Paikalliset

Kutojamummot aiotaan hätistää Malmin asemalta

Eeva Ovaskainen myy käsitöitään Malmin aseman ylikulkuputkessa aamuvarhaisesta lähtien. Virkeille eläkeläisille käsitöiden myynti on harrastus ja pieni lisätienestin lähde.

Päivi Tuovinen

Eeva Ovaskainen, 72, saapuu Malmin aseman ylikulkutunneliin aamulla puoli seitsemältä.

Hän levittää kutomansa sukat, käsineet ja pipot ikkunalaudalle ja istahtaa tuoliin kutomaan uutta käsineparia.

Vieressä myssyä virkkaava Irja Aho, 76, käy kauppaamassa käsitöitään kerran viikossa.

– Meille tämä on harrastus. Jos kotiin jää, sinne sitä nyykähtää, huomauttaa Ovaskainen.

– Täällä näen tuttuja ihmisiä ja entisiä työkavereita, kertoo Aho.

Kaupankäynti tuo lisätienestiä eläkeläisille, mutta rahasampo se ei ole.

– Myynti vaihtelee. Muutaman kympin päivässä voi saada, kertoo Ovaskainen.

Aho on myynyt käsitöitään tunnelissa vuoden, Ovaskainen puoli vuotta.

Käytävässä on myös viron- ja venäjänkielisiä käsityökauppiaita sekä libanonilaislähtoinen koriste-esineiden myyjä.

Katumuusikkojen kansallisuus vaihtelee, ja paikalla on säännöllisesti myös muutama romanikerjäläinen.

Muutaman kympin päivässä voi saada.”
Osa ohikulkijoista on sitä mieltä, että kauppiaat elävöittävät tunnelia. Kaikkia kaupankäynti julkisella paikalla ei kuitenkaan miellytä.

Rakennusviraston osastopäällikkö Pekka Henttonen kertoo, että toiminnasta on valitettu.

– He ovat luvatta siellä ja ajatuksena on, että heitä pyydetään siirtymään muualle, toteaa Henttonen.

Henttonen huomauttaa, että käytävää ei ole tarkoitettu kaupusteluun ja tilan pitää olla vapaa kulkemiseen.

Projektipäällikkö Ismo Rantanen kaupungin katu- ja puisto-osastolta on sovittelevammalla kannalla.

Hän on neuvotellut asiasta kaupungin hallintokeskuksen ja aseman kauppakeskusten kanssa.

– Kaupankäynti ei ole aggressiivista. Jos se olisi häiritsevää, olisi poliisin asia puuttua siihen, huomauttaa Rantanen.

Kauppiaiden läsnäolo ei ole tilan omistajan eli kaupungin näkökulmasta pelkästään negatiivinen asia.

– Kun käytävässä on valvovia silmiä, paikkoja ei rikota ja sotketa niin paljon.

Rantasen mukaan tavoitteena on kuitenkin saada kaupustelu hallintaan.

Käytävään on suunniteltu määriteltyjä myyntipaikkoja, joista kaupunki perisi pienen vuokran.

Ovaskaisen ja Ahon myyntipäivä on pulkassa alkuiltapäivästä, ja he pakkaavat käsityönsä kasseihin.

– Toivottavasti meitä ei häädetä täältä pois, pohtivat eläkeläiset.

Asemalla monta isäntää

Malmin aseman alueella on monta isäntää.

Aluetta hallinnoivat VR-Yhtymä, Liikennevirasto, aseman kauppakeskukset ja Helsingin kaupunki.

Valtaosan kauppakeskukset yhdistävästä ylikulkutunnelista omistaa kaupunki.

Aseman alue on kärsinyt ilkivallasta. Omistajat neuvottelevat nyt yhteistyön tiivistämisestä.

Alueesta muodostetaan mahdollisesti yhteinen järjestyksenvalvonta-alue.

Kauppakeskukset ovat myös esittäneet, että kulku niiden kautta asemalle yöllä lopetettaisiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (122)

Kommentit

"Käytävään on suunniteltu

"Käytävään on suunniteltu määriteltyjä myyntipaikkoja, joista kaupunki perisi pienen vuokran." Eiköhän tuo lause selvennä oleellisesti, mikä tässä on "ongelma". Mummot kutoo ja pikkasen kolikoita, niin se on automaattisesti joltakin pois. Joten kaupunki ainakin hoitaa omansa, ettei jää rahat mannuille lojumaan.

Harvinaisen selvä tapaus!

Harvinaisen selvä tapaus! Annetaan "mummojen" värittää ja rikastuttaa asuinympäristöämme nyt kulttuurivuonna kuin myös myöhemmin. Jos he ovat ongelma niin huh-huh, mitäköhän ne aikuisten-oikeesti-ongelmat sitten ovat?

Surkeaa

Surkeaa virkamiesmentaliteettia kerätä vuokraa sukankutojilta. Eikö virkamiehillä ole muuta epäkohtaa Malmilla hoidettavanaan kun sukankutojien kurittaminen? Entäs jos vaikka spurgut häädettäisiin ensin pois tunnelista? Tai vaikkapa lisättäisiin vartiointia, ettei mummut vaan myy liikaa ilman ALV tilitystä? tai entäs katu"soittajat" jotka eivät osaa soittaa yhtään mitään, jos instrumentin rääkkääminen olisikin luvanvaraista?

Myyjät ja soittajat

Myyjät ja soittajat elävöittävät käytävää, antaa heidän olla vaan, niin kauan kun heitä ei tukkeeksi asti ole (eikä ole tähän asti ainakaan ollut)! Ala-Malmin Torilla etenkin on kaikenlaista hämäräheikkiä pyörimässä päivin ja illoin, heistä on paljon enemmän harmia.

Kaupungin tehtävä on elämän

Kaupungin tehtävä on elämän ja maailman ankeuttaminen. AMMATTIANKEUTTAJAT ASIALLA!!!

Ajatella että joku virkamies

Ajatella että joku virkamies saa todennäköisesti 3000-4000 euroa kuussa palkkaa siitä että keksii kutoja-mummujen olevan ongelma ja laatii lisää byrokratiaa jolla entisestään tukahdutetaan ihmisten yritteliäisyyttä. Mitäpä jos kyseiselle virkamiehelle annettaisiinkin ne potkut niin säästettäisiin se 3000 - 4000 euroa kuussa ja annettaisiin kutoja-mummojen olla paikoillaan rauhoittamassa muutenkin liian levotonta malmin aseman seutua? Turhaa byrokratiaa keksiville virkamiehille pitää ruveta jakelemaan potkuja sillä jokainen virkamies joka keksii turhaa byrokratiaa on ilmiselvästi turha ja tarpeeton jos hänellä ei ole järkevämpää tekemistä kuin kyykyttää paria kutoja-mummua!

Mummot maksaa takuulla

Mummot maksaa takuulla verot! Harmaa talous ulos, oli mummo tai ei!

Tällaiset pirteät mummelit

Tällaiset pirteät mummelit suorastaan lisäävät vetovoimaa Malmilla ja heille tulisi antaa vielä paremmat toimintaedellytykset. On ihmeellistä, että näinkin hyväntahtoista toimintaa ei suvaita. Mummelithan samalla rauhoittavat tilaa ja tuovat väriä muuten ankeille asemille. Olisipa Kontulassakin tällaista toimintaa metroasemalla!

Tuota käytävää viikottain

Tuota käytävää viikottain kulkevana voin sanoa, että kertaakaan ei olla tultu tuotteita tyrkyttämään. Sen sijaan tulee turvallinen fiilis, kun käytävän varrella on erilaisia kauppiaita. Eri asia olisi toki, jos he myisivät tavaraa satojen eurojen edestä päivittäin, mutta tuollainen harrastelijameininki tuskin ketään haittaa.

Ja sitten ihmetellään miksi

Ja sitten ihmetellään miksi tässä maassa ei kannata tehdä töitä. Todellakin pidetään huoli siitä, että yrittäminen on turhaa. Onko se järkevämpää, että ollaan sitten kotona istumassa ja juomassa kalsarikännejä työttömyyskorvauksella, kun sen sijaan voisit olla myymässä itsetekemiä käsityöesineitä, joista kaikki hyötyy. Nyt vähän taas niitä valoja päälle.

Nimimerkille turhautunut,

Nimimerkille turhautunut, olen kanssasi samaa mieltä siitä että kotona istumassa olevat turhautuneet ihmiset alkaisivat tehdä mummojen tavoin jotain käsitöitä ja myydä vaikkapa malmin tunnelissa tekemiään töitä. Samaa suosittelen kaikille tunnelissa olevien kutojamummojen katehtijoille,sekä Malmin kauppakeskuksissa ja aseman tunnelissa joutilaana maleksiville turhautuneille ihmisille.

Erittäin hyvä idea, että

Erittäin hyvä idea, että mummot ja muutkin saavat myydä tuotteitaan halvoilla (=vetoisilla, pöydättömillä, "eka saa paikan") paikoilla, mutta verot on maksettava eikös juu? Eli veronumero esiin ja toriosasto käyköön tsekkaamassa paikkamaksut kerätessään, että että asiakas saa halutessaan kuitin jne. Muuten ei ole reilua ketään kohtaan!

Mitä ihmettä kutojamummot on

Mitä ihmettä kutojamummot on vaan piristämässä meidän kanssakulkijoiden päiviä, ja toihan on hyvää terapiaa katsella ohikulkevia ihmisiä - ja mistäs ne sukat ostettais paketteihin kun on mummot niitä kutoneet harrastuksekseen itse olen peukalo keskellä kämmentä sukupolvea en siis osaa kutoa ... tokihan tää taas vaikuttaa sellasselta turhalta niuhotukselta (kateellisten>>kun itse ei ole keksineet rakentavaa ajanvietettä>> niuhotukselta) jostai pitää saada taas sanoa ja toimenpiteitä pitää myös eri tahojen tehdä. Vaan sanokaas hätistäjät kaikessa viisaudessanne mihin mummot piilotetaan jos malmin asemalla ei saa enää kutoa ja nauttia vanhuudesta???? Ehkäpä suljetaan kutojamummot mökkeihin tai 4 seinän sisälle pois silmistä pois mielestä.... pistää vaan tällaiset kiukuttamaan!!!!

Verot kirpparituotteisiin

Verot kirpparituotteisiin kiitos...

Tässä taas sitä huomataan

Tässä taas sitä huomataan että valtio on sokea normaalille elämiselle. En ymmärrä ketä voi haitata jos pari mummoa kauppaa muutamat sukat päivässä tossa putkessa. Ja kuten luinkin, katusoittajat ja tälläiset pienet kauppiaat elävöittävät putkea ja tuovat siihen sen oman tunnelmansa. Kaikki tiedetään että kyseisessä paikassa on kaiken maailman nistit ja muut hämärät veijarot liikkeellä öisin ja iltaisin ja jos myyjät häädetään pois, nämä ''hämärä'' veikot vaan lisääntyy. Joten mielestäni näitä mummoja ei tulisi häätää pois ja se on ehdoton ei! Kuten ei myöskään niitä muita vakio myyjiä joita siellä on ollut jo niin kauan kun muistan.

Normaalin elämisen mallia voi

Normaalin elämisen mallia voi katsella vaikkapa Kreikassa, Espanjassa tai Italiassa, missä kutojamummot ja kaikenlainen kuutamourakointi ovat kansanhuvia. Seuraukset maksavat nyt näemmä samat suomalaiset, jotka haluavat elävöittää itsekin kaupunkiaan tällä niuhottamisesta vapaalla ilolla. Jos ostat mummolta verottomat sukat, se se vasta kalliiksi tuleekin! Neuloa saa tietysti missä vaan, kunhan ei vaaranna liikennettä tai muita ihmisiä! Harmaa talous ei lopu vain veroparatiiseja kiroilemalla, meidän jokaisen pitää tehdä selkeä päätös olla kannattamatta sitä millään tasolla. Sama koskee myös ympäristönsuojelua, siinä on sentään jo vähän opittu.

ALVissa on alaraja 8 5000 €

ALVissa on alaraja 8 5000 € vuodessa myyntiä, ja hyvä niin. Muuten jokaisen huuto.netissä pöytää myyvän tai harrastusluontoisesti sukkia kauppaavan pitäisi sählätä verobyrokratian kanssa.

Enemmän Malmilla häiritsevät

Enemmän Malmilla häiritsevät nämä "Juotko energiajuomia? Syötkö puuroa?"-kyselyjen tekijät ja vitamiinipillerien ja vastaavien kauppaajat. Nuo putken kutojat ja taulun myyjät jättävät ohikulkijat rauhaan.

Tämähän vaikuttaa aivan saman

Tämähän vaikuttaa aivan saman suuruusluokan ongelmalta kuin mattolaiturit, joista voi, hui, mereen valua saastuttavia pullanmurusia. Kunpa suhteellisuuden taju palaisi arkikäyttöön. Eurostoliitosta eroaminen ehkä palauttaisi meille arkijärjen, lähimmäisen kunnioittamisen ja yrittämisen arvostamisen. Ei oltaisi enää vain yksi sovhoosi Eurostoliiton keskuspoliitbyroon direktiiviarkistoissa, joita Bryssälän Bobrikoovi selailee unta saadakseen.

Voisiko uutista päivittää

Voisiko uutista päivittää siltä osin, että apulaiskaupungin johtajan mukaan rakennusvirasto (tai kaupunki muutenkaan) ei ole häätämässä mummoja.. Ilmeisesti tällaista ei ole edes sanottu, joten olisikohan toimittaja tehnyt jotain omia johtopäätöksiä..

Antakaa mummojen kutoa ja

Antakaa mummojen kutoa ja myydä! Täytyypä tästä lähteä ostamaan lapasia Malmille..

Virkamiehet ovat jo ehtineet

Virkamiehet ovat jo ehtineet väittää tätä uutista uutisankaksi kertomalla, että kaupunki ei ole häätämässä ketään. Kuitenkin tuossa uutisessa on suora lainaus projektipäälikön suusta. Voisiko toimitus kommentoida.

Hävetkää jotka olette

Hävetkää jotka olette häätämässä asiallisesti,hymyilevästi ihan vanhemmat ihmiset pois Malmin sillalta. Nyt kun Rouvat ovat olleet siellä spurkut ja muut roskaajat ovat poissa ja jos joku näistä ihanista mummoista näkee roskia,he keräävät ne pois. Minulle ainakin henkilökohtaisesti sillalla tapahtuva sukkien,tumppujen,korttien myynti on eräänlainen elämän suola. He ovat ihmisiä joiden kanssa voi vaihtaa kuulumisia,tai edes sanoa huomenta,ei varmasti tule vastauksena sitruuna-ilmettä. Myönnän kyllä että yksi huutaja yrittää pilata muiden toiminnan,hänet kyllä häätäisin pois heti,koska hän myös haalii niin känniääliöt kun muutkin rähinöitsijät luokseen,mutta hän ei kuulukkaan näihin kultaisiin "vanhoihin" ihmisiin. On ihmisiä jotka jopa vain heidät tavatakseen ja huomenta toivottaen käyvät sillalla. Ennen minäkin kävin vain citymarketissa,mutta nyt kun tiedän ja olen tuntenut kuinka kultaisia nämä ihmiset silla ovat niin minun päiväni on pelastettu pelkästään heidän näkemisestään. Eivät he siellä ole vain pelkästään rahan takia,he nauttivat mahdollisesta eläkeiästä ihmisten ilmoilla ei niinkuin minun edes mennyt mummoni. Sydämmestäni kiitän näitä ihania Ihmisiä joita voin aina morjestaa.Hyvää jatkoa ja toivon et päättäjät ottas lusikan "kauniiseen" käteensä ja menis itseensä,edes kerran,ehkä heilläkin tulee aika pitkäksi kun ikää kertyy.

Alv- velvollisuus ei liity

Alv- velvollisuus ei liity mitenkään verojen maksamiseen Siis tämä 8500e, jos toiminta on ammattimaista niin verot maksetaan vaikka oman tuloveromukaan. Esimerkiksi! Ja kirpputoreillahan ei kuulu myydä kuin käytettyä tavaraa ei uusia villasukkia.

Tuskimpa siitä sukkien

Tuskimpa siitä sukkien kutomisesta nyt ihan tonneja sentään saa, jos nyt muutaman kympin hyvänä paivänä niin ei siitä nyt verotettavaakaan synny. Oletko muuten käynyt kirpputorilla, siellähän myydään jatkuvasti uutta tavaraa eikä siihenkään kukaan puutu, eiköhän malmillakin ole tärkeämpiäkin asioita parannettava kuin muutama mummo jotka myyvät villasukkia aikansa kuluksi. esim: humalaiset ala-malmin puolelta pois niin että ihmiset saavat turvallisesti kulkea ohi.

Höh. Perussuomalainen

Höh. Perussuomalainen meininki heti, ku joku saa ehkä kympin päivässä suht raskaalla työllä. "Se kuuluu mulle, osa ainaki siitä!" - reilua? Antaa mummojen tehä sitä mitä ne tekee parhaiten, mummoilun! Sukat ja lapaset lämmittää. Enemmänki mua huvittaa (ei siis ärsytä, mutta huvittaa) ne muut, jotka myy käytettyjä vaatteita ym. tavaraa putkessa. Mielummin ostan käsityötä.

Satunnaisena ohikulkijana

Satunnaisena ohikulkijana arvostan mummojen työtä ja rauhoittavaa vaikutusta. Olen perussuomalainen ehdokas myös, kuten jokunen toinenkin mummoja puolustanut.

Ei kannata ärsyyntyä

Ei kannata ärsyyntyä mitättömästä asiasta, eivät ole häiriöksi kenellekkään toisin kuin malmin juopot ja narkit jotka pörräävät tunnelissa ja sen ympäristössä edestaas päivästä toiseen. Päin vastoin tunneli on nykyään paljon siistimpi kuin ennen sukkamummoja.

Koska mummot rauhoittavat

Koska mummot rauhoittavat lähialuetta, heille pitäisi itse asiassa maksaa pieni palkkio!

Nimet esiin ! Kuka on tämä

Nimet esiin ! Kuka on tämä virkailja joka on häätämässä mummoja ? Erkki A

Uutisessa lukee 2 virkamiehen

Uutisessa lukee 2 virkamiehen nimet joista toinen on häätämässä mummot ja toinen suunnittelee alkavansa rahastamaan mummoja: Rakennusviraston osastopäällikkö Pekka Henttonen kertoo, että toiminnasta on valitettu. – He ovat luvatta siellä ja ajatuksena on, että heitä pyydetään siirtymään muualle, toteaa Henttonen. Henttonen huomauttaa, että käytävää ei ole tarkoitettu kaupusteluun ja tilan pitää olla vapaa kulkemiseen. Projektipäällikkö Ismo Rantanen kaupungin katu- ja puisto-osastolta on sovittelevammalla kannalla. Hän on neuvotellut asiasta kaupungin hallintokeskuksen ja aseman kauppakeskusten kanssa. – Kaupankäynti ei ole aggressiivista. Jos se olisi häiritsevää, olisi poliisin asia puuttua siihen, huomauttaa Rantanen. Kauppiaiden läsnäolo ei ole tilan omistajan eli kaupungin näkökulmasta pelkästään negatiivinen asia. – Kun käytävässä on valvovia silmiä, paikkoja ei rikota ja sotketa niin paljon. Rantasen mukaan tavoitteena on kuitenkin saada kaupustelu hallintaan. Käytävään on suunniteltu määriteltyjä myyntipaikkoja, joista kaupunki perisi pienen vuokran.

Hei, kysympä vaan

Hei, kysympä vaan osastopäällikkö Pekka Henttoselta että pitäisikö hänen mielestään olla mummoista vapaa liikkuminen kaikenlaisilla huumehörhöillä ,juopoilla ym maleksijoilla jotka kyttää vaan kohdetta kenet ne pääsee kääntämään ja ryöstämään ? Siellä Malmin kauppakeskuksen ympäristössä torilla ja alamalmin puolella on sattunut kaikenlaisia varkauksia ym mm kauppakeskuksen hississäkin on ryöstetty vanhuksia ja tunnelissa on varastettu ja ryöstetty kännyköitä ja yhdeltä kutojamummoltakin on varastettu olkalaukku kaikkine sisältöineen. Tällainen on Malmin kauppakeskusten ja Malmin keskustan tilanne tänäpäivänä. Siinäpä olisi osastopäällikkö Pekka Henttoselle sekä projektipäällikkö Ismo Rantaselle tavoitetta saada tilanne hallintaan ja varkaat ja rosvot/ryöstäjät, juopot ym hörhöt hädistetyksi ainakin tunnelista pois. Ilman että tarvitsisi puuttua ollenkaan kutojamummojen olemiseen siellä kutomassa !

Häätäkää mieluummin "jeesus

Häätäkää mieluummin "jeesus pelastaa"-tyypit asemilta ja feissarit sun muut tyrkyttäjät. Ihailen tämän mummon ahkeruutta, juuri tällaista Suomi tarvitsee. Ajatelkaa miten hienoa ostaa lapaset mummolta joka on kutonut ne Malmin asemalla. Arvostakaa suomalaista tuotetta!

Näin sivuhuomiona täytyy

Näin sivuhuomiona täytyy todeta että muutamaan kertaan jeesus tulee -lappuja tyrkyttävän iäkkään naisen sylkiroiskun siivittämän huuto- ja kiroamiskohtauksen kohteeksi joutuneena - Kyllä, nekin voivat häiritä. Ja ei, nuo tilanteet eivät ole alkaneet provokaatiosta, jollei hajamielistä "ei kiitos" -vastausta ja oman maun mukaan pukeutumista lasketa sellaiseksi.

Eiköhän nämä mummot ole jo

Eiköhän nämä mummot ole jo aikoinaan työllään maksaneet aivan tarpeeksi veroja! Täytyy hämmästellä joidenkin ihmisten kateutta ja lyhytnäköisyyttä!

Minä olen aina tykännyt

Minä olen aina tykännyt mummoista ja mummola on jäänyt mieleeni erityisen turvallisena paikkana. On hämmästyttävää, ettei heille suvaittaisi edes mahdollisuutta täydentää pienellä lisätulolla pieniä eläkkeitään. Tämä jos mikä osoittaa, minkälaiseen yhteiskuntaan olemme ajautuneet. Nämä mummot ovat varmasti jokainen omalta osaltaan tehneet enemmän tämän yhteiskunnan hyväksi kuin yksikään korvantaustaltaan märkä, vallantäyteinen nykypoliitikko.

Huomatkaa, että viranomaiset

Huomatkaa, että viranomaiset viranomaiset puuttuvat asiaan koska toiminnasta on valitettu. Kyseessä ei siis ole mikään julman ja mielivaltaisen byrokraatin päätös, vaan kansan tahto. Kyllä kansa tietää!

Eiköhän kansan todellinen

Eiköhän kansan todellinen tahto ole tullut esiin tän uutisen kommenteissa ja nettikeskusteluissa aiheesta eli näpit irti Malmin mummoista ja virkamiehet voivat katsoa peiliin, peruttaa hölmön päätöksensä ja olla jatkossa tekemättä tällaista työaikansa haaskausta. Viranomaisten pitää olla tehtäviensä tasalla eli jonkun yksittäisen katkeran elämäntapa-valittajan takia ei voi ruveta sekoilemaan niinkuin tässä mummojen kyykyttämisessä on tehty. Jos virkamiehet rupeavat tällaiseen mummo-jahtiin niin silloin kyseisillä virkamiehillä ei selvästi ole tarpeeksi järkevää tekemistä työssään eli kaupungin tulee miettiä voisiko pari tämmöistä virkamiestä vähentää ja velkaannuttaa Helsinkiä hiukan vähemmän jos virkamiehille ei kerran riitä mitään todellisia töitä vaan pitää alkaa paria mummoa kyykyttämään ja keksimään lisää turhaa byrokratiaa.

Hei,minun ja monien muidenkin

Hei,minun ja monien muidenkin mielestä kyseessä ei ole kansan tahto,vaan kyseessä on kateellisten ja sairaiden ihmisten tahto saada kutojamummot ja myyjät pois tunnelista. Kyllä kansa tietää!

Mummojen ystävät voivat

Mummojen ystävät voivat allekirjoittaa adressin osoitteessa: http://www.adressit.com/kutojamummoja_ei_saa_haataa_malmilta

Onneksi kuitenkaan kerjääviä

Onneksi kuitenkaan kerjääviä mustalaisia ei häädetä mihinkään. Rasistiset mummot voikin häätää monikulttuurin tieltä suljettuihin vanhainkoteihin.

Kysympä vaan että kenenkä

Kysympä vaan että kenenkä onneksi ? ? ei kerjääviä ja soittavia mustalaisia häädetä mihinkään tunnelista koska ne jos ketkä häiritsevät tunnelissa ohikulkevia ihmisiä mm kovaäänisellä huonolla soittotaidollaan ! Kutojamummoista minunmielestäni ei pitäisi olla kenellekkään haittaa,vaan mieluumminkin he tuottavat mielenpiristystä monille ihmisille ja mummoille itselleen vaihtelua päivän ohjelmaan, antakaa mummojen kutoa ja olla rauhassa tuottamassa iloa kanssaihmisille.

Kaipaan tyhjää Malmi Nova

Kaipaan tyhjää Malmi Nova käytävää. Sukkien hinnat ovat liian kalliita ostaa pienestä eläkkeestä. Koruja ostetaan alakerran myymälästä ja myydään korotetulla hinnalla sukkien joukossa. Virolaiset naiset myyvät pöytäliinoja, kortteja ja rihkamaa. Libanonilaisen miehen myytävänä olevat taulut ovat usein, kuin lapsen maalaamia. Ikävä kokea kerjäläisten kohtaaminen päivittäin, heitä on 3-4 henkilöä. Suomalaiset miehet keskustelevat kerjäläisnaisten kanssa mielellään. Mitä se kertoo tilanteesta? Tahdon käytävän tyhjäksi. Mummoja löytää Syystien vanhustenkeskuksesta.

Malmilaisen kuvaama tilanne

Malmilaisen kuvaama tilanne on, ikävä kyllä, nykyisten hallitustemme aikaan saama. Maamme on liitetty eurostoliiton yhdeksi sovhoosiksi ja sosialistinen eurostoliitto on hallitustemme suostumuksin sosialisoineet valtiovaramme yhteen suuren ja mahtavan velkojen sosialisoimiseksi. Vaaleissa tulee olemaan vain yksi muutosvoima: PERUSSUOMALAISET!

Hei, onpa varsin

Hei, onpa varsin Perussuomalaista ajattelua,joka ei kuulu tähän Malminaseman kutojamummojen häätöasiaan ollenkaan!

Hei, sinullahan on

Hei, sinullahan on mahdollisuus ruveta itse kutomaan sukkia itsellesi ja vaikkapa myytäväksikin jos vain sinulla on taitoa siihen ? Tuo sinun kirjoituksesi on katemielisen ihmisen kirjoitus,kun itse et todennäköisesti osaa edes itsellesi sukkia kutoa saati sitten myytäväksi. Ja jos vaikka kuinka tahdot käytävän tyhjäksi kutojamummoista, niin käytävä ei tule tyhjentymään kaikennäköisistä örveltäjistä,kerjäläisistä,juopoista ja häiriköistä,soittajista ja niin edelleen ,vaan ne tulee lisääntymään kokoajan.

Samaa mieltä, antaa mummojen

Samaa mieltä, antaa mummojen kutoa. Tunneli on paljon parempi paikka kun siellä on mummot myymässä eikä spurgut kuseksimassa ja räkimässä.

Täytyy ottaa huomioon, että

Täytyy ottaa huomioon, että siitä saadusta parista kympistä menee varmasti suurin osa lankojen hankkimiseen. Voittoa tuskin jää ja voitoistahan se vero pitäisi maksaa, eli ei ongelmaa.

ylikulkutunneli on

ylikulkutunneli on tarkoitettu kulkemista varten, ei minkään sukkien ja muiden roinien myyntipaikaksi. Romppeet roikkuvat kaiteella, joka ei ole niille edes tarkoitettu vaan apua/tukea tarvitseville ihmisille. Mistäs he kävelyynsä tukea ottavat kun kaiteella rötköttää ties mitä vaatetta ja asustetta. Sitä paitsi, myyjät siellä tappelevat keskenään "myyntipaikoista" joten eiköhän olisi parasta, että koko käytävä tyhjennetään sille tarkoitettuun tilaan, eli kävelyyn.

Kiitos, Myyjiin kyllästynyt.

Kiitos, Myyjiin kyllästynyt. Olen asunut Malmilla vuodesta 1984. Käytävä ei ole spurguja täynnä. Olen kutonut satoja sukkapareja. Toimin vapaaehtoistyössä vanhusten parissa, osallistun vapaaehtoiseen maanpuolustuskoulutuksiin, olen aktiivinen elämässä. Myös mummot voivat olla ystävinä mummoille, tai kenelle tahansa. Päivänsä ja aikansa voi antaa toisille toimimalla ystävätoiminnassa. Elämällä päivänsä käytävässä ei ole ainut mahdollisuus olla elossa. En löydä itsestäni kateellisuutta. Tahtoisin ainoastaan saada käydä asioilla rauhassa. Kerjääminen ja kaupustelu kielletty kyltti olisi ihanteellista saada käyttöön uudestaan.

Sivut

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu