Puheenaihe

Johtavan taksifirman pomolta ukaasi "kopiotakseille" – "Asianajotoimisto lähettää kirjeen"

Lähitaksi Oy:n mukaan ainakin kaksi vähemmän tunnettua taksiyhtiötä on jäljitellyt luvatta yhtiön yritysilmeen mukaisia tunnuksia.

Armi Suojanen

Ulkomailta tuttu ilmiö, jossa pienet taksiyhtiöt kopioivat tunnettujen taksiyhtiöiden autojen ulkoasua, on rantautumassa Suomeen.

Suomen suurimpiin taksinvälitysyhtiöihin kuuluva Lähitaksi kertoo, että sen autojen ulkoasua ja brändin elementtejä on jäljitelty.

Jäljittely on tuttua muun muassa Virossa.

Toimitusjohtaja Juha Pentikäinen Lähitaksi Oy:sta nimeää tiedotteessaan ainakin kaksi yhtiötä, jotka Pentikäisen mukaan ovat loukanneet Lähitaksin brändiä.

– Pääkaupunkiseudulla ja koko Uudenmaan alueella on noin 1 500 Lähitaksin tunnuksilla liikkuvaa autoa. Vahva brändimme ja keltamusta yritystunnuksemme erottuu ja tunnetaan, Pentikäinen sanoo tiedotteessa.

– Viime aikoina olemme havainneet, että liikenteeseen on ilmestynyt muita kuin Lähitaksin autoja, jotka kuitenkin luvatta käyttävät ja hyödyntävät Lähitaksin yritysilmeen elementtejä omassa mainonnassaan, hän lisää.

Pentikäisen mukaan kilpailijat yrittävät hyötyä Lähitaksi-brändin arvostetusta mielikuvasta.

Pentikäinen uhkaa oikeustoimilla, mikäli yhtiön brändiä vielä loukataan.

– Mikäli Lähitaksi saa tietoonsa Lähitaksin liikemerkin tai muiden tunnustensa kopiointeja tai muita asiakkaan harhauttamisyrityksiä, lähettää asianajotoimistomme loukkaukseen syyllistyneelle taksiyritykselle aina kirjeen.

– Mikäli Lähitaksin liikemerkin ja yritysilmeen luvaton käyttö tästä huolimatta jatkuu, Lähitaksi vie asian oikeuteen, Pentikäinen sanoo tiedotteessa.

 

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (10)

Kommentit

Asianomaisen

Asianomaisen asianajotoimiston kannattaa varmaan lähettää se kirje ensin käännöstoimistoon käsiteltäväksi ja muutenkin käyttää tulkkauspalveluja.

Uusi taksilaki on täysin

Uusi taksilaki on täysin epäonnistunut.Taksisota rautatieasemalla laiva terminaalissa ja Helsingin hotelleja edustalla ulkomaalaiset ajaa rehelliset perinteiset taksit pois niiltä asemilta maffian ottein.Lähes kaikki villit taksit jättää verot ja muut velvoitteet hoitamatta mitäköhän Bernerin päässä liikkui kuin keksi tämän soppan missä hinnat nousseet pilviin.

Pohjois Espalla ns Kämpin

Pohjois Espalla ns Kämpin tolpalle ei Stadin vosikala mitään asia !

Bernerin päässä liikkui uudet

Bernerin päässä liikkui uudet upeat edustuskaulakoru ja korvakorusetti .

Rouva tuho onneksi jätti

Rouva tuho onneksi jätti eduskunnan.

Ennen matkaveloitus oli

Ennen matkaveloitus oli kilometrien tai matka-ajan mukaan (esim. liikenneruuhkassa). Nyt matkaveloitus on kilometrit + matka-aika samanaikaisesti. Lisäksi kusetustakseja on luotettavien taksien rinnalla iso määrä liikenteessä. Asiakkaan omalla vastuulla on tunnistaa luotettava firma muiden joukosta. Taksiuudistuksen jälkeen olen käyttänyt taksia 0 kertaa. Hinnoista minulla ei ole enää mitään käsitystä muuta kuin se, että entistä kalliimpaa on.

Asiakkaiden pitäisi tilata

Asiakkaiden pitäisi tilata autonsa oikeista keskuksista eli niistä vanhoista keskuksista eikä mennä näiden villien rähinöitsijöiden, tunnetujen keskusten brändejä kopioivien kyytiin ollenkaan. Taksi Helsinki ja Lähitaksi ovat luotettavia keskuksia. Kunpaankaan keskukseen ei oteta yrittäjiä, jotka eivät maksa verojaan tai ole kaikissa rekisterissä, joissa yrittäjän Suomessa pitää olla ja rekisterissä pysymistä myös valvotaan. Näitä villejä ja heidän tekemisiään ei kukaan voi valvoa, koska he eivät näissä rekstereissä ole. Julkisuudessa olleiden kirjoitusten ja haastattelujen mukaan kukaan ei hyväksy harmaata taloutta taksialalla. Onkin yllättävää, kuinka monelta tämä asia näyttää käytännössä unohtuvan, kun näillä villeillä kyytiä ja kysyntää näyttää olevan.

Keskusta pani omien sanojensa

Keskusta pani omien sanojensa mukaan Suomen kuntoon. Joka viikko paljastuu uusia pommeja ja laittomuuksia.

Keskusta on järkyttävä puolue

Keskusta on järkyttävä puolue ja edelleen hallituksessa.

Keskusta ei ole hallituksessa

Keskusta ei ole hallituksessa!

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu