Puheenaihe

HS: Suomeen kaavaillaan kevytkuntia – ei samoja oikeuksia ja velvollisuuksia kuin muilla

Sirpa Paatero (sd.).

Ilona Noponen

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero toivoo, että Suomessa olisi neljän vuoden kuluttua selvästi vähemmän kuntia. Paateron mielestä niitä on nyt liikaa, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

– Tämän vuoden loppuun mennessä valmistuu selvitys, onko kaikilla kunnilla tulevaisuudessa samat oikeudet ja velvollisuudet. En uskalla enkä halua ottaa kantaa, tehdäänkö siihen muutoksia. On kuitenkin hyvä pohtia, pitääkö 600 asukkaan kunnan hoitaa samat palvelut kuin yli 600 000 asukkaan Helsinki hoitaa, toteaa Paatero HS:lle.

Paateron mukaan naapurimaissa on jo käytäntöjä siitä, ettei kaikilla kunnilla ole samanlaisia velvollisuuksia. Sitä, onko itsenäisen, vahvan kuntahallinnon aika ohi, Paatero ei vielä kommentoi.

– Tämä on omassa päässäni tosi iso kysymys. Meillä on kuitenkin sadan vuoden historia siitä, että kunnat ovat tuottaneet palvelut, kertoo Paatero HS:lle.

Paatero ei innostu kevytkunta-termistä, mutta pitää sitä silti kuvaavana. Hänen mukaansa sellainen kuntahallinto ei suoraan vaikuttaisi ihmisten elämään, sillä perustuslaki turvaa kaikille palvelut asuinpaikasta riippumatta.

– Enemmän kyse olisi siitä, mikä hallinnon taso hoitaisi osan alueen palveluista. Olisiko se vaikkapa alueen isompi kunta?, pohtii Paatero HS:lle.

Helsingin Sanomien artikkeli on kokonaisuudessaan täällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

Maakuntahallinto tekee

Maakuntahallinto tekee kaikista kunnista kevytkuntia. Se ei tietenkään passaa Helsingille.

Ensimmäinen fiksu ajatus

Ensimmäinen fiksu ajatus uudelta hallitukselta. Näinköhän jää viimeiseksi...

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu