Puheenaihe

Ammattikoulun käyneiden keskiansio on lähes 2 900/kk – Nämä ammatit ovat nyt palkkakärjessä

Ammatillisen koulutuksen suorittaneiden ansiotasot vaihtelevat varsin paljon ammattialoittain. Esimerkiksi lähihoitajien tuntipalkka on keskimäärin 16,20 euroa. Kuvituskuva. 

ESM arkisto

Ammatillisen koulutuksen käyneiden suomalaisten keskiansio oli viime vuonna 2 881 euroa kuukaudessa. Kaikkien kokoaikaisten palkansaajien – ei pelkästään ammattikoulun käyneiden – keskiansio oli viime vuonna puolestaan 2 079 euroa kuussa.

Ansiotasot käyvät ilmi Tilastokeskuksen tuoreimmasta palkkarakennetilastosta. Kaikista palkansaajista 36 prosenttia on suorittanut ammatillisen koulutuksen.

Ammatillisesta koulutuksesta valmistuneiden keskituntiansiot vaihtelevat varsin paljon alasta riippuen.

Keskimäärin korkeinta tuntipalkkaa saavat kuorma-autojen ja erikoisajoneuvojen kuljettajat, joiden tuntipalkka on 16,20 euroa. Samoihin ansioihin pääsevät myös lähihoitajat.

Sosiaalialan hoitajat ja ohjaajat ansaitsevat keskimäärin 15,70–15,90 euroa tunnissa. Yli 15 euron tuntiansioihin yltävät myös kotipalvelutyöntekijät.

Varastotyöntekijäiden, myyjien ja kiinteistöhuoltajien tuntiansiot ovat Tilastokeskuksen mukaan 14,00–14,70 euroa. Lastenhoitajien palkkapussiin ropisee 13,60 euroa tunnissa, mutta toimistosiivoojien on tyytyminen 11,70 euron tuntiansioihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Taksikuski 0-6 euroa tunti ja

Taksikuski 0-6 euroa tunti ja silti joku ryhtyy.

Ei edellytä edes

Ei edellytä edes ammattikoulua.

Itse veloita kotisiivouksesta

Itse veloita kotisiivouksesta 45€/h

Lempo

Tämä on loistavaa.

Tämä on loistavaa.

Hyvinvointia elämään https://allergiakauppa.fi

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu