Puheenaihe

Lihavuusleikkaus ei ole aina ongelmaton

MostPhotos

Lihavuusleikkauksella laihtuvien terveys parantuu huomattavasti, mutta leikkaukset eivät suju täysin ilman haittavaikutuksia, osoittaa tuore tutkimus. Tutkimus julkaistiin Lancet-lehdessä, ja se perustuu lähes 9 000:n lihavuusleikkauksessa olleen ja yhtä monen verrokin seitsenvuotiseen seurantaan. Hieman yli puolet leikkauspotilaista oli mahalaukun ohitusleikkauksessa ja loput mahalaukun kavennusleikkauksessa.

Tutkimuksen mukaan monet potilaat tarvitsevat uusia leikkauksia ja toimenpiteitä, minkä lisäksi muun muassa ravitsemusongelmat ovat heillä yleisiä. Riskit olivat kauttaaltaan suurempia mahalaukun ohitusleikkauksessa olleilla. Heillä oli myös muita enemmän alkoholiongelmia, tutkijat havaitsivat.

Suomessa tutkimuksesta kertoi uutispalvelu Duodecim.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Helpompaa reittiä kannattaa

Helpompaa reittiä kannattaa kokeilla ainakin aluksi eli jättää pois kaikki verensokeria ja veren insuliinia nostavat hiilihydraatit vähiin. Silloin aineenvaihdunta normalisoituu ja insuliinitason laskiessa lipaasientsyymi pääsee taas toimimaan ja vapauttamaan varastoituneita rasvoja. Tulee luonnollinen kylläinen olo ilman nälkää ja laihtuminen tapahtuu ilman mitään puhkumista ja ähkimistä.

Koita se läskille sanoa.

Koita se läskille sanoa. Ihan sama kun peliriippuvaiselle,niin se on kauppojen vika,että työntävät rahansa niitten koneisiin. Lihavillekkin kävelee ne makkarat suuhun.

MooXi.net - loistava projekti

MooXi.net - loistava projekti aikuisille, jotka haluavat löytää sukupuolen

No siinä ei mookseja paljon

No siinä ei mookseja paljon tarvita,senkun raottaa housunsepalusta,niin pitäisi jo arvata.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat