Puheenaihe

Postilakko vaikeuttanut potilaiden tavoittamista, eivät vastaa puhelimeen – Hus: Jopa kiireellisiä aikoja jäänyt varaamatta

Kuvituskuva.

 

Postilakon aikana Husin potilaille soitetaan ajanvarauksista. Ongelmaksi on muodostunut se, että useat potilaat eivät vastaa puheluihin tai tekstiviestinä lähetettyihin soittopyyntöihin. Varaamattomien aikojen määrä onkin kasvanut selvästi lakon aikana.

Husissa ollaan huolestuneita siitä, että jopa kaikkein kiireellisimpiä aikoja jää varaamatta, kun potilaita ei tavoiteta.

– Toivomme, että erityisesti lähetteen saaneet potilaat huomioivat nyt, että ajanvaraus tulee lakon vuoksi puhelimitse. Samoin toivomme, että myös lähettävissä sairaaloissa muistutettaisiin potilaita tästä puhelukäytännöstä, vetoaa Husin hallintoylilääkäri Teppo Heikkilä tiedotteessa..

Postin arvion mukaan viiveet postin kulussa voivat olla viikkoja. Tämän vuoksi ajanvarauksista soitetaan myös lakon päätyttyä, mikäli ei voida olla varmoja siitä, että potilas saa ajanvarauskirjeen ajoissa.

Ne potilaat, joilla on käytössä Postin OmaPosti-palvelu, voivat lukea potilaskirjeen sieltä sähköisenä myös lakon aikana. Tämä edellyttää sitä, että henkilö on sallinut Husin tai kaikkien organisaatioiden lähettää postia sähköisessä muodossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Meilahden sairaalan laajennukset aiheuttavat yhä pahenevia ruuhkia – Husin toimitusjohtajalla ei ratkaisua ongelmaan25.9.2019 19.25
Husin lapsettomuushoidot muuttivat – Naistenklinikka kävi ahtaaksi6.9.2019 18.15
Lääkärin pohjapalkka on alle 3000 euroa – työkuorma kasvanut: "Pitäisi eritellä syitä miksi kokeneet lääkärit lähtevät terveysasemilta"20.11.2019 06.25
Hus varautuu pk-seudun päivystysten ruuhkautumiseen kesällä – palvelusetelillä voi päästä yksityiselle20.6.2019 13.10
Postitaloon lisää Husin toimintoja tammikuussa – "Helpottaa etenkin työssäkäyvien asiontia arjen kiireissä"22.11.2019 07.25

Kommentit (1)

Kommentit

Se on ihan oma vika jos ei

Se on ihan oma vika jos ei vastaa puhelimeen, HUS ei soita tuntemattomasta numerosta. Onko se liian vaikeaa painaa sitä punaista nappia kun huomaa soittajan kauppiaaksi.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu