Puheenaihe

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen erosi tehtävästään: "Nyt on oikea hetki tehdä tilaa uudelle henkilölle yhtiön johdossa"

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen erosi tehtävästään maanantaina. Hän ilmoittaa saavuttaneensa asetetut tavoitteet. Arkistokuva.

Aake Roininen

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen, 57, erosi tehtävästään ja jäi eläkkeelle tiistaina 1. lokakuuta. Hänen virallinen eläkeikänsä olisi 65 vuotta, mutta Postissa oli aiemmin sovittu hänen eläköitymisiäkseen 63 vuotta.

Heikki Malinen on toiminut Postin toimitusjohtajana vuodesta 2012 lähtien.

– Kun minut valittiin tähän tehtävään, sain omistajalta kolme tavoitetta: pitää Postin toiminta kannattavana, rakentaa uutta kasvua, jolla turvataan yhtiön tulevaisuus, sekä saattaa yhtiö pörssilistauskuntoon. Nämä kaikki tavoitteet on saavutettu, Heikki Malinen kertoo Postin tiedotteessa.

– Kuluneisiin vuosiin on mahtunut kipeitä rakennemuutoksia, mutta myös onnistumisia ja rohkeaa uudistumista erittäin ammattitaitoisen henkilöstön avulla. Olen heille syvästi kiitollinen. Koen, että nyt on oikea hetki kiittää ja tehdä tilaa uudelle henkilölle yhtiön johdossa.

Posti Group Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola viestii Postin tiedotteessa eropäätöksen olleen Heikki Malisen oma päätös.

– Olen pahoillani Heikin henkilökohtaisesta päätöksestä. Postin hallituksen näkökulmasta Posti on ollut Heikin kaudella hyvin hoidettu yhtiö, joka on kehittynyt oikeaan suuntaan. Asettamamme tavoitteet on saavutettu. Taloudelliset tuloksemme ja uudistumisemme osoittavat, että Postin strategia on ollut oikea huomioiden postialan rajun murroksen. Haluan kiittää Heikkiä Postin mittavasta uudistustyöstä ja toivottaa hänelle mitä parhainta menestystä tuleville vuosille, Pohjola kiittelee tiedotteessa.

Tiedotteensa lopuksi Posti ilmoittaa, että Heikki Maliselle ei makseta erillistä erokorvausta. Hänelle maksetaan työsopimuksen mukainen korvaus kuuden kuukauden irtisanomisajalta vähennettynä kahden kuukauden palkalla aiemman ilmoituksensa mukaisesti.

Posti Group Oyj:n väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi on nimitetty DI Turkka Kuusisto, joka on toiminut Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän johtajana ja ollut johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2016.

Yhtiön hallitus on jo käynnistänyt uuden toimitusjohtajan rekrytointiprosessin.

Edit: Korjattu Heikki Malisen ikä 2.10. klo 13.44.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (15)

Kommentit

Kuinka paljon oli kultainen

Kuinka paljon oli kultainen kädenpuristus kun joutui lähtemään?

Normaali johtavan

Normaali johtavan toimihenkilön 6 kk irtisanomisajan palkka vähennettynä kahden kuukauden palkalla.

Jaksamista, eläkkeellä ei

Jaksamista, eläkkeellä ei välttämättä ole kivaa kun täytyy venyttää penniä.

Eiköhän joku hyväpalkkainen

Eiköhän joku hyväpalkkainen pomonvirka löydy...Kyllähän Hyvävelijärjestön-Kultapossukerhon-Sisäpiirin-Kunniajäsenet,hommat hoitaa... Montakos tuhatta postilaista sai kenkää malisen hallintokauden aikana...Jatkuukos sama show sitten mahdollisesti uudessa työpaikassa...Seuraavissa vaaleissa sitten eduskuntaehdokkaaksi,läpimeno on varmaa,selvää valtionvarainministerin ainesta.

Sinunhan kannattaisi

Sinunhan kannattaisi kirjoittaa, kun olet noin hyvin perillä asioista, kirja johtamisesta ja johtajista. Siitä varmaan tulisi menestys.

Markku Pohjola kehuu Malisen

Markku Pohjola kehuu Malisen onnistumista. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan näin veronmaksajana ja siten yhtenä omistajana en voi olla samaa mieltä. Jatkuvat kähinät henkilöstön kanssa ja vihonviimeisenä tämä TES-shoppailu ei anna kuvaa onnistuneesta johtajuudesta. Jos se Pohjolan mielestä Postin hallituksen puheenjohtajana sitä on, hänkään ei nauti minun luottamustani nykyisessa asemassaan. Tosin meidän demokratiamme menee niin, että meidät todelliset omistajat on etäännytetty niiiin kauas omistajaohjauksen naruista, että hänkään ei niitä tunne saapasnahkatornissaan vaan vain oman hyvä veli- ja siskoverkostonsa kaverit. Toivottavasti uusi omistajaohjausministeri hieman ravistelee hänenkin persuuksiaan. // P.s. Onko joku jossakin demokraattisesen ja läpinäkyvän päätöksenteon syövereissä antanut Postin hallitukselle ja toimivalle johdolle oikeuden alkaa valmistautua pörssilistaukseen? Kuka, missä ja milloin? Missä lehdistö, tuo vallan vahtikoira ja neljäs valtiomahti, on tuonut asiaa esille?

Nimi Posti group Oyj viittaa

Nimi Posti group Oyj viittaa siihen, että yrityksen vieminen pörssiin ja omistuspohjan laajentaminen, muiden valtion yritysten tavoin, on ollut työlistalla. Pörssiyhtiöt eivät ole mitään demokraattisia päätöksentekokoneistoja. Niitä ohjaavat yhtiökokous ja hallitus. Yleispalveluvelvoitteen mukainen postitoiminta on Posti group Oyj:ssä vanha jäänne - 4% sen liikevaihdosta. 96% tulee logistiikka- ja varastointipalveluista. Ominpäin toimiva johto ja hallitus eivät ole puuhastelleet vaan takana on ollut valtio-omistaja.

Niinpä, takana on valtio

Niinpä, takana on valtio-omistaja 100%:n omistusosuudellaan. Siten on paikallaan meidän perustavaa laatua olevien omistajien eli veronmaksajien vaatia läpinäkyvyyttä ja demokratiaa vaikka edelliset valtakunnan hallitukset eivät niitä länsimaisia arvoja omistajaohjaukseensa soveltaneetkaan. Onneksi uusi valtakunnan hallitus on ainakin aloittanut edes hieman toisin. Toivottavasti se niin jatkaakin. // Ei ole kohtuullista, että meidän veronmaksajien pitää arvuutella valtaan äänestämiemme poliitikkojen aikomuksia kulloinkin muodikkaista nimistä. Eikä Posti ole vielä, onneksi, pörssiyhtiö eikä yksityisillä ole vielä määräävää asemaa sen omistuksessa joten demokratiavaatimus jo ilman hyvinkin ajankohtaista yleispalveluperustetta on hyvinkin paikallaan. Viimeaikaisten toilailujen valossa jopa ehdoton edellytys saada asiat takaisin asiallisille raiteilleen.

Poiminto tämän päivän

Poiminto tämän päivän iltalehdestä: Kun Heikki Malinen valittiin Postin toimitusjohtajaksi vuonna 2012, hän sai omistajalta kolme tavoitetta; pitää Postin toiminta kannattavana, rakentaa uutta kasvua ja saattaa yhtiö pörssilistauskuntoon.

Niin, kirjoitettiin "tämän

Niin, kirjoitettiin "tämän päivän iltalehdessä". Mitä mahdettiin kirjoittaa kun Malinen valittiin? Enkä kun noista tehtävistä valittavalle toimitusjohtajalle päätettiin? Oliko silloin yhteiskunnallista keskustelua sekä demokraattista ja avointa päätöksentekoa muutoksista Postia koskevissa tulevaisuudensuunnitelmissa? Ainakaan minä en sellaista huomannut ja jos olisin, olisin siihen näppäimistöni tunkenut.

Siis ! 57v ja eläkkeelle

Siis ! 57v ja eläkkeelle,miten se on mahdollista

Aikoinaan mainostettiin

Aikoinaan mainostettiin toosassa,jää eläkkeelle silloin,kun haluat...No Malinen halusi jäädä ja jäi eläkkeelle.

Toivottavasti Posti ottaa

Toivottavasti Posti ottaa jatkossa ensisijaiseksi tavoitteekseen lähetysten perillemenon. Viime vuosina on useita kirjeitä ja lehtiä "kadonnut" ihmeellisesti, samoin postia on jaettu monasti väärään osoitteeseen.

"Postin toimitusjohtaja

"Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen, 57, erosi tehtävästään ja jäi eläkkeelle tiistaina 1. lokakuuta. Hänen virallinen eläkeikänsä olisi 65 vuotta, mutta Postissa oli aiemmin sovittu hänen eläköitymisiäkseen 63 vuotta." Eli sai potkut johdettuaan Postia huonosti. Miten voi päästä eläkkeelle 57-vuotiaana, varsinkin kun eläköitymisiäksi oli sovittu 63 vuotta?!?! Selittäkää tämä, te Kelan virkamiehet, EK:n tyypit (Helle, Häkämies) ja Juhana Vartiainen? Johtajien eläkeikä tulisi olla vähintään 75 vuotta, niin kevyttä hommaa se on, ei rasitu polla eikä fyysisesti. Duunarit ansaitsevat alle 60 vuoden eläkeiän, yleensä duuni raskasta vrt. johtajien "työ".

Postin pörssikuntoon

Postin pörssikuntoon laittamisen hintana on kansalaisten näkökulmasta ollut tärkeimmän toiminnon hiipuminen. Eli säännöllinen toimintavarma jakelutoiminta on sakannut pahasti.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu