Paikalliset

Kerjäläiset juhlivat Pääskylänrinteellä - Katso kuvat

Tapahtuman järjestämiseen osallistui kymmeniä arkkitehtiopiskelijoita ympäri maailmaa. Keskellä Hirundon työntekijä Marjatta Vesalainen. Kyltin alta kurkistaa kerjäläistyttö Natasha.

Vera Miettinen

Osana European Architecture Students Assemblyn (EASA) projektia arkkitehtiopiskelijat tekivät yhteistyötä päiväkeskus Hirundon kanssa. Projekti päättyi tänään Pääskylänrinteellä järjestettyyn tapahtumaan. Paikalle oli kutsuttu päiväkeskuksen käyttäjiä ja naapureita, joiden postiluukkuihin jaettiin kutsu.

– Projektin tavoitteena oli lisätä romanialaisten ja asukkaiden välistä ymmärrystä, arkkitehtiopiskelija Inari Virkkala kertoo.

Kahden viikon aikana opiskelijat näyttivät taitojaan päiväkeskuksen sisätiloissa maalaamalla muun muassa pöytiä ja lamppuja. Myös kerjäläiset pääsivät näyttämään kädentaitojaan projektin aikana.

– Tarkoitus oli värittää tilat ja näyttää näin kerjäläisille, että heistäkin välitetään, Virkkala lisää.

Diakonissalaitoksen palvelualueen johtajan Pekka Tuomolan mukaan tämänkaltaisia tapahtumia voisi olla enemmänkin.

– Suomalaisten pitäisi kohdata romanialaiset ja bulgarialaiset samanvertaisessa tilanteessa eikä niin, että toinen on kerjäläisasemassa.

Tapahtumaan otti osaa kymmeniä romanialaisia ja arkkitehtiopiskelijoita. Jaetuista kutsuista huolimatta paikalle ei juurikaan saapunut Pääskylänrinteen asukkaita.

– Moni on varmasti kesälomilla ja siksi naapureiden osallistuminen jäi vähäiseksi, Tuomola arvelee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Tuo on uutta ja kivaa, että

Tuo on uutta ja kivaa, että romaanikerjälisistä välitetään. Hyvää, kunnioitettavaa porukkaa näyttävät olevan arkkitehtiopiskelijat. Hyviä he ovat muutenkin kuin arkkitehtuurin liittyvän luomistyön kanssa.

Noin se näkyy menevän:

Noin se näkyy menevän: Sivistyneet, koulutetut näkevät romaanikerjäläiset ihmisinä. Sitävastoin sivistymättömät, koulujakäymättömät moukat, katulapset, katujen kasvatit parjaavat alin omaa romaanikerjäläisiä. Eivät näe heitä ihmisinä.

Osaavia ja taitavia on

Osaavia ja taitavia on romaanikerjäläisissä. Hukkaan menevät monen lahjat, kun ei ole mahdollisuuksia.

Osaavia ja taitavia ovat.

Osaavia ja taitavia ovat. Erityisesti käden taidoissa ja musiikissa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu