Mainos: Helsingin kaupunki

Käärmedisco, karkkisuunnistusta ja ihanan karmiva pyhäinpäivän tapahtuma – nappaa tästä syksyn lastenkulttuuritärpit

Koko perheen Karkkipäivä valtaa Vuotalon herkullisella ohjelmalla lauantaina 23.10.

Mainos | Kampissa sijaitseva lasten ja nuorten taidekeskus Annantalo sekä kulttuurikeskukset Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Maunula-talo, Stoa ja Vuotalo ympäri Helsinkiä tarjoavat jälleen lastenkulttuuria moneen makuun. Syksyn runsas ohjelmisto sisältää koko perheen ohjelmaa teatteriesityksistä konsertteihin ja taidetyöpajoista näyttelyihin – kohtuuhintaan tai maksutta.

Helsingin lastenkulttuuripäällikkö ja Annantalon johtaja Pirjetta Mulari muistuttaa, että taiteen ja kulttuurin harrastaminen tekee hyvää.

”Taide- ja kulttuuritapahtumat lapsille, nuorille ja heidän aikuisilleen tarjoavat mahdollisuuden yhdessäoloon. Helsingin kulttuurikeskusten tapahtumien kirjosta löytää hyvin erilaisia juttuja, ja rohkaisenkin kokeilemaan uutta! Jokaisessa kulttuurikeskuksessa on esimerkiksi näyttelyitä, joissa voi matalalla kynnyksellä piipahtaa tai viipyä pidempään, ja jotka tarjoavat mahtavan mahdollisuuden keskustella lapsen ja nuoren kanssa ajankohtaisista ilmiöistä, taiteesta ja kulttuurista."

Kulttuurikeskuksissa on helppo vierailla lasten kanssa. Kahviloissa ja ravintoloissa saa vatsansa täyteen, ja samalla reissulla voi piipahtaa vaikkapa kirjastossa. Kulttuurikeskuksiin pääsee myös kätevästi julkisilla kulkuvälineillä – omalla asuinalueella sijaitseviin jopa kävellen.

Kulttuurikeskuksissa voi vierailla turvallisin mielin, sillä hygieniasta pidetään hyvää huolta ja kävijämääriä rajoitetaan koronasuositusten mukaisesti.

Lastenkulttuuritärpit syksyyn:

Haloo, kuuleeko metsä?

Kati Hyypän ja Käsityökoulu Robotin interaktiivinen elektronisen taiteen teos

Kielirajaton, 7–100-vuotiaille suunnattu näyttely Annantalossa kutsuu soittamaan rakennetun metsämaiseman asukkaille ja avaa samalla mahdollisuuden pohtia suhdetta luontoon ja teknologiaan. Veivaamalla numeron vanhanaikaisella numerovalitsimella pääsee seuraamaan erilaisia mikrotapahtumia äänen, valon ja liikkeen muodossa. Teoksen on tehnyt Berliinissä asuva taiteilija Kati Hyyppä.

10.9.–11.12.

Vapaa pääsy.

Annantalo, Annankatu 30

Annantalo.fi

KATVE [blind spot]: Botanicum - Futuristinen kuvitelma

KATVE [blind spot] -ryhmän nuorille suunnattu Botanicum-nykytanssiteos saa ensi-iltansa Malmitalossa perjantaina 1.10. Teos kääntää katseet ja kehot kohti kasvikuntaa ja vie katsojan myyttiseen paikkaan, eräänlaiseen välitilaan – ihmiskasvien todellisuuteen. Teoksen kohdeyleisöä ovat yli 12-vuotiaat nuoret ja aikuiset.

Esitykset 1.–2.10. ja 5.10.

Liput 6 €

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1

Malmitalo.fi

Millaisia ovat ihmiskasvit? KATVE [blind spot] -ryhmän nykytanssiteos Botanicum käsittelee ihmisen ja luonnon suhdetta. Nuorille suunnattu teos saa ensi-iltansa Malmitalolla 1.10.

Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU: Elämän kukka

Elämän kukka on perheen pienimmille suunnattu sanaton vannetaide- ja esineteatteriesitys sekä metka kuvaus elämän kiertokulusta. Musiikin rytmittämä esitys yhdistää sirkusta ja nukketeatteria.

Esitykset 19.–20.10.

Liput 6 €, alle 2-vuotiaat veloituksetta.

Caisa, Kaikukatu 4 B

Caisa.fi

Karkkipäivä

Vuoden makeinta päivää vietetään Vuosaaren kulttuurikeskus Vuotalossa. Luvassa on herkullista ohjelmaa pahvikakkujen askartelusta karkkisuunnistukseen. Päivä huipentuu Taikametsä-orkesterin Veden varaan -konserttiin, joka yhdistelee akustista lastenmusiikkia, teatteria, tanssia ja kehomusiikkia.

23.10.

Liput konserttiin 10/6 €, muu ohjelma maksutonta.

Vuotalo, Mosaiikkitori 2

Vuotalo.fi

Muistan sinua rakkaudella

Kuvittaja-kirjailija Sanna Pelliccionin kuvituksiin perustuva näyttely avaa meksikolaisen kuolleiden päivän, Día de Muertosin, värikästä ja yhteisöllistä perinnettä Kanneltalon uudistetussa galleriassa. Näyttelyssä pääsee tutustumaan kirjankuvitusnäyttelyn lisäksi Día de Muertos -juhlaan liittyviin koristeisiin sekä perinteiseen värikkääseen alttariin, joka rakennetaan suomalais-meksikolaisessa yhteistyössä. Näyttelyn yhteydessä on useita lapsille ja perheille soveltuvia työpajoja.

28.10.–10.11.

Vapaa pääsy.

Kanneltalo, Klaneettitie 5

Kanneltalo.fi

Kauhua kakaroille

Itäkeskuksessa sijaitsevan Stoan suosittu ja ihanan karmaiseva Kauhua kakaroille -tapahtuma koko perheelle järjestetään Stoan ympäristössä pyhäinpäivänä. Tarkempi ohjelma julkaistaan Stoan nettisivuilla syksyn aikana.

6.11.

Vapaa pääsy.

Stoa, Turunlinnantie 1

Stoa.fi

Taideneuvolat ympäri Helsinkiä

Lasten ja nuorten taidekeskus Annantalossa kehitetyt taideneuvolat levittäytyvät tänä syksynä Annantalon lisäksi Maunula-taloon, Kanneltaloon, Malmitaloon ja Stoaan. Maksuttomissa taideneuvoloissa lapset tekevät ja kokevat taidetta yhdessä aikuistensa kanssa. Luvassa on muun muassa käärmedisco, maalauslaboratorio, runoteatteria sekä Puuta päin!-työpajapäivä, jolloin Annantalo muuttuu taiteen rakennustyömaaksi.

Osallistuvan lapsen ikäsuositus on 3–5 vuotta, mutta tunnelmaa saavat tulla aistimaan myös vauvat ja taaperot.

Vapaa pääsy, ilmoittautuminen etukäteen.

Annantalo.fi

Kanneltalo.fi

Malmitalo.fi

Maunulatalo.fi

Lisää ajankohtaisia lastenkulttuuritärppejä:

tapahtumat.hel.fi