,

Sama juttu vanhusten kanssa, monille lääkäri määrää jopa yli 10 erilaista lääkettä, kun eläke on pieni, kela maksaa lääkkeet ja vanhus sitten myy pillerit lapsille. Kun pienellä eläkkeellä ei muuten pärjää.

Vanhusten verenpainelääkkeet,

Vanhusten verenpainelääkkeet, diabeteslääkkeet tai virtsankarkailun estolääkkeet ei ihan hirveästi "humauta". Mutta tietysti lapsille voi tyrkyttää mitä vaan pillereitä ja tabletteja. Vanhuksille ei pahemmin muita kipulääkkeitä kirjoiteta, kuin Panadolia, ja sitä saa apteekista ilman reseptiäkin.

Vanhukset saavat aika vahvoja

Vanhukset saavat aika vahvoja kipulääkkeitäkin. Ja paljon kolmio-lääkkeitä jotka ovat erittäin kysyttyjä huumemarkkinoilla. Puhumattakaan nyt masennuslääkkeistä, jotka ovat käytännössä huumeita, mutta laillisia.

Unilääkkeet on kans tosi

Unilääkkeet on kans tosi kysyttyjä. Enkä tiedä yhtään vanhusta, joka ei söisi niitä.

Miten sen vinkkaajan

Miten sen vinkkaajan lähdesuoja turvataan? Aarniota ei muuten kunnioita, mutta se tajusi, että vinkkimiehiä ei bustata.

Näistä pillerien

Näistä pillerien sekakäyttäjistä huumaustarkoituksessa , tulee ikuinen asiakaskunta päihde hoitoon. Samat tyypit tulevat aina uudestaan ja uudestaan hoitoon . Hoidon jälkeen sama huumausainetäyteinen elämä jatkuu. Raitistumisprosentti on kuulema hyvin pieni. Elämä menee riippuvuudessa , huono elämä, tulee sairauksia ennen aikojaan, harhoja ja apatiaa, masennusta, ahdistuneisuutta ja kuolema . Huumepolku.

Niin kauan kuin kauppaa

Niin kauan kuin kauppaa käydään esimerkiksi yksityisen vartiontiliikkeen järjestyksenvalvojien hyväksynnällä ei tästä tule ikinä loppua. Helsingin rautatieasemalla esimerkiksi pitäisi kulkea täysin silmät ummessa jottei välttyisi todistamasta avoimena levittyvää pillerikauppaa. Kauppaa käydään kaikkien väestöryhmien kesken. Tuttavani, joka toimii järjestyksenvalvojana mm. rautatieasemalla väitti taannoin, ettei siellä ole minkäänlaista ongelmaa pillerikauppiaiden kanssa. Ihan helvetin tyhmähän siinä täytyy olla jos ei sitä rehottavaa kauppaa siellä huomaa. Tänäänkin työmatkalla todistin kolmea eri kaupankäyntiä. Maksaako kauppiaat järkkäreille/vartiointiliikkeelle suojelurahaa vai mistä lie kysymys?

Kuvitteletko nyt tosissasi,

Kuvitteletko nyt tosissasi, etteivät pillerinkauppaajat osaa sen vertaa ympärilleen katsoa, että juuri sen kaupanteon hetkellä ei näy vartiointiliikkeen väkeä tai sen enempää virkapukuista poliisia paikalla? Tuohan on itsestään selvää. Eivät välitä muista, joten sinä voit nähdä kun katsot, mutta odottavat, että vartijat kävelevät ohi ja tekevät kauppansa sen jälkeen.

Uusia yrittäjiä tulee rajojen

Uusia yrittäjiä tulee rajojen yli jatkuvasti. Eikä ne välitä niiden kannalta Suomen kevyistä tuomioista ja leppoisista vankilaolosuhteistakaan, joten homma tulee vielä pahenemaan ja paljon - pysyvästi.

Suomessa jaetaan ehdollisia.

Suomessa jaetaan ehdollisia. Näillä ehdollisilla ei huumekauppa pienene.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu