Kirsi Piha luopuu Helsingin pormestariehdokkuudesta - ”On olemassa todellinen vaara, että minulla ei olisi edellytyksiä onnistua”

Kirsi Piha on luopunut pormestariehdokkuudesta Helsingissä. Hän kertoo asiasta verkkosivuillaan. Pitkään politiikasta pois ollut Piha oli aiemmin kertonut lähtevänsä kokoomuksen pormestariehdokkaaksi.

Hän kisasi ehdokkuudesta Wille Rydmanin kanssa. Kirsi Piha sanoo verkkosivuillaan, että on olemassa todellinen vaara, että hänellä ei olisi edellytyksiä onnistua kokoomuslaisena pormestarina.

- 1. helmikuuta ilmoitin olevani käytettävissä kokoomuksen ehdokkaaksi Helsingin pormestariksi. Tänään ilmoitan, että en ole enää käytettävissä tehtävään, hän sanoo.

- Jos en olisi varma siitä, että valtaosa kokoomuslaisista ajattelee samaan suuntaan kokoomuslaisuudesta kuin itse, en voisi olla tässä puolueessa. On toinen asia kuitenkin pystyä edustamaan pormestariehdokkaana sitä arvojen kirjoa, joka tällä hetkellä kokoomuksessa on, Piha sanoo.

Piha kertoo, että hän kokee luopumisen myös henkilökohtaisena epäonnistumisena. 

- Päätös on ollut erityisen vaikea siksi, että se aiheuttaa päänvaivaa Helsingin kokoomukselle, loistaville ehdokkaille ja näiden vaalityölle. 

Tuoreen Tietoykkösen kuntavaaligallupin mukaan kokoomus olisi menettämässä Helsingin suurimman puolueen paikan vihreille.

Helsingin vaalitaistosta tulee odotetun tiukka – Pihan ja kokoomuksen pakko tehdä kova kampanja, jos mielivät voittaa

Kirsi Piha kokoomuksen pormestariehdokkaaksi Helsingissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut