Puheenaihe

Suomen Kreikka-vakuudet tuottaneet miljoonatappiot – HS: Jo pelkkä hallinnointipalkkio 1,2 miljoonaa

Kuvituskuva.

Arkisto Riitta Ketola

Suomen Kreikka-vakuus tuottaa tappiota. Sulkutilillä olevan 925 miljoonan euron pääoma on supistunut seitsemässä vuodessa 916 miljoonaan euroon, uutisoi Helsingin Sanomat.

Valtiovarainministeriö arvioi alun perin, että vajaan miljardin pääoma kasvaisi 30 vuodessa korkoa 2,2 miljardiin. Tuotto-oletuksena käytettiin kolmen prosentin vuotuista korkoa.

Suomen valtio ja kreikkalaiset liikepankit solmivat vuonna 2012 tuottojenvaihtosopimuksen, jota Suomessa kutsuttiin "vakuusjärjestelyksi". Sen piti ajan mittaan kattaa Suomen vastuut Kreikan hätärahoituksesta. Ainakin toistaiseksi suunnitelma on epäonnistunut pääoman kutistumisen takia, Helsingin Sanomat toteaa.

Paitsi että sijoitustuotto on tällä hetkellä –1,02 prosenttia, Suomi on joutunut maksamaan varojen hallinnoinnista palkkiota investointipankille elokuun loppuun mennessä 1,2 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (13)

Kommentit

Demari Urpilaisen keksintö ja

Demari Urpilaisen keksintö ja niin käy kuin keskinkertainen valitaan vaativaan tehtävään.

Missäs tämä kaksikko nyt on "

Missäs tämä kaksikko nyt on " mehän tienataan tällä".

Huippuviroissa missä sika

Huippuviroissa missä sika palkkat ja ammattitaito on mitä on.

Jutta pääsee taas esittämään

Jutta pääsee taas esittämään taitojaan. Taitaa suomi joutua maksajan osaan.

Jutta pääsee taas esittämään

Jutta pääsee taas esittämään taitojaan. Taitaa suomi joutua maksajan osaan.

Saapas nähdä miten Antti

Saapas nähdä miten Antti Rinteen aikaan saama lainan tarve parin vuoden kuluttua maksaa ja kukahan sen takaa? Sitä saa mitä tilaa ja työläiset maksaa.

Ainot voitajat on infestointi

Ainot voitajat on infestointi panki ja ne jotka päätöksen tekemisen puolesta äänesti kun saivat salkun jossa rahaa. Kreikan kansahan ei noista rahoista mitään saanut kyllä siellä valtaa pitävät jakoi ne keskenään paikaliseen tapaan.

Kun nyt kommenteissä

Kun nyt kommenteissä "syyllistetään" joitain henkilöitä vuodelta 2012 tehdyistä mokista niin ehkäpä näiden kommentoijien pitäisi tarkistaa sitten sekin että missäköhän semassa nuo "syyllistetyt" tuolloin olivat?

Matti Ristola

Katainen oli pääministeri ja

Katainen oli pääministeri ja Urpilainen valtiovarainministeri, joten jonkinlaista vastuunkantoa voisi odottaa.

Noin seitsemän miljardiahan

Noin seitsemän miljardiahan sinne Kreikkaan on laitettu.

Urpilainen pääsee uudessa

Urpilainen pääsee uudessa virassaan jakamaan Suomen rahoja Afrikkaan intohimoisesti ja suurella palolla laitattaa kaikki venepakolaiset , lähi-idän ISIS taistelijat ja asumisperusteisen työttömyysturvan perässä tulevat siirtolaiset Afrikasta Kelan piiriin. Ihmisyyden takia.

Tuolloin 2012 kaikki

Tuolloin 2012 kaikki suomalaiset olivat kiukkuisia rahan antamisesta Kreikkaan, johon ei luotettu, syystä. Jutta Urpilainen toimi suomalaisen enemmistön tahdon mukaisesti. Muistakaapa tämä! Omituinen vakuusjärjestely sinänsä oli virhe, Kreikka on vuosituhansia tunnettukauppiaana ja omien etujensa ajamisesta, etenkin pankkiirit. Liikaa luotettiin. Otettakoon opiksi.

Väärin Suomen kansa toivoi

Väärin Suomen kansa toivoi että ei takuutusta eikä rahaa aneta Kreikalle loppu oli ihan Urpilaisen omaa sooloilua.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu