Puheenaihe

Suomessa maksettujen palkkojen määrä jatkoi kovaa kasvuaan

Palkkoja maksettiin entistä enemmän etekin rakennus- ja hyvinvointialoilla.

Johanna Erjonsalo

Suomessa maksettujen palkkojen määrä jatkoi kovaa kasvuaan keväällä.

Tilastokeskuksen mukaan palkkasumma kasvoi maalis–toukokuussa 4,3 prosenttia vuodentakaisesta.

Toukokuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 6,2 prosenttia edellisvuodesta. Vuosi sitten maalis–toukokuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 4,9 prosenttia.

Nopeimmin palkkasumma kasvoi rakentamisen (7,5 %), yksityisen terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluiden (6,8 %) ja muiden palveluiden (5,1 %) toimialoilla. Maltillisin nousu oli rahoitustoiminnassa (1,5 %).

Palkkasumma on työntekijöille maksettujen bruttopalkkojen summa ilman optioita. Palkkasummaan vaikuttavat työllisyydessä ja palkansaajien ansiotasossa tapahtuvat muutokset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (3)

Kommentit

Rakentaminen = Rakennetaan

Rakentaminen = Rakennetaan yhteiskunnan rahoilla taloja ulkkareille Sos palvelut = Julkisin varoin rahoitetaan suurimmaksi osaksi Muut palvelut = Jotain turhaa sälää Eli tuottava ja järkevä toiminta ei ole lisääntynyt ja kyseessä on talouden kannalta tuottamaton kasvu.

Suurin osa näistä kantautuu

Suurin osa näistä kantautuu rajojen ulkopuolelle luoden heille hyvinvointia... :-) - näin Kapitalismi toimii Globaalisti Veroeurojennekin Laki- sääteisesti kohtuullisen suurelta osin kilpailutettuna. Enää Valtion- ja Kunnallis hallintojen samaa odotellessa, joka olisi tärkeintä ja todella lähellä Ahon, sekä Viinasen toimesta irtisanoakseen heidät kaikki, toki vain tarvittavat takaisin palkattuna. Totta, mutta tehdäänpä taas vaikka Tupakoinnin ikärajan nostosta 20 ikävuoteen kyselytutkimus ja ruvetaan muutaman uude perustettavan Työryhmän kanssa tekemään siitä lakialoitetta Eduskunnalle, mikäli tutkimus olisi kuin puskista tulleena tämän kyselyn keksijältä- kohdehenkilöille myönteinen. Harvalla velkaantuvalla maalla on varaa samaan, Parlamentaarisen Oikeusjärjestelmän ollessa tällä omiaan, "niin kuin muissakin Pohjoismaissa". Ei istu vain tähän yhteiskuntaan muiden Pohjoismaiden ollessa askeleen ja pitkälti toistakin edellä sivistyneinä Yhteiskuntina.

paljonko verotulot palkoista

paljonko verotulot palkoista nousi

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu