Puheenaihe

Talsa: Eero Lehdeltä rajut haukut Postin johdolle – ”Nyt on löysät housussa”

Eero Lehti kritisoi kovin sanoin Postin kyvyttömyyttä sopeutua muuttuviin tilanteisiin.

Sauvo Jylhä

Pitkän linjan kokoomuspoliitikko Eero Lehti ällistelee Taloussanomissa, miten Posti on voinut ajautua nykyiseen kriisiin.

Lehden mukaan oli jo ainakin 20 vuoden ajan nähtävissä, että Postin perustoiminnan eli kirjepostin jakamisen tarve tulee digitalisoitumisen myötä romahtamaan.

– Postin johto kuitenkin ummisti silmänsä tältä faktalta, ja kun se ei ryhtynyt riittävän ajoissa uudistustoimenpiteisiin, nyt sillä on sitten löysät housuissa, Lehti lataa.

Posti on Lehden mukaan toki tehnyt positiivista tulosta, mutta se on tapahtunut palvelun laatutasoa selvästi heikentämällä.

– Kirjeet kulkevat entistä hitaammin ja virheitä sattuu jatkuvasti, mikä on tarkoittanut yhtiön uskottavuuden heikentymistä. Kilpailijoiden asema on vastaavasti välillisesti vahvistunut, Lehti muistuttaa.

– Postin johto on kuluvallakin vuosikymmenellä roikkunut liikaa sen varassa, että valtiolta tulee koko ajan lisää rahaa, jolla ahdinko sitten oikaistaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

Parahin Eero Lehti. Olette

Parahin Eero Lehti. Olette seurannut Postin toimintaa kymmeniä vuosia. Miten teiltä on mennyt ohi se tosiasia, ettei Posti ole enää ollenkaan sama yhtiö kuin ennen. Perinteinen postinjakelu, siis se yksikkö, jota tämä lakko koskee, tuo enää 4% Postin liikevaihdosta. Posti on siis luonut nahkansa totaalisesti ja tuottaa valtiolle rahaa muulla toiminnallaan.

Ja Eero Lehti; SOL:lta

Ja Eero Lehti; SOL:lta hälyytetyt keltanokat ovat juuri niitä rikkureita, joita lappaa kuin sopuleita aidan reiästä!

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu