Mainos: Helsingin kaupunki

Piristystä kaamoksen keskelle – Ulkoilmaelämykset herättävät kaupungin eloon

Helsingin kaupunki tarjoaa marraskuun lopulla reilun viikon ajan elämyksiä kaikille kaupunkilaisille. Kaamos-yllätykset ovat ilmaisia ja tapahtumat toteutetaan ulkona koronarajoitukset sekä turvavälit huomioiden.

Mainos | Helsingin kaupungin järjestämä Kaamos-tapahtuma tuo aivan uutta eloa pimeään marraskuuhun. Kaupunkilaisille on viikon ajan tarjolla kaikille avoimia elämyksiä ja yllätyksiä arkisissa paikoissa, joihin voi piipahtaa esimerkiksi iltakävelyn lomassa.

Eri puolilla kaupunkia voi nähdä ja kokea muun muassa ääni- ja valoinstallaatioita, tuliesityksiä, tanssia, ulkoilmaelokuvia, heijastinsuunnistusta ja musiikkia. Kaikissa tapahtumissa on huomioitu tarkasti turvavälit ja muut turvallisuuteen liittyvät seikat.

Ohjelmakokonaisuus toteutetaan yhdessä helsinkiläisen kulttuuri-, liikunta-, ja taidekentän kanssa. Helsingin kaupunki järjesti syksyllä ohjelmahaun, joka tuotti lähes sata ohjelmaehdotusta. Näistä tapahtumaan valittiin mukaan neljätoista.

– Olemme todella iloisia, että Kaamos-yllätyksillä voidaan tuoda iloa ja valoa kaupunkilaisille vuoden pimeimpänä aikana. On myös tärkeää, että helsinkiläiset ohjelmatuottajat ja taiteilijat saavat mahdollisuuden esittää teoksiaan ja kohdata yleisöä turvallisissa puitteissa. Samalla tuemme taide- ja kulttuurialan toimijoita tänä poikkeuksellisena ja haastavana aikana, kertoo tapahtuman projektipäällikkö Mari Kauppinen.

Tapahtumia ympäri kaupunkia

Yksi Kaamos-yllätysten tapahtumapaikoista on Kanneltalon edessä oleva Sitratori, jossa on tapahtumia 20.–21. marraskuuta. Perjantai- ja lauantai-iltojen aikana on luvassa esimerkiksi yhteisötaidetta, taianomaista mystiikkaa sekä lyhytelokuvia ulkoilmateatterissa.

Sunnuntaina ja maanantaina 22.-23.11. tapahtumat keskittyvät Oodin eteen Kansalaistorille, jossa kuullaan livemusiikkia Emma Salokoski Voices & Teemu Korpipään sekä Philomelan esittämänä. Lisäksi Kansalaistorilla on tarjolla katutaideperformansseja sekä tilataideteoksia.

Kolmas tapahtumapaikka on Stoan aukio, jossa keskiviikosta torstaihin 25.–26.11. voi kokea muun muassa maagista valomaalausta, katutaideperformanssia sekä lyhytelokuvia.

Lauantaina 28.11. Kaamos-yllätyksiä on tarjolla Malmilla Ala-Malmintorilla. Tiedossa on muun muassa suuria saippuakuplia ja Uneton48-lyhytelokuvia ulkoilmassa. Lisäksi tapahtuman aikana voi kuulla Malmi-sinfonia opus 00700 -ääniteoksen, joka on ainutkertainen ylistys Malmille.

Kaikkiin Kaamos-yllätyksiin, kulttuuritalojen omaan ohjelmatarjontaan sekä Suvilahden Kaasukellon kaamosyllätykseen voi tutustua osoitteessa tapahtumat.hel.fi.

Tule katsomaan, kun kaupunki herää eloon!

Muutokset ohjelmatiedoissa ovat mahdollisia.