Puheenaihe

Asukkaat taistelevat rakastetun kahvilan puolesta Helsingissä – "Olemme optimistisia rahoittajien löytymiseksi"

Café Torpet sijaitsee aivan Huopalahden aseman vieressä.

Anu Kuokkanen

Etelä-Haagan suositun asukaskahvila Café Torpetin lopettamisuhka on saanut alueen asukkaat toimimaan.

Café Torpet sijaitsee aivan Huopalahden aseman vieressä. Liiketilan omistaa Helsingin seurakuntayhtymä, jolta ruotsinkielinen seurakunta Petrus församling on vuokrannut sitä. Petrus församlingin seurakuntaneuvosto teki lokakuussa päätöksen sulkea kahvila vuodenvaihteessa.

Nyt on perustettu yhdistys etsimään ratkaisuja toiminnan pelastamiseksi, sillä kahvila on tärkeä matalan kynnyksen kohtaamispaikka erityisesti alueen lapsiperheille, kerrotaan Café Torpet ry:n tiedotteessa.

Yhdistyksen tarkoituksena on asukaskahvilan toimintaedellytysten edistäminen ja sitä kautta alueellisen matalan kynnyksen toiminnan ja yhteisöllisyyden kehittäminen. Käytännössä yhdistys kartoittaa rahoitusmahdollisuuksia ja mahdollisia yhteistyökumppaneita asukaskahvilan toiminnan mahdollistamiseksi.

– Olemme optimistisia mahdollisten kumppanien ja rahoittajien löytymiseksi. Toiminnan puitteet ovat kunnossa ja kahvilan kehittämiseksi on paljon ideoita, jotka vain odottavat toteuttamista. Tässä on vielä paljon käyttämätöntä potentiaalia tehdä todellinen lapsiperheiden keidas, kertoo yhdistyksen hallituksen jäsen Jaan Siitonen tiedotteessa.

Potentiaalisimpina kumppaneina ja rahoittajina yhdistys pitää seurakuntia, säätiöitä ja yhdistyksiä, joiden intresseissä on alueellisen osallisuuden ja erityisesti lapsiperheiden hyvinvoinnin edistäminen.

Tila soveltuisi monenlaiseen muuhunkin toimintaan, kuten harrastus- ja taidetoimintaan ilta-aikoina. Alueen asukkaat ovat haaveilleet esimerkiksi lasten kielikahvilasta, isovanhempien ja isien kahvikerhosta sekä pienten koululaisten välipala- ja kerhotoiminnasta. Pidemmät aukioloajat ja vapaaehtoistoiminnan laajempi hyödyntäminen toisivat paljon mahdollisuuksia monipuolistaa tilan käyttöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (3)

Kommentit

"Suosittu ja rakastettu"

"Suosittu ja rakastettu" kahvila ei tarvitse ulkopuolista rahoitusta. Ilmeisesti kahvila ei siis ole suosittu eikä rakastettu.

MooXi.net - loistava projekti

MooXi.net - loistava projekti aikuisille, jotka haluavat löytää sukupuolen

MooXi.net - loistava projekti

MooXi.net - loistava projekti aikuisille, jotka haluavat löytää sukupuolen

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat