Mainos: Helsingin kaupunki

Kesäloma täynnä hauskaa tekemistä – Helsinki tarjoaa lapsille ja nuorille runsaasti ohjelmaa

Stoan aukion telttakahvilan nuoret toivottavat tervetulleeksi ympäristöystävälliseen ja kasvispainotteiseen ekokahvilaan.

Mainos | Nuorten kesäkahvilat, lukuisat liikuntapuistot ja muut tapahtumapaikat kutsuvat nuoria viettämään kesälomaa yhdessä. Kaupungin kesätekemiset on koottu kätevästi uusille verkkosivulle tapahtumat.hel.fi.

Helsingissä kesäohjelmat rullaavat jälleen. Kivaa tekemistä kaiken ikäisille löytyy monipuolisesti ympäri kaupunkia. Myös nuorisopalveluiden ihanat ja persoonalliset kesäkahvilat ovat avautuneet. Ne ovat nuorten suunnittelemia ja työllistävät nuoria.

Stoan aukion telttakahvilan nuoret jännittävät, miten ympäristöystävällinen ja kasvispainotteinen ekokahvila otetaan vastaan.

- Meillä on tarjolla pientä suolaista, kakkuja ja rocky roadia. Kesän hitti saattaa kuitenkin olla suklaamansikat tai omalla reseptillä tehty jäätee tai jääkahvi, nuoret pohtivat.

Idea ekokahvilasta nousi esiin kaupungin nuorisopalveluiden RuutiBudjetti-kyselyssä, jossa vuosittain kartoitetaan 12–17-vuotiaiden nuorten toiveita, huolenaiheita ja ideoita.

- Nuorten vastauksissa korostuivat ekologiset asiat sekä huoli ympäristöstä ja roskaamisesta. Ekokahvila tuntui nuorista hyvältä idealta innostaa ihmisiä ekologisuuteen ja lisätä tietoutta ympäristöasioista, kertovat kahvilaa nuorten kanssa pyörittävät nuoriso-ohjaajat Henna Ojalehto ja Antti Piispanen.

Tärkeä juttu nuorille on myös kuuden viikon kesätyöpätkä kahvilassa.

- Joo, on ihan mahtava juttu opetella kahvilassa työskentelyä, asiakaspalvelua, ruokien valmistusta ja leivontaa, nuoret hehkuttavat.

- Tämä on makea juttu meille ohjaajillekin! Uskomme, että asiakkaitakin riittää, sillä Stoan aukiolla on kahvilan lisäksi paljon muutakin tapahtumaa, kuten kasvihuonekaraokea, breikkiä ja graffitipajaa, Ojalehto ja Piispanen summaavat.

Kaikki nuorten pitämät kesäkahvilat löytyvät näppärästi verkosta. Kesän kuluessa ehdit kiertää vaikka kaikki!

Kesäkahviloiden lisäksi muutakin kivaa tekemistä

Nuorisotalot ja liikuntapuistot eri puolilla kaupunkia tarjoavat koripalloa, jalkapalloa ja muuta erilaista pelailua, leikkimielisiä kilpailuja, kaupunkiseikkailuja, työpajoja ja hyvää seuraa! Myös liikuntaleirit, kurssit sekä muu ohjattu toiminta on pyörähtänyt käyntiin EasySport, FunAction ja Nyt-liikunnan muodossa.

NuortenPride-viikon avaa 29.6. MaunulaPrideLive-konsertti ja viikko huipentuu 3.7. Pohjoisen klubin Hiphop Maunula -keikkailtaan. Nuorten Pride House on tänä vuonna Vallilassa, IrisHelsingin eli sateenkaarevan nuorisotoiminnan uusien tilojen yhteydessä.

Kesään mahtuu myös kulttuuria

Helsinki Biennaalin nykytaidetapahtumaan voi tutustua Vallisaaren ainutlaatuisessa luonnossa 12.6.–26.9. Sateisena päivänä suunnaksi kannattaa ottaa kaupunginmuseo tai HAM. Kaupunginmuseon näyttelyssä pääsee astumaan eri alakulttuureihin kuuluvien musiikin paikkojen tunnelmiin 2000-luvun Helsingissä ja Helsingin taidemuseo HAM esittelee upeita, saksalaisen Katharina Grossen näyttäviä tilataideteoksia. Muistathan, että alle 18-vuotiaat pääsevät HAMin ja Kaupunginmuseon näyttelyihin ilmaiseksi.

Muista myös kirjastot, sillä lukeminen kannattaa kesälläkin. Missä tahansa sitten seikkailetkin, kulkee E-kirjasto mukanasi. Loma se on kivempikin kesäloma!

Helsingin kaupungin kesätekemiset on koottu kätevästi verkkoon: tapahtumat.hel.fi

Verkkosivut päivittyvät läpi kesän. Kurkkaa tarjonta ja löydä omat suosikkisi!