Paikalliset

Myös demarinuoret kannattavat aktiivista eutanasiaa

Sosialidemokraattiset Nuoret ovat ilmoittaneet olevansa samalla kannalla Vihreiden päätöksestä siirtyä kannattamaan aktiivista eutanasiaa. Järjestö toteaa tiedotteessaan, että moni elää erittäin vaikeassa terveydellisessä tilanteessa ja esimerkiksi terminaalivaiheessa olevien syöpäpotilaiden kipu on jatkuvaa eikä kipulääkitys ole riittävää. Tiedotteessa todetaan myös, että ihmiselämän pitkittäminen pakolla on rinnastettavissa järjestelmälliseen kiduttamiseen.

– Demarinuoret on pitkään kannattanut aktiivisen eutanasian laillistamista ja hyvä, jos hallituspuolueista vihdoin löytyy tahtotilaa viedä asiaa eteenpäin, toteaa demarinuorten puheenjohtaja Joona Räsänen.

– Toisin kuin Päivi Räsänen tai Timo Soini väittää, ei kyse ole murhasta, vaan aivan päinvastoin. Ihmisellä on oltava vapaus päättää omasta elämästään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (13)

Kommentit

Niinpä. Raadollisesti

Niinpä. Raadollisesti sanottuna: Myös kaunopuheisesti voi ajaa omaa etuaan, eli tässä tapauksessa saada nopeutetun perinnön. Jotenkin tuosta eutanasiasta tulee natsisaksa mieleen, samoin siloinkin oli kyseessä "ruumiin" ryöstö, "yhteisen hyvän" eteen... p.s. Jos eutanasialaki tulee voimaan, niin samalla pitäisi tehdä laki, joka kumoaa lakiosan eutanaasia tapauksissa. Perusteluna: Jos ns. eutanasiaa pyytävä on tarpeeksi "sielunvoimissaan" päättämään itse itsensä tapattamisen on hän myös tarpeeksi "sielunvoimissaan" päättämään kenelle testamenttaa koko omaisuutensa ilman lakiosia.

Eutanasiaa ei pidä sallia ja

Eutanasiaa ei pidä sallia ja jo lääkärin vala kieltää sen. Nykyhallituksessa on kaksinaamaisimmat ministerit mitä koskaan muistan ja Kristillisdemokraatit ovat ainoat joilla on järkeä ja inhimillisyyttä oppositiossa olevien Perussuomalaisten lisäksi. Ensin vihertävästi ajattelevat kommunistien jälkeläiset verottavat ja keksivät ihmisille lisää veroja ja maksuja. Kun ihminen sairastuu kaiken tämän hulluuden ja epäoikeudenmukaisuuden takia, tarjotaan armokuolemaa. SDP ja Vihreät ovat Vasemmistoliiton kanssa kaikkein pahimmat valehtelijapuolueet jotka kaikki pitäisi lakkauttaa.

Hyvä, lakkautetaan vaan

Hyvä, lakkautetaan vaan kaikki valehtelijapuolueet ja sallitaan vain yksi oikeassa olevien puolue. Yhden puolueen mallia on käytetty viime vuosisadalla useammassakin maassa, joissa myös aktiivinen eutanasia oli kovasti käytössä.

Olen samaa mieltä kanssasi ei

Olen samaa mieltä kanssasi ei eutanasiaa, mutta lääkärinvala eli Hippokrateen vala ei ole enää pakollinen Suomessa. Lakia muutettiin muutamia vuosia sitten. Pirullinen temppu sekin. Ilmeisesti myrkyn vihreiden aikaansaama sekin!!

"Sosialidemokraattiset Nuoret

"Sosialidemokraattiset Nuoret ovat ilmoittaneet olevansa samalla kannalla Vihreiden päätöksestä siirtyä kannattamaan aktiivista eutanasiaa." Näinhän säästyy rahat, jotka muuten menisivät erittäin vaikeavammaisten hoitoon tai vaativien pitkäaikaisten sairauksien hoitoon. Näin raha ohittaa ihmisarvon ja on syytä nostaa natsikortti.

Onhan eutanasia moninverroin

Onhan eutanasia moninverroin inhimillisempää, kun mitä ovat jano ja nälkä kidutuskuoletukset, jotka jos mitkä rikkovat ihmisoikeuksia, ja todistavat sen, ettei lääkärinvalalla ole nykyaikana mitään mekitystä.Jos lääkärinvalalla olisi merkitystä, lääkärit eivät olisi antaneet ihmistenhoidon suistua sellaiseen rappiotilaan missä se nykyään on. Olisi muistettava, että eutanasiassa on kysymys ihmisen omatahtoisesta kulemasta, kun taas jano ja nälkäkuoletukset tapahtuvat muiden, kun kidutuksen uhrin omasta vapaasta tahdosta.

Älkää menkö tuohon

Älkää menkö tuohon myrkynvihreiden halpaan. Alkakaammee ajaa vanhusten ja vammaisten inhimillsen hoidon puolesta. Pienestä se alkaa, mutta tulee paisumaan mittasuhteisiin joihin ei kukaan enää pysty vaikuttamaan. Pienestä se hitlerin jätkäkin alkoi ja mikä oli lopputulos??

Ilmoittakoot kaikki puolueet

Ilmoittakoot kaikki puolueet kantansa niin tietää ketä ai ainakaan äänestä! Nämä eutanasia puolueet voisivat yhdistyä myrkynvihreiden kanssa ja nimekseen ottaa viherkommarinatsimi puolue, niin tulisi kanta selväksi!

Tuskin kukaan on ketään

Tuskin kukaan on ketään teloittamassa pelkästään esim. korkean iän takia. Eiköhän tässä lähinnä ole kyse siitä, että halutaan määritellä rajat sille, milloin kovissa tuskissa oleva ja viimeisiä hetkiä elävä potilas voi tarvittaessa saada apua itsemurhaan. Suomessa saattohoidon taso on alhainen tai vähintäänkin vaihteleva , enkä haluaisi itse olla pelkästään sen varassa viimeisiä päiviäni.

juuri näin. eutanasia on hyvä

juuri näin. eutanasia on hyvä asia jos se vaan toteutetaan oikein eli potilaan niin halutessa. Kuka ihmeessä haluaa kärsiä vielä lopun ollessa lähellä.....

Parantumattomasti sairas

Parantumattomasti sairas pystyy jo tälläkin hetkellä kieltäytymään hoidosta. Kiputiloja voidaan lievittää lääkityksellä ja uskon että suurin osa ihmisistä haluaa elää eikä kuolla vaikka olisikin sairas. Sen sanon että kyllä poliitikot ovat röyhkeitä; kas etteivät päätä että jokaisen ihmisen maksimaalinen elinikä olisi vaikka 70 vuotta jonka jälkeen annetaan lopetuspiikki kun ei enää tuota mitään yhteiskunnalle. Kun ensin nostetaan eläkeikä 68 vuoteen, on siinä sitten ruhtinaalliset 2 vuotta aikaa nauttia loppuelämästä. En ihmettelisi vaikka jokin tämäntapainen olisi poliitikkojen päämääränä, kun itse nauttivat veronmaksajilta kavaltamillaan rahoilla elämästä. Julkinen terveydenhuolto on surkeata ja jos haluaa hoitoa vaivoihinsa, pitää nykyään mennä oikean lääkärin luokse yksityisvastaanotolle. Päättäjät palvovat pelkästään rahaa ja siitä tässä koko jutussa on kyse. Kun annetaan lopetuspiikki, säästetään hoitokuluissa.

Helkutin hurskastelijat nim:

Helkutin hurskastelijat nim: Olet eutanasian puolella, mutta nyt jo itsekin epäilet sen toimivuutta ja väärinkäyttöä. Siksi meidän kannattaakin varoa ennenkuin lähdemme noin vaarallisen asian puolesta huutamaan. Historiasta näemme tällaisten asioiden paisuvan sellaisiin mittasuhteisiin joita ei enää hallitakaan. Näin se on aina mennyt ja tulee menemään. Ei eutanasialle!

Jos aktiivinen eutanasia

Jos aktiivinen eutanasia hyväksytään niin VARMASTI tulee väärinkäytöksiä. Mummu elää pitkään ja perilliset haluavat perinnön? esimerkiksi. Mennään siihen suuntaan kuin "natsi saksassa" joka on ja oli ns sivistysvaltio? Terminaalihoitoa on kehitettävä ja loppuvaiheen kipulääkitystä myös. Siihen on mahdollisuus Suomessa, mutta meillä nyt jo ajetaan alas terveydenhuoltoa 2-3 kk kestää ennenkuin tavallinen eläkeläinen pääsee lääkäriin Espoossa, se on passiivista eutanasiaa. SDP ja Vihreat nuoret kannattavat eutanasiaa, sekin jo puhuu asian puolesta, ei välitetä sairaista eikä köyhistä, nuoret ovat vallalla, ja ei löydy moraalia eikä empatiaa huononpiosaisia kohtaan. Mihin menet Suomen kansa?? Se nähdään.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu