Mainos: Suomen vitamiinikeskus Oy

Suomen Vitamiinikeskuksen yrittäjä Henri Tauriainen luottaa avoimeen ja reiluun peliin – “Työnhakijat usein hämmästelevät, voiko tuntipalkkamme olla totta”

Mainos | Henri Tauriaisesta ei pitänyt tulla myyjää. Toisin kävi, kun hän päätti vuonna 2002 mennä puhelinmyyntiin kuukauden mittaiseen työharjoitteluun vain 16-vuotiaana. Myöhemmin harjoittelu muuttui työsuhteeksi ja pian hän löysi itsensä jo vuorovastaavan tehtävistä. Vuonna 2007 hänestä tuli myyntitoimiston esimies, vuotta myöhemmin koko yrityksen myyntijohtaja.

Nykyisin Henri on Suomen Vitamiinikeskus Oy:n yrittäjä. Kiinnostus omaa yritystä kohtaan syntyi, kun vuonna 2009 hänen silloinen työnantajansa lopetti toimintansa. Aluksi myyntiä tehtiin kotitoimistoilta käsin. Myöhemmin taloudellinen tilanne salli kiinteiden toimitilojen hankkimisen. Liikkeelle lähdettiin Kuopiosta. Nykyisin toimistoja on jo neljä. Helsingissä tilat sijaitsevat Punavuoressa Iso-Roobertinkadulla. Johanneksenpuisto on siitä vain kivenheiton päässä.

– Hyvin usein tämä on elämän ensimmäinen työpaikka. Meillä on paljon myyjiä, jotka etsivät väliaikaista ratkaisua tienata rahaa ja kerätä työkokemusta. He voivat olla vastavalmistuneita, opiskelujen ohessa töitä tekeviä tai sitten pitkän työuran muualla tehneitä ihmisiä, jotka haluavat vielä eläkeiän kynnyksellä jatkaa työelämässä.

Kenestä on myyjäksi?

Ihmiset eivät aina usko pärjäävänsä myyntityössä. He ajattelevat, etteivät ole “myyntiainesta”. Tauriaisen mielestä kukaan ei synny myyjäksi. Hän uskoo, että kenestä tahansa voi tulla myyjä. Tärkeimpinä avuina hän pitää pitkäjänteisyyttä ja asennetta uuden oppimiseen.

– Myyjänä voit joka päivä vaikuttaa itse lopputulokseen ja asettaa omat tavoitteesi. Tällaisia mahdollisuuksia ei ole liukuhihnatyössä, jossa päivät etenevät samalla kaavalla viikosta toiseen. Kivassa porukassa on helppo syttyä myös haastamaan itsensä ja muut kilpasille. Myyjän työssä voi löytää uusia puolia jatkuvasti. Uraakin voi luoda. Kaikki meidän esihenkilömme ovat olleet ensin myyjiä. Helsinki ei ole poikkeus. Oma urapolkunikin aikoinaan lähti myyjän penkiltä ja nyt ollaankin sitten jo omistajana, Tauriainen naurahtaa.

Puhelinmyynti ja tuntipalkka – voiko se olla totta?

Puhelinmyyntiä kohtaan on paljon ennakkoluuloja. Tauriaisen mukaan keskustelu vääristyy, kun julkisesti käsitellään aina vain puhelinmyynnin negatiivisia puolia. Hän tietää kyllä itsekin tapauksia, joissa toiminta ei ole ollut reilua. Hän itse luottaa työnantajana avoimeen ja reiluun peliin. Työntekijöistä huolehtiminen on tärkeintä. He ovat suora peili asiakkaiden ja heidän tyytyväisyyden suuntaan.

– Työnhakijat usein hämmästelevät, voiko tuntipalkkamme olla totta. Minusta työstä pitää maksaa aivan normaalisti palkkaa. Tavoitteena tietysti on, että työntekijät tienaavat jatkossa enemmän omilla myyntituloksillaan. Se ylläpitää motivaatiotakin, kun omalla menestyksellä voi vaikuttaa tilipäivän saldoon. Ensimmäistä työtä hakevalle nuorelle on tärkeää antaa positiivinen kokemus työelämästä heti sen alussa kaikin puolin. Meillä on ollut pitkään jo käytäntönä antaa työsopimukset mukaan kotiin ennen allekirjoituksia. Pyydämme näyttämään ne huoltajille ja neuvomme samalla, että meille saa aina soittaa, jos jotain kysyttävää ilmenee, Tauriainen avaa avointa toimintamallia.

Miksi helsinkiläiset valitsevat mieluiten Suomen Vitamiinikeskus Oy:n työpaikaksi?

– Meillä on omat tuotteet. Sen ansiosta meillä on myös oma asiakaskanta, jonka olemassaolo vähentää kilpailevaa soittamista merkittävästi. On varmasti mielekkäämpää tehdä työtä, kun ei ole se kymmenes, joka soittaa samasta asiasta saman päivän aikana. Lisäksi tuotteemme ovat kotimaisia, turvallisia ja niille on myönnetty avainlippu. Työhön myös koulutetaan, joten myyntikokemusta ei tarvita välttämättä lainkaan. Hyvällä suomen kielen taidolla pääsee jo pitkälle. Ja tietysti tärkein asia on, että meillä saa varmasti palkkaa. Sitä voi nostaa omalla panoksella hyvinkin merkittävästi.

Tauriainen sanoo lopuksi, että myyjän tehtäviin on tälläkin hetkellä Helsingin toimistossa paikkoja tarjolla ja toivoo kaikkia kiinnostuneita ottamaan yhteyttä rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.vitamiinikeskus.fi/rekrytointi.

Katso videolta, kun Kyösti haki Suomen Vitamiinikeskukselle töihin.

Suomen Vitamiinikeskus on kuopiolainen laadukkaiden vitamiinien ja ravintolisien myyntiin erikoistunut yritys. Meille tuotteen kotimaisuus ja ekologisuus ovat sydämenasioita.

Suomen vitamiinikeskus Oy