Puheenaihe

Helsinkiin rakennetaan 3 000 asukkaan alue, jonne kaava ei velvoita yhtäkään parkkipaikkaa – "Hyödyke, jota ostetaan ja myydään"

Havainnekuva Kalasataman eteläkärkeen sijoittuvasta uudesta asuinalueesta.

Kalasataman kärkeen Nihtiin rakennetaan asuinalue noin 3 000 asukkaalle. Valtuusto hyväksyi keskiviikkona alueen asemakaavan ja asemakaavan muuttamisen.

Nihdin siluettia leimaavat kuusikerroksisten korttelien yläpuolelle nousevat 12‒19 kerrosta korkeat asuintornit.

Uusi alue on samalla ensimmäinen Helsingissä, jossa kaava ei velvoita rakentamaan pysäköintipaikkoja.

– Kaupunginvaltuusto hyväksyi juuri yksimielisesti ensimmäisen asemakaavan, jossa ei ole lainkaan asuntojen parkkinormia, vihreiden Otso Kivekäs iloitsi Facebookissa keskiviikkona.

– Erona aiempaan on, että kaupunki ei vaadi ketään rakentamaan parkkipaikkoja. Talojen rakennuttajat voivat niitä tehdä, jos arvelevat tulevien asukkaiden haluavan niistä maksaa. Lisäksi kaavassa on paikka, josta voidaan rakentaa luiska parkkiluolaan, jos joku haluaa sellaisen tulevaisuudessa rakentaa. Omalla riskillään siis, ei kaupungin rahoilla, Kivekäs selvittää.

Hän muistuttaa, että alueella tulee liikennöimään 3 ratikkalinjaa ja pysäköintipaikkojakin Nihtiin varmasti rakennetaan. Mikäli rakennusyhtiöt toteuttavat enemmän autopaikkoja kuin saavat kaupaksi asukkaille, riski lankeaa heidän maksettavakseen.

– Tällä saarella autopaikat eivät enää ole kaupungin erityissuojeluksessa. Eivät kiellettyjä, mutta hyödyke jota ostetaan ja myydään markkinatalouden puitteissa siinä kuin asuntojakin.

Kaupunki kertoo tiedotteessa, että tavoitteena on rakentaa Kalasatamaan vetovoimainen, kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen ja vahvan identiteetin omaava asuinalue.

Alueelle on suunniteltu kymmenen asuntokorttelia, hotellikortteli, ravintolakortteli, kaksi vesialueen korttelia liike-, toimisto- ja ravintolalaivoille, päiväkoti ja pienvenesatama. Lisäksi alueelle rakennetaan Nihdin Merihakaan ja Hanasaareen yhdistävä Merihaansilta, josta haarautuu Hiilisatamansilta.

Nihdin rannat toteutetaan monipuolisina virkistys- ja ulkoilualueina.

Helsinki on jo päättänyt, että Hernesaaren ja Hakaniemenrannan kaavoituksessa ei käytetä parkkinormia, joka säätelee paikkojen määrää.

Otso Kivekäs kertoo päivityksessään toivovansa, että parkkinormi poistetaan jatkossa kaikkialla kaupungissa.

– Tämä on yksi niistä muutoksista, joiden eteen olen tehnyt seitsemän vuotta töitä. Kiitos kaikille, jotka olette olleet mukana ajamassa samaa päämäärää – työmme alkaa lopulta kantaa hedelmää, riemuitsee 7 vuotta kaupunginvaltuutettuna ollut Kivekäs.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sompasaunalle löytyi uusi paikka – kaupungin arkkitehti ei tyrmää muuttoa uimarannalle9.10.2019 06.40
Kalasataman erikoispiirteestä video – "Herättänyt kiinnostusta ulkomaita myöten"20.11.2019 08.20
Tulevat asukkaat rakennuttavat itselleen kerrostalon Sompasaareen – taloon myös ravintola ja 100-paikkainen terassi2.7.2019 07.55
Kalasatamaan ei varattu paikkaa kirjastolle, koska asukkaiden ajateltiin käyvän Vallilassa – "Eri alueiden tarpeet tulee suhteuttaa toisiinsa"23.9.2019 18.55
Jäähyväiset joutomaan helmille – Sompasauna ja Ihana-kahvila joutuvat kohta lähtemään1.5.2019 20.10
Kuvat: Kalasataman rakentaminen eteni Sompasaareen – entisestä konttialueesta rakentumassa haluttu kaupunginosa 20.4.2019 10.20

Kommentit (11)

Kommentit

Alueelle muuttaville matuille

Alueelle muuttaville matuille ei sitten sossu varmaan osta autojakaan? Silti suurin säästö tulisi siitä ettei niitä otettais tänne ollenkaan.

Saisiko tämän aiheen

Saisiko tämän aiheen käännettyä jotenkin maahanmuuttoon? Ai kas, joku ehtikin jo.

Wilzu "Helsingin Uutisten

Wilzu "Helsingin Uutisten virallinen päivystävä rasisti" kyllä hoitaa homman. Ei uutista johon ei saisi maahanmuuttoa liitettyä. Surullista.

Ai kato Makvilkin on herännyt

Ai kato Makvilkin on herännyt. Sä aina aktivoidut iltapäivisin hokemaan tota omaa tyhjää jargonias. Onko vaikeuksia päästä aamulla ylös sängystä? Taidat olla jonkin sortin päihde- ja mielenterveysongelmainen. Oot näiden sivujen virallinen masennuksesta kärsivä.

Mul on katsos töitä jotka ei

Mul on katsos töitä jotka ei itestään tuu tehtyä. Ei oo oikee aikaa koko ajan roikkua täällä, toisin kuin palstan päivystävien rasistien. Ja hei, päihde- ja mielenterveysongelmat eivät ole mikään leikin asia joten jätetään tuollainen nimittely pois jatkossa, jookosta.

Sit ei kans noin vaan

Sit ei kans noin vaan nimitellä rasistiksi, koska olen vain arvostellut ja kyseenalaistanut viime vuosien maahanmuuton mielekkyyttä tän maan kannalta. Se ei ole rasismia, jos ei kannata massamaahanmuuttoa kolmansista maista tai no en kannata yhtään mistään maasta.

Rasistia säälittävämpi on

Rasistia säälittävämpi on vain selkärangaton rasisti.

Tämä O Kivekäs on kyllä ihan

Tämä O Kivekäs on kyllä ihan vieraantunut todellisuudesta. Ihmisen tarve liikkua omatoimisesti ei tule vähentymään tulevaisuudessa. Jälkeenpäin on sitten todella kallista lisätä parkkipaikkoja. Kuplassa on kiva elää kunnes herää todellisuuteen.

MooXi.net - loistava projekti

MooXi.net - loistava projekti aikuisille, jotka haluavat löytää sukupuolen

– Tällä saarella autopaikat

– Tällä saarella autopaikat eivät enää ole kaupungin erityissuojeluksessa. Eivät kiellettyjä, mutta hyödyke jota ostetaan ja myydään markkinatalouden puitteissa siinä kuin asuntojakin. Mitäs jos sitä julkista liikennettäkin aletaan tuottamaan markkinatalouden puitteissa, eikä autoilijoilta kerätyillä verorahoilla. Sama pätee moneen muhunkin palveluun sillä autoilijoilta kerätty verosampo on valtava.

MooXi.net - loistava projekti

MooXi.net - loistava projekti aikuisille, jotka haluavat löytää sukupuolen

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu