Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuotalo on täynnä juhlavaa synttäriohjelmaa – Katso Redraman tärpit Vuotalon 20-vuotistapahtumiin

Kulttuurikeskus Vuotalo juhlii marraskuussa 20-vuotissyntymäpäiviään, ja lavalle kipuaa muun muassa rap-artisti Redrama. Räppäri valitsi myös omat suosikkinsa synttäriohjelmasta. Lue, mistä Redrama innostui ja poimi vinkit Vuotalon 20-vuotisjuhlavuoden kiinnostavimpiin tapahtumiin!

Mainos | Helsingin Vuosaaressa sijaitseva kulttuurikeskus Vuotalo täyttyy syksyn mittaan pirskahtelevasta juhlahumusta. Tule mukaan nauttimaan konserttisalipuitteissa järjestetyistä upeista keikoista, tutustu syksyn vangitsevimpaan valokuvanäyttelyyn ja lumoudu kotimaisesta ensi-iltaelokuvasta. Syksyn synkimpään aikaan järjestettävät Vuotalon synttäriviikot kohottavat kaivatulla tavalla arkea kaamoksen keskellä.

Yksi Vuotalon 20-vuotisjuhlavuoden esiintyjistä on rap-artisti Redrama, alias Lasse Mellberg, joka tähdittää 6. marraskuuta vietettävää, keskustelua ja musiikkia yhdistävää ruotsinkielistä klubi-iltaa. Suosikkiräppäri vinkkasi myös, mitkä muut Vuotalo 20 vuotta -tapahtumat kannattaa ainakin katsastaa. Tutustu koko juhlaohjelmaan ja varaa lippusi syksyn sähäkimpiin synttäribileisiin osoitteessa vuotalo.fi.

Redraman vinkit Vuotalo 20 vuotta -tapahtumiin:

Yökuvia Vuosaaresta -näyttely, 14.10.–18.12.

Vapaa pääsy.

Vuotalo, Suomen valokuvataiteen museo ja joukko yli 20-vuotiaita vuosaarelaisia valokuvauksen harrastajia toteuttivat yhdessä näyttelyn, jossa katsoja pääsee ihastelemaan öisen Vuosaaren lumoavia maisemia.

Redrama: ”Valokuvaus on aina kiehtonut minua taiteenmuotona, ja erityisesti nuorten kuvaajien tuoreet näkökulmat kiinnostavat minua. On huikeaa nähdä, millaisia lahjakkuuksia kuvaajien joukosta löytyy, ja mitä he ovat vanginneet kameroidensa linsseille.”

Flyygelikuu-konsertti: Anna-Leena Haikola, Jussi Vähälä ja Maija Väisänen, 4.11. klo 18.00.

Vapaa pääsy.

Vuotalon 20-vuotissynttäriviikot avaavassa konsertissa piano soi yhdessä viulun ja sellon kanssa. Kansainvälisestikin noteeratut klassisen musiikin suomalaishuiput esittävät pianokamarimusiikkia romantiikanajan naissäveltäjiltä.

Redrama: ”Pienillä ja intiimeillä keikoilla on mielestäni aivan oma viehätyksensä. Isompi orkesteri on usein helpompi saada kuulostamaan hyvältä, kun taas pienempi kokoonpano kysyy muusikoilta kiinnostavampaa sovitusta ja todellista musikaalisuutta.”

Maestro & Bettina: Redrama, Klubb Ankdamm, 6.11. klo 19.00.

Liput 20/18 €.

Ruotsinkielisessä keskustelua ja musiikkia yhdistävässä klubi-illassa on vieraana pitkän kansainvälisen musiikkiuran tehnyt räppäri Redrama. Illan aikana kuullaan myös ensiesityksenä Redraman syksyllä julkaistava Congratulations-kappale.

Redrama: ”Olen todella innoissani! Luvassa on kattava läpileikkaus urastani aina sen alkuvuosilta nykyhetkeen saakka, ja saan myös esittää ensi kertaa uuden biisini. Tämä klubi-ilta on musiikillisesti jotain ihan muuta kuin perinteinen rap-keikka. Nyt, jos koskaan, kannattaa tulla paikalle!”

Ensi-iltaelokuva: Rikinkeltainen taivas, 8.11. klo 12 ja 15

Liput 10 €.

Kirjailija Kjell Westön samannimiseen menestysromaaniin perustuva elokuva, jonka ohjauksesta vastaa Jussi-palkittu ohjaaja Claes Olsson. Leffan pääosissa loistavat näyttelijät Nicke Lignell, Tom Rejström ja Linda Zilliacus.

Redrama: ”Elokuvan kotimaisuus ja suomenruotsalaisuus vetoavat minuun. En ole nähnyt ainuttakaan Claes Ohlssonin leffaa, mutta tekijäkaarti sai mielenkiintoni heräämään. Lisäksi Westön -kirjat ovat niin koukuttavia, ettei niitä malttaisi laskea käsistään.”

Etnosoi! -keikka: Vilma Jää, Kosto & Iara Dias, 11.11. klo 19.00

Liput 20/15 €.

Kahden konsertin Etnosoi!-illassa kuullaan akustista musiikkia Brasiliasta upeaäänisen Iara Diasin tulkitsemana ja Vilma Jään esittämää elektronista musiikkia, jossa yhdistyvät suomalais-ugrilainen lauluperinne ja arkistonauhat.

Redrama: ”Etno-musiikki iskee minuun aivan erityisellä tavalla. Olen kuunnellut ikäni brasilialaista musiikkia sambasta funkiin, ja sikäläinen kulttuuri kiinnostaa minua valtavasti. Portugalin kieli toimii mielestäni myös erinomaisen hyvin laulettuna.”