Puheenaihe

Syyttäjä: Brother Christmas myi vastikkeettomasti eli keräsi rahaa – puolustus on toista mieltä

Ari Koponen vastasi tiistaina häntä kohtaan esitettyihin syytteisiin.

 Anton Soinne

Brother Christmasina tunnettua Ari Koposta koskevan rahankeräysrikoksen oikeuskäsittely alkoi tiistaina Järvenpäässä, Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Oikeusistunnon aluksi kuultiin syyttäjän syyte ja puolustuksen vastaukset. Koposen lisäksi syytettynä on kaksi Brother Christmas -yhdistyksen hallituksen jäsentä.

Syyttäjän mukaan Koponen keräsi varoja auttamiseen rahankeräyslain vastaisesti. Syyttäjän mukaan Koponen ja Brother Christmas keräsivät 180 000 eurolla lahjoituksia ja vaikka keräystä tehtiin vastikkeellisesti, oli vastikkeiden arvo vain noin 20 000 euroa, kertoo Keski-Uusimaa.

– Vastikkeiden arvo oli mitätön. Toiminta ei ollut aidosti vastikkeellista, syyttäjä Virva Ylén sanoi oikeudessa.

Rahaa kerättiin muun muassa Brother Christmasin Facebook-sivun avulla. Näissä tapauksissa lahjoittajat saivat syyttäjän mukaan halutessaan esimerkiksi rintanapin, rannekkeen tai valokuvan. Koposta puolustava Antti Pulkkinen korosti, että kyse ei ollut luvanvaraisista rahankeräyksistä, vaan vastikkeellisesta tuotteiden myynnistä. Puolustuksen mukaan kaikki saadut varat käytettiin yleishyödylliseen toimintaan.

Lue koko uutinen Keski-Uusimaasta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Brother Christmasina tunnettu Ari Koponen haluaa suitsia nuorten syrjäytymistä – "Jää helposti sanahelinäksi ja pelkäksi utopiaksi"28.6.2019 06.25
Brother Christmasin naamion riisunut Ari Koponen jännittää nyt kotonaan – "Voi hitto!"14.4.2019 21.11
Brother Christmasille syytteet kahdesta rahankeräysrikoksesta – epäilyt törkeästä kirjanpitorikoksesta ja kolmannesta rahankeräysrikoksesta menivät nurin2.4.2019 09.07
Näin Brother Christmasin eli Ari Koposen eduskuntavaaliehdokkuutta kommentoi perussuomalaisten Uudenmaan piirin pomo: "Koposen rikosepäilyt ovat vasta syyteharkinnassa"11.2.2019 11.50

Kommentit (2)

Kommentit

Eikös mm presidentti

Eikös mm presidentti ehdokkaat kerää rahaa samalla tavalla, jotain taulun töherryksiä myydään tuhansilla euroilla joka on faktisesti lahja.

Jos Koponen ei olisikaan (ps)

Jos Koponen ei olisikaan (ps) vaan (vihr), tämän jutun kommenttikentässä olisi metrikaupalla älämölöä. Nyt humisee tyhjyyttä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu