Pormestariehdokas Anni Sinnemäki kommentoi rikosepäilyä – "En koskaan suosisi tuttaviani päätöksenteossa"

Helsingin apulaispormestari ja vihreiden pormestariehdokas Anni Sinnemäki kiistää rikkoneensa lakia tapauksessa, joka liittyy viiden vuoden takaiseen kiistaan Meilahden huvila-alueen poikkeamisluvista. Yle kertoi eilen, että poliisi epäilee Sinnemäkeä virkarikoksesta.

SINNEMÄKI kommentoi asiaa viime yönä Facebook-tilillään.

– Asia on tullut poliisin käsittelyyn meilahtelaisten naapurien toimesta. Asiasta on uutisoitu useasti, sillä alueelle poikkeamispäätösten jälkeen vuonna 2018 hyväksytystä asemakaavasta valitettiin Helsingin hallinto-oikeuteen. Valituksissa ja tutkinnassa on haluttu ja halutaan selvittää se, olenko vaikuttanut poikkeamispäätöksen sisältöön ja olenko ollut prosessin vaiheissa esteellinen. Yksi alueen asukkaista on Pihla Viitala, joka on tuttavani ja asuu poikkeamispäätöksen nojalla alueelle rakennetussa paritalossa. En ole osallistunut alueen poikkeamispäätösten valmisteluun eivätkä ne ole poliittisessa käsittelyssä muuttuneet. En siis ole vaikuttanut asian lopputulokseen, Sinnemäki kirjoitti Facebookissa.

ANNI Sinnemäen mukaan Helsingin hallinto-oikeus hylkäsi asemakaavasta tehdyt valitukset viime vuoden tammikuussa. –Oikeus totesi, että en ole ollut esteellinen. Oikeuden mukaan minun ja Pihla Viitalan tuttavuus ei ole sellainen läheinen suhde, josta syntyisi esteellisyys.

Sinnemäki sanoo, että häntä on kuultu asiasta viimeksi syksyllä. – Eturistiriitojen tunnistaminen on politiikassa äärimmäisen tärkeää. En koskaan suosisi tuttaviani päätöksenteossa. En ole syyllistynyt rikokseen. Helsinkiläisillä on totta kai oikeus valittaa päätöksistä ja halutessaan myös tehdä niistä tutkintapyyntöjä, mikäli he ovat kaupungin toimintaan pettyneitä, mutta tämä prosessi on ollut yllättävän pitkä. Odottelen rauhassa poliisin työn tuloksia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut