Mainos: Helsingin kaupunki

Tiesitkö näistä galleriahelmistä lähelläsi? Tässä seitsemän näyttelytärppiä syksylle

Eri puolilla Helsinkiä sijaitsevat kulttuurikeskukset Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Maunula-talo, Stoa, Vuotalo sekä lasten ja nuorten taidekeskus Annantalo tarjoavat laajan valikoiman näyttelyitä maksutta. Tänä syksynä gallerioissa nähdään mm. Paola Suhosen ja Jani Leinosen teoksia.

Stoan gallerian Ivana Helsinki – Always on the Road -näyttely vie katsojan loputtomille maanteille, lapsuuden kultaamiin kesiin ja suurten rakkaustarinoiden äärelle.

Mainos | Tee rentouttava taideretki kulttuurikeskuksen näyttelyyn ja piipahda samalla vaikkapa kahvilla tai kirjastossa. Kulttuurikeskusten galleriat ovat kaikille avoimia, ja niissä on esillä ajankohtaista taidetta sopivan kokoisina makupaloina. Pieni poikkeama arkireitiltä voi viedä ajatukset jonnekin aivan muualle ja synnyttää uusia ideoita.

Näyttelyt ovat avoinna kulttuurikeskusten aukioloaikojen mukaisesti ja niihin on vapaa pääsy. Tiloissa suositellaan kasvomaskin käyttöä ja kävijämääriä on rajoitettu turvavälien toteutumiseksi.

Syksyn näyttelytärpit

Jonna Karanka, Ina Niemelä, Enni Suominen ja Anna-Sofia Sysser: Eloa!

Taiteilijaryhmän kirjavassa näyttelyssä riittää tutkittavaa: tekstiiliteoksia, installaatioita, kasveja, ääntä ja kuvaa. Näyttelyyn sisältyy vapaapääsyiset Paradisaea-esitykset 9.–11.9.

14.8.–18.9.

Kanneltalo, Klaneettitie 5

Kanneltalo.fi

Ivana Helsinki Always on the Road

Näyttelyssä on esillä uraauurtavia fashion-filmejä, uniikkeja näytösvaatteita vuosien varrelta, valokuvavedoksia sekä rakastettuja printtikankaita. Paola Suhosen toistuvat teemat kertovat rakkaudesta luontoon, pohjoisen vuodenaikoihin ja valonkiertoon.

20.8.–22.9.

Stoa, Turunlinnantie 1

Stoa.fi

Pauli Kallio & Juliana Hyrri: Kalle, Kaneli, pallo ja sello

Helsingin sarjakuvafestivaaleihin kuuluva näyttely esittelee tekijöiden lastensarjakuvakirjojen maailmaa. Jalkapallon ja musiikkiharrastuksen yhdistämisestä kertovan sarjan toinen osa julkaistaan festivaaleilla.

26.8.–18.9.

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1

Malmitalo.fi

Monikon kolmas

Monikon kolmas on Helsingin työväenopiston kurssilla perustetun Monikko-ryhmän kolmas näyttely. Kuvasarjoissa käsitellään mm. syöpään liittyviä tuntemuksia ja aivoinfarktin vaikutusta kuvaamiseen. Näyttelyn valokuvaajat ovat Mikko Hämäläinen, Tero Kokko, Leena Laurikainen-Nuorteva, Hannu Lindroth, Erja Marstio, Janne Myllymäki, Raimo Oinas, Olli Rinne ja Marko Tomperi

31.8.–25.9.

Maunula-talo, Metsäpurontie 4

Maunulatalo.fi

Desiree Baltzar & Jani Leinonen: Ajan tuli

25-vuotisjuhlavuottaan viettävässä Caisassa nähdään syyskuussa runoilija Desiree Baltzarin ja kuvantekijä Jani Leinosen yhteisnäyttely, joka etsii keinoja päästä lähemmäksi toisiamme eristäytyneisyyden jälkeen. Näyttelyyn järjestetään viittomakielen tulkkaus 11.9. ja kuvailutulkkaus 18.9.

4.–29.9.

Caisa, Kaikukatu 4 B

Caisa.fi

Yökuvia Vuosaaresta -projektiin haettiin avoimen haun kautta paikallisia valokuvauksen harrastajia. Syksyllä 2020 järjestetyissä työpajoissa vierailivat mm. valokuvaajat Stefan Bremer ja Hans von Schantz. Yksi näyttelyn teoksista on Lari Huttusen Yhdistävät tekijät.

Yökuvia Vuosaaresta

20-vuotiaan Vuotalon juhlanäyttelyyn on kuratoitu kokoelma yöllisiä valokuvia vuosaarelaisilta harrastekuvaajilta ja Valokuvataiteen museon kokoelmasta.

14.10.–18.12.

Vuotalo, Mosaiikkitori 2

Vuotalo.fi

Lapsuuteni

Näyttelykokemus kokoaa yhteen monikulttuuristen taiteilijoiden tarinoita lapsuudesta. Monitaiteisesta näyttelystä löytyy esimerkiksi hiuksista muodostuva sukupuu ja erikielisten kehtolaulujen kokoelma. Sopii kaikenikäisille. Näyttelyn taiteilijat ovat Alejandro Olarte, Arlene Tucker, Irina Kreer-Boulay, Josef Ka, Outi Korhonen, Rosamária Bolom ja Zahrah Ehsan

14.10.–19.12.

Annantalo, Annankatu 30

Annantalo.fi