Mainos: Helsingin kaupunki

Merellisen Helsingin juhlakesä 2021- lue täältä parhaat tärpit

Helsinki on myös Suomen merellinen pääkaupunki, jonka kohteet suorastaan kutsuvat virkistäytymään

Mainos | Helsingin ja sen ympäristön saaristoalueet ja merelliset ulkoilupuistot kutsuvat etenkin näinä korona-aikoina virkistäytymään monipuolisella tarjonnallaan. Nämä merelliset alueet ovat kaikkien käytössä, sillä tänä Biennaalikesänä Helsinki avaa uusia saaria ja rantareittejä yhä laajemmin kaupunkilaisten ja matkailijoiden käyttöön. Helsingin saaret ovat hyvin tavoitettavissa kattavalla vesireittiliikennöinnillä, omalla paatilla tai vaikka kaupunkisoutuveneellä. Toki pääkaupunkitason merellisyydestä voi nauttia jo pelkästään uimarannoilla rentoutumalla.

Helsinki Biennaali esittelee 40 kuvataiteen huippua Suomesta ja maailmalta 12.6.–26.9.2021.

Vallisaareen pääsee reittiliikenteen lautalla Kauppatorin Lyypekinlaiturilta, Helsinki Biennaalin paviljongilta. Vallisaareen voi risteillä myös Hakaniemestä Kruunuvuorenrannan ja Vasikkasaaren kautta. Kävijöitä palvelee myös rengasreitti Suomenlinnan, Lonnan ja Vallisaaren välillä. Omalla veneellä liikkuville saaressa on vierassatama.

Helsinki Biennaali esittelee 40 kuvataiteen huippua mitä mielenkiintoisimmissa kohteissa Vallisaaressa.

Viime kesänä Vartiosaareen pääsi Reposalmen yli sähkölautan kyydissä, ja tänäkin kesänä tuo herkku on mahdollista. Vartiosaaren sähkölautta kulkee kesäkuusta lähtien päivittäin.

Näiden lisäksi muun muassa Hakaniemestä ja Kruunuvuorenrannasta on uudet vesiliikenneyhteydet, Kalasataman Parrulaiturista lähtee lyhyitä terassilaivaristeilyjä ja Vasikkasaaressa on maksuton vierasvenelaituri.

Jos puolestaan mielii hieman kauemmas kaupungin sykkeestä, Sipoon ulkosaariston kaunis saari Kaunissaari on oiva valinta. Pörtö Line kuskaa Vuosaaresta reilun 20 kilometrin merimatkan Kaunissaareen, jossa on muun muassa telttailualueita, viisi keittokatosta ja ravintola. Täksi kesäksi Kaunissaaren lähtöpaikka Vuosaaressa on muuttunut, ja uusi lähtöpaikka on Aurinkolahdenlaiturilla osoitteessa Aurinkoranta 7.

Telttailu merellisen luonnon keskellä saa ajatukset irti arjesta.

Helsinkiläiset hullaantuneet veneilyyn

Veneiden yhteiskäyttöpalvelu Skipperi Fleet käynnisti kesäkauden toukokuun alussa kaupunkimoottorivenepalvelulla. Suosittujen kaupunkisoutuveneiden kausi alkaa kesäkuun alussa ja jatkuu lokakuun loppuun asti. Helsingin soutuvenepisteitä on Töölönlahdella, Vuosaaren Aurinkolahden uimarannalla ja Munkkiniemessä Ramsaynrannassa. Kesäkuun alusta lokakuun loppuun kestävän kauden kokonaisvuokra on soutuveneillä 39 euroa. Tarkat sijaintitiedot löytyvät Skipperin sovelluksesta, jonka voit ladata puhelimeen AppStoresta tai Google Play Storesta.

Retkivinkki: telttaile tai retkeile päiväseltään

- Pihlajasaaressa ja Isosaaressa on varattu alueet telttailuun

- Vasikkasaari ja Vartiosaari ovat uusia päiväretkikohteita omatoimiselle retkeilijälle

- Lisätietoa Helsingin saarista: hel.fi/saaristossa

- Lisätietoja vesireittiliikenteestä: hel.fi/vesireittiliikenne

Helsingin kaupungin merellinen strategia antaa saariston ja ranta-alueiden tarjonnan ja vetovoiman kehittämiselle suuntaviivat vuoteen 2030 asti. Tavoitteena on parantaa merellisiä palveluja ja kohteiden saavutettavuutta, edistää merellisiä tapahtumia sekä jatkaa lähisaariston avaamista virkistyskäyttöön.