Puheenaihe

Korkeakoulut pettyivät pahasti budjettiesitykseen – haluavat moninkertaisesti lisää miljoonia

Valtiovarainministeri Mika Lintilä.

Johanna Erjonsalo

Korkeakoulumaailmassa toimivat rehtorineuvostot Arene ja Unifi, Sivistystyönantajat, Professoriliitto, Tieteentekijät, opetusalan OAJ sekä opiskelijajärjestöt SAMOK ja SYL ovat pahasti pettyneitä valtiovarainministeriön perjantaina julkaistuun budjettiehdotukseen.

Järjestöt ovat pettyneitä siitä, ettei ehdotuksessa ole huomioitu opetus- ja kulttuuriministeriön hallitusohjelman mukaista esitystä perusrahoituksen nostamisesta. Yliopistojen rahoitusta piti nostaa 40 miljoonaa ja ammattikorkeakoulujen 20 miljoonaa euroa vuodessa.

Valtiovarainministeri Mika Lintilän budjettiehdotuksessa yliopistoille kohdennetaan 10 miljoonan euron ja ammattikorkeakouluille 5 miljoonan euron lisäys perusrahoitukseen vuodelle 2020.

Järjestöt toteavat, että Lintilän ehdotuksessa korotukset ovat vain neljäsosa hallitusohjelmassa luvatusta.

Järjestöjen mukaan odotukset vuoden 2020 talousarvion osalta olivat korkeakouluissa hallitusohjelman jälkeen positiiviset. Rahoituksen piti kääntyä pitkän leikkauskierteen jälkeen nousuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (7)

Kommentit

Koittakaa nyt tajuta, että

Koittakaa nyt tajuta, että tää vallalla oleva viherhysteria iskee teollisuuteen ja muuhun talouselämään ja nyt rupee oleen aika totutella niukkuuteen. Julkista puolta leikataan tulevalla vuosikymmenellä oikeen kunnolla ja palkatkin saattavat vähintään puolittua. Ei sitä maailmaa nyt ihan noin vain pelasteta täältä piskuisesta Suolesta.

Vierastyövoimaakin muka vielä

Vierastyövoimaakin muka vielä tarvitaan. En kyllä ymmärrä että mihin?

Tottakai tarvitaan, eikö ole

Tottakai tarvitaan, eikö ole hienoa, että suomalaiset istuvat kotona tekemättä mitään ja vierastyövoima tekee kaikki hanttihommat työkokeilun ja työharjoittelun muodossa?

Korkeakouluilla ja

Korkeakouluilla ja yliopistoilla on tarpeeksi rahaa. Joka vuosi samaa valitusta, että rahaa pitäsi saada lisää, koska meiltä on jo viety niin ja niin paljon. Opetukseen korkeakoulut voisivat vielä enemmän panostaa ja jättää turhat rönsyt pois.

Taas nähtiin yksi Rinteen

Taas nähtiin yksi Rinteen hallituksen vaalilupauksen pettäminen, ennen vaaleja lupasivat vihevassarit suurella suulla laittaa " koulutuksen kuntoon" ja mitä nyt tapahtuu, rahaa ei olekaan tulossa, no nekin rahat menee maailmanparannukseen 72 miljoonaa ja turvapaikkamenot on kai jo noin n. 3 miljardia vuodessa ! , samoin vanhustenhuoltoon ei ole osoitettu riittävästi rahaa ja hoitajamitoitus tulee ( jos tulee ? ) vasta 20-luvulla, tätä on vasemmiston lupaukset, täyttä ilmaa kuten Rinteen vappupallosatanen, hallituksen avustajia on palkattu kuitenkin satamäärin.menot 32 miljoonaa vuosi ja samoin ministerien palkkoja ja puolutukea korotetaan reippaasti, eli vasemmisto pörrää nyt valtion ( lue velkarahoilla ), kun viimein pääsivät valtaan.

Olisi kyllä sekä

Olisi kyllä sekä rahoituksessa että kunnianhimossa parantamisen paikka, että edes yksi yliopisto pääsisi Euroopan 100:n innovatiivisimman yliopiston joukkoon. https://graphics.reuters.com/EUROPE-UNIVERSITY-INNOVATION/010091N02HR/index.html

Suomessa ollut korkeatasoinen

Suomessa ollut korkeatasoinen koulutus, mikä nyt romutetaan todella hallituksen toimesta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu