Puheenaihe

Karu tieto viisikymppisistä: tuntevat vointinsa jopa huonommaksi kuin vanhukset

Tutkimuksen mukaan miehet ja naiset tuntevat olonsa keskimäärin yhtä terveeksi. Naiset kuitenkin panostavat miehiä enemmän terveelliseen elämäntapaan ja sairauksien ennaltaehkäisyyn.

Arkisto/Tuija Paananen

Joka toinen suomalainen kokee terveytensä melko tai erittäin hyväksi, selviää vakuutusyhtiö Ifin tuoreesta kyselytutkimuksesta.

Heikoimmin tuntevat voivansa 50–59-vuotiaat. Heistä joka viides eli 19 prosenttia kyselyyn vastanneista arvioi terveytensä huonoksi. Tutkimuksen mukaan vanhemmatkin ikäpolvet voivat paremmin kuin 50–59-vuotiaat.

Huonoksi terveytensä tuntee joka seitsemäs (14 %) suomalainen.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että muita useammin terveytensä kokevat hyväksi ne, joilla on hyvä asema työelämässä, työterveyspalvelut tai terveysvakuutus käytössään. He myös panostavat terveellisen elämäntapaan ja sairauksien ennaltaehkäisyyn.

Parhaiten tuntevat voivansa alle kouluikäisten lasten vanhemmat, korkeasti koulutetut ja hyvätuloiset, jotka työskentelevät toimihenkilöinä, esimiehinä tai yrittäjinä.

Terveysbarometriin haastateltiin 1 000 aikuisikäistä suomalaista terveydenhoitoon liittyen. Tiedot kerättiin sähköisenä kyselynä lokakuussa 2019 YouGovin kuluttajapaneelissa.

Tutkimus on edustava otos suomalaisista. Kokonaistuloksissa keskimääräinen virhemarginaali on noin ± 2,8%-yksikköä suuntaansa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (3)

Kommentit

Eikö terveys ole useimmiten

Eikö terveys ole useimmiten seuraus omista valinnoistaan? Onko väärin nostaa esille ihmisten omaa vastuuta itsestään?

Valintana downshiftaaminen ja

Valintana downshiftaaminen ja kunto on hyvä vaikka yli 60 vuotta mennään.

Joillekin tuo voi olla ihan

Joillekin tuo voi olla ihan pätevä tapa pysyä kunnossa. Mutta suuremmalle osalle, se ei toimi, koska työ ei justa. Ja jos ihan oikeasti haluaa pitää itsensä kunnossa, ei siihen mitään muuta tarvita kuin vahtia mitä suun kautta sisäänsä pistää ja 3-4 kertaa viikossa kunnon lenkki/uinti/pyöräily/hiihtäminen. Loppujen lopuksi yllättävän helppoa. Jos on motivoitunut...

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu