Puheenaihe

Triplassa ensimmäisellä yrityksellä jo lappu luukulla – luomukauppias: "Olen pettynyt"

Hallin Luomupuoti on ollut kiinni jo muutaman viikon.

Aapo Siippainen

Lokakuun puolessa välissä avajaisiaan juhlistanut kauppakeskus Tripla ei ole täyttänyt kaikkien yrittäjien odotuksia. Triplan kauppahallissa avannut Hallin Luomupuoti on tyhjennetty kassakoneita myöten. Puoti on ollut tyhjänä jo muutaman viikon.

Yrityksen toisessa toimipisteessä, Hakaniemen hallin väistötilassa puhelimeen vastaava yrittäjä Tanja Awari kertoo ottaneensa Triplan myymälän kanssa aikalisän. Hän miettii nyt, millä konseptilla liiketoimintaa kannattaisi jatkaa.

– Luomutuotteiden osalta toiminta on loppu, mutta vasta parin viikon päästä osaan sanoa, luovunko liiketilasta kokonaan, Awari sanoo.

– Asiakkaita ei ollut riittävästi tuoretavaralle, joten siihen olen pettynyt, mutta ehkä keksin siihen jotain muuta.

Asiakasvirtaa on Triplassa kiitettävästi, mutta kauppiaan mukaan asiakkaat näyttävät tulevan enemmänkin syömään ravintoloihin kuin ostamaan elintarvikkeita pienistä erikoisliikkeistä. Lisäksi Luomupuodin kaltaisia pienyrittäjiä ei tullut useita, kauppahallin verran, kuten etukäteen suunniteltiin.

Myös toisessa "kauppahallin" yrityksessä, Juustokuninkaat-kaupassa on ollut hiljaista. Hyllyillä näkyy olevan tavaraa, mutta ohikulkijoiden mukaan liike on usein kiinni.

Toimitus ei tavoittanut Juustokuninkaita kommentoimaan tilannetta.

Triplan kauppakeskusjohtaja Kati Kivimäki ei kommentoi asiaa yksittäisten kauppiaiden osalta. Kivimäki sanoo tilannetta seurattavan tarkasti, jotta kehitystä voidaan viedä oikeaan suuntaan.
– Yhteistyötähän tämä on, joten kuuntelemme yrittäjien toiveita ja otamme heidän toiveensa huomioon, Kivimäki sanoo.

Hän kertoo, että Triplaan on tulossa lisää pieniä erikoisruokakauppoja jo lähiaikoina. 
– Ne ovat yrityksiä, jotka vahvistavat kauppakeskuksessa tavoiteltua kauppahallimaisuutta ja tukevat sitä kautta toisiaan.
 

Juustokuninkaiden myyntitila (kuvassa oikealla) on myös usein kiinni. Kuva: Aapo Siippainen

Muokattu: Lisätty kauppakeskusjohtajan kommentit 2.12. klo 14.29.
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vaatekaupassa kuusi asiakasta päivässä, myös autopesula kärsii asiakaskadosta Triplassa – Yrittäjä: "Tänne on ollut vaikea löytää"13.11.2019 06.35
Kauppakeskus Tripla taipui – lisäsi maksutonta parkkiaikaa19.11.2019 16.42
Triplaan avataan 70 ravintolaa – näitä brändejä Suomessa ei ole aiemmin nähty16.10.2019 20.15
Gufran, 30, ja Raihan, 29, tekevät jopa 90-tuntista työviikkoa – Triplaan avatusta ravintolasta tuli heti menestys24.11.2019 08.00
Piia on Triplan kauppakeskuksen oma pappi – Kauneimmat joululaulut järjestetään nyt karaokena17.10.2019 20.00
Pian ryskää Itä- ja Länsi-Pasilassa – vanhoja toimistokolosseja aletaan muuttaa asunnoiksi3.11.2019 19.35
Triplassa vieraili neljässä päivässä yli 533 000 kävijää – "Avajaiset onnistuivat yli odotusten"22.10.2019 10.37

Kommentit (11)

Kommentit

On se vaan omituista, että

On se vaan omituista, että kun suuria kauppakeskuksia rakennetaan koko ajan, niin yrittäjille ei tulekaan rahaa ovista ja ikkunoista. Triplassa liikkuu kahdenlaista väkeä, ne jotka kulkevat junalla työmatkat arisin, ja ne jotka istuvat isolla porukalla kahviloissa joka päivä. Pysäköintihallikaan ei ole erityisen asiakasystävällinen, kun markettien pihoilla on ilmainen pysäköinti.

Vielä omituisempaa on se,

Vielä omituisempaa on se, ettei näillä heti luovuttavilla yrittäjillä näytä olevan mitään käsitystä uusien kauppakeskusten realiteeteista. Ihmisten ostoksilla liittyvien tottumusten muuttumiseen menee helposti vuosi ja siksi uusissa kauppapaikoissa ensimmäiset kuukaudet voivat olla yrittäjille silkkaa piinaa. Jos putiikkia on lähdetty pitämään laittamalla viimeisetkin sukulaisten ja pankin rahat peliin laskemalla sen varaan, että päivästä 1 kassakone laulaa tasaiseen tahtiin, niin ei voi syyttää kuin itseään, jos kuukauden-parin sisään rahat loppuu ja on pakko laittaa lappu luukulle.

Tai ehkä suomessa ei ole enää

Tai ehkä suomessa ei ole enää niin rikkaita, jotka voisivat vuositolkulla tehdä tappiota.

Tripla onnistui

Tripla onnistui profiloitumaan autovihamielisenä kauppakeskuksena. Maksullinen pysäköinti ei ollut se paras avaus, vaikka linjaa ilmeisemmin täsmennettiin.

Eikö tuo ollut jo

Eikö tuo ollut jo odotettavissa. Kukahan seuraava hyväuskoinen yrittäjä jaksaa.

Tämähän oli odotettavissa.

Tämähän oli odotettavissa.

Asiakkaat eivät ole löytäneet

Asiakkaat eivät ole löytäneet luomupuotiin, koska kaupan kyltissä lukee MARKET ZOO. Asiakkaat ovat luulleet sitä eläinkaupaksi.

Jo ajatuksenakin aivan

Jo ajatuksenakin aivan typeriä tällaiset keskukset.

Sanotaan jos sulla on

Sanotaan jos sulla on kivijalkakauppa halvalla vuokralla vaikkapa etninen kauppa ja muutat kauppakeskukseen kalliiseen vuokraan, tuleeko asiakkaita niin paljoa, että saat edes vuokrasi kompensoitua?

Asiakasvirrat kyllä täyttävät

Asiakasvirrat kyllä täyttävät Triplan. Kulkevat ohi, ovat johonkin menossa tai jostakin tulossa, eivät osta mitään. Uutuuttaan kiiltävät liiketilat ovat tyhjät, lukuunottamatta tympeänä seisovia myyjiä.

Triplaan eksyy. Esim

Triplaan eksyy. Esim jokaisessa kerroksessa pitäisi olla näkyvillä liikkeiden sijainnin kertova pohjapiirros, useammassakin paikassa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu