Mainos: Helsingin kaupunki

Sirkus on erinomaista jumppaa myös aivoille

Sinun ei tarvitse olla nuori ja notkea. Stoassa tänä syksynä aloittava senioreiden sirkuskurssi on esimerkki siitä, että sirkus sopii kaikille. Ole rohkea ja heittäydy sirkuksen kiehtovaan maailmaan Itä-Helsingissä!

Race Horse Companyn trampoliinivirtuoosi Rauli Dahlbergin sooloteos O´DD on nähtävissä Stoassa marraskuussa. Kuva: Eero Alava.

Mainos| –Sirkus on loistavaa aivojen ja motoriikan leikkiä ikään katsomatta, Stoan johtaja Ulla Bergström tiivistää.

Stoassa heräsi ajatus senioreiden sirkuskurssista, ja mukaan suunnitteluun pyydettiin kokenutta sirkusohjaaja ja -taiteilija Enrique Salasta. Tavoitteena on tarjota senioreille uudenlainen mahdollisuus yhdessäoloon ja laajentaa käsitystä sirkuksesta taiteenlajina.

–Lapsille ja nuorille on paljon harrastusmahdollisuuksia, mutta senioreille ei niinkään. Olen kypsytellyt ajatusta, miten voisin mahdollistaa iloa ja kosketusta heidän elämäänsä, Salas kertoo.

Sirkusharrastus ei vaadi pohjakuntoa, eikä kissamaista notkeutta. Senioreille suunnatulla Sirkusta rohkeille -kurssilla harjoitukset tehdään seisten tai tuolilla istuen. Kevyet venytys- ja liikerataharjoitukset parantavat ja ylläpitävät käsien koordinaatiota, tasapainoa ja kehonhallintaa.

Sirkustelun makuun perheen tai isovanhempien kanssa pääsevät myös vauvat ja taaperot. Perhekursseilla kokeillaan erilaisia sirkustaitoja, jotka edistävät lapsen kehitystä; tasapainoa, voimaa, koordinaatiota. Iloisten hetkien ohessa vanhemmatkin pääsevät kokeilemaan sirkustaitojaan.

– Sirkus antaa meille kaikille mahdollisuuden olla lapsenmielisiä. Se on kuin ikkuna fantasiamaailmaan, vieden ajatukset hetkeksi arjen ahertamisesta, Salas kiteyttää.

Stoan sirkuskurssit 0–2-vuotiaille perheineen: Kurssijakso I ke 9.9.–7.10. ja kurssijakso II ke 21.10.–18.11. Vapaa pääsy.

Sirkusta rohkeille! Stoan sirkuskurssit senioreille: Kurssijakso I ke 9.9.–7.10. ja kurssijakso II ke 21.10.–18.11. Vapaa pääsy.

Ilmoittautuminen sirkuskursseille 26.8. alkaen osoitteeseen maaria.klemetti(a)hel.fi

The Veil Project - Akrobaattinen matka ihmismielen sisälle -esityksen ensi-ilta on Stoassa syyskuussa. Kuvassa akrobaatti Salla Hakanpää. Kuva: Mitro Härkönen.

Sirkuselämyksiä Stoassa!

Katso tapahtumista tarkemmin stoa.fi

The Veil Project - Akrobaattinen matka ihmismielen sisälle - vie katsojan ihmismielen sisäiseen maailmaan, joka näyttäytyy päällekkäisten ja muuttuvien pintojen, köysien, varjojen, projisointien ja liikkeen vyyhtinä. Esitys tekee näkyväksi vaiheen, jossa ajatukset ja tunteet ovat vielä suodattamattomina. Verhon takaa paljastuu mielen uusi kerrostuma, ajatusprosessin uusi suunta ja jälleen uusi verho. Ke 23.9. klo 19 (ensi-ilta), pe 25.9. klo 13 ja klo 19, la 26.9. klo 19 ja su 27.9. klo 15.

Race Horse Company: Club Carousel - Race Horse Company yhdistää voimansa Drapes 247 -yhtyeen kanssa luoden ainutlaatuisen musiikkia ja sirkusta yhdistävän klubin. Luvassa on monipuolisesti taidokasta nykysirkusta live-musiikin säestyksellä sekä letkeää meininkiä huumorilla ja hurjilla yllätyksillä höystettynä. To 22.10., pe 23.10. ja la 24.10. klo 19.

Race Horse Company: O´DD - Scifistä inspiraatiota ammentava nykysirkusesitys, trampoliinivirtuoosi Rauli Dahlbergin kunnianhimoinen sooloteos, joka vie kokijan futuristiseen nykysirkuksen uneksittuun todellisuuteen. Esityksen lähtökohtana on ihmisen pyrkimys parempaan huomiseen uudelleensyntymien kautta: voiko ihminen koskaan aloittaa puhtaalta pöydältä, kun hän jo syntyessään on jatkumoa muulle ihmiskunnalle?

Taiteenlajien rajoja rikkovan spektaakkelin koreografia on toteutettu yhdessä palkitun tanssija/koreografi Jarkko Mandelinin kanssa, jonka kamppailulajeja nykytanssiin yhdistävä orgaaninen ja erittäin fyysinen tyyli kohtaa sirkuksen maailman ryminällä. Pe 27.11. ja la 28.11. klo 19.

Circo Aereo: Lion – The Weird And Magical Abracadabra Circus Show - Hauska, taidokas ja hiukan häiriintynyt esitys jännityksestä ja pelosta. Lion Show sallii puhdistavan naurun pelon hetkellä ja luo tilaa vahingonilon ja jännityksen tunteille. Esitys voidaan nähdä elämän hetkellisyyden ja dramaattisuuden vertauskuvana. Perinteistä sirkusta virtuoosimaisella mimiikalla ja kauhuelokuvista tutulla splätterillä. Ke 2.12. klo 13 ja to 3.12. klo 19.

Asiakkaiden turvallisuuden takaamiseksi Stoassa huolehditaan hygieniasta tehostetusti ja rajataan tapahtumien osallistujamäärää turvavälien toteuttamiseksi.

Experience the circus at Stoa!

The autumn programme at Stoa is filled with circus experiences, such as the music-filled Club Carousel by the Race Horse Company and The Veil Project, which will lead you on an acrobatic journey inside the human mind. Circus courses for everyone from babies to the elderly are also available. For the full programme, please see Stoa.fi.