Mainos: Helsingin kaupunki

Toinen etävappu on täällä – Helsingin virtuaalisessa juhlahumussa mukana myös Apulanta ja Stig

Helsingin vuosi sitten lanseeraama etävappu saa jatkoa. Keväisiin juhlatunnelmiin voi virittäytyä Helsingin tarjoaman virtuaalisen ohjelman parissa. Vappuaaton kruunaa Apulannan ja Stigin tähdittämä Vapun päällä vappu -show Virtuaalisessa Helsingissä.

Manta viettää etävappua tänäkin vuonna. Kuva: Sanna Mander

Tänäkään vuonna vapun viettoon ei tule kokoontua suurin joukoin, vaan järjestyksessään toista etävappua juhlistetaan pienellä porukalla lähipiirissä. Myös yksi Helsingin rakkaimmista vappuhahmoista, Havis Amanda, viettää vappua etänä patsaskavereidensa kanssa. Manta ei kuitenkaan jää ilman lakkia, sillä lakitusvuorossa oleva Svenska Handelshögskolanin ylioppilaskunta on lakittanut Mantan jo ennakkoon. Lakituksen taltiointi on katsottavissa vappuaattona Yle Areenasta klo 17.45. 

Vapun päällä vappu -konsertti vappuaattona ilmaiseksi Nelosella ja Ruudussa

Vapun päällä vappu -konsertissa juhlitaan Virtuaalisessa Helsingissä Apulannan, Stigin, Havis Amandan ja Kivimiesten kanssa. Kuva: Zoan Oy.

Vappuaattona koko Suomi kutsutaan mukaan Apulannan ja Stigin ainutlaatuisille keikoille Virtuaaliseen Helsinkiin.

Vapun päällä vappu -show starttaa merellisestä Vallisaaresta, jossa virtuaaliselle lavalle nousee näyttävistä livekeikoista tunnettu Apulanta. Illan huipentaa virtuaalisella Senaatintorilla tavaramerkkiviiksiensä muotoiselle lavalle nouseva bilepopin kuningas Stig, jonka hittikimara nostaa etävapputunnelman kattoon.

Zoan oy:n tuottaman Vapun päällä vappu -konsertin virallisia pääyhteistyökumppaneita ovat Helsingin kaupunki, VR, Xiaomi, Radio Suomipop ja Nelonen Media. Mukana menossa on myös Wolt.

Vapun päällä vappu -lähetys 30.4. klo 19 Nelosella ja Ruudussa.

Nuoret artistit nousevat lavalle vappuna

Nuoret artistit saavat äänensä kuuluviin ja taiteensa esille Helsingin kaupungin tuottamissa etävapun ohjelmissa.

Kulttuurikeskus Stoan Black Box -online musaklubilla nähdään M ja Hulda Huima & Hitaat sekunnit. Keikka on katsottavissa livenä Helsinki-kanavalla jo keskiviikkona 28.4. ja tallenne koko vappuviikonlopun ajan.

Tiivistämön UPGRADE! –online festivaali tuo vappuaattoon nuoria artisteja ja uutta musiikkia ympäri Suomea. Festivaalin ohjelma on katsottavissa Helsinki-kanavalta.

Kulttuurikeskus Stoa on koonnut ryhmän 13–17 -vuotiaita nuoria kuvaamaan välähdyksiä korona-ajan arjestaan. Valokuvataiteilija Nora Sayyad on kuratoinut nuorten valokuvista virtuaalinäyttelyn Stoan verkkosivuille.

Vappuviikolla alkaa myös Annantalon esittävien ryhmien kevätfestari, joka toteutetaan tänä vuonna verkossa. Tarjolla on kuunnelmia, tanssia sekä varjo- ja nukketeatteria eri-ikäisiltä lapsilta ja nuorilta.

Kaikki Helsingin kaupungin tuottama digitaalinen ohjelma vapun viihdykkeeksi löytyy sivulta https://tapahtumat.hel.fi

Vapun tärpit

28.4.

19:00 Stoa Black Box: M + Hulda Huima & Hitaat sekunnit, Live stream, Helsinki-kanava (katsottavissa 5.5.asti)

29.4.

19:00 Stoa Black Box: Ibe + Cavallini, Live stream, Helsinki-kanava (katsottavissa 6.5.asti)

29.4.–23.5. Annantalon kevätfestari, Youtube ja Facebook

30.4. Vappuaatto

15:00 UPGRADE! Nuorten online-festivaali, Vimeo ja Helsinki-kanava

17:45 Havis Amandan lakitus, Yle Areena

19:00 Vapun päällä vappu -show, Nelonen ja Ruutu

30.4.–14.5. Jukka Tolonen & Ramblin' Jazz Quartet, Livetallenne, Helsinki-kanava