Joululahjat hankkimatta? Tässä viisi eettistä ja ekologista lahjavinkkiä!

Sujauta pukinkonttiin lahjaliput, jotka luovat ihania yhteisiä muistoja ja kokemuksia, eivätkä täytä kaappeja turhalla tavaralla. Poimimme vinkit Helsingin kulttuurikeskusten kevään tapahtumiin, joiden liput ovat nyt myynnissä.

Mainos | Joulun toivotuimmat lahjat ovat tänä vuonna aineettomia. Mitäpä jos muistaisit läheistäsi yhteisellä kulttuurielämyksellä, joka koskettaa syvältä, ja lämmittää mieltä vielä pitkään esityksen jälkeenkin? Kulttuurilahja on myös eettinen ja ekologinen valinta, joka sopii moneen makuun, eikä jää taatusti pölyyntymään käyttämättömänä nurkkiin.

Helsingin kulttuurikeskusten, Caisan, Kanneltalon, Malmitalon, Stoan ja Vuotalon kevätkausi on tulvillaan kiehtovaa kulttuuriohjelmaa, ja liput esityksiin ovat nyt myynnissä. Luvassa on muun muassa aistikasta nykysirkusta, kuulohermoja kutkuttavia konsertteja ja tunteikasta teatteria. Kurkkaa kevään tarkempi ohjelma ja hanki lahjaksi liput jaettuun ja koskettavaan live-elämykseen täältä.

Valinnan helpottamiseksi kokosimme yhteen kiinnostavimmat tärpit kulttuurikeskusten kevätkauden tarjontaan. Minimoi joulustressi ja poimi tästä viime hetken lahjavinkit läheistesi ilahduttamiseksi.

Viisi joululahjavinkkiä:

Iiro Rantala & Lotta Kuusisto: Sanat ja sävel, 4.2.

Taiteilijapariskunta Iiro Rantala ja Lotta Kuusisto yhdistivät voimansa ja loihtivat koronakaranteeniaikana teoksen, jossa sanat ja sävelet vuorottelevat ja ruokkivat monenlaisia tunnelmia. Tekstit ovat Eeva Kilven ja muiden huippurunoilijoiden kynistä, ja musiikkina kuullaan Iiro Rantalan sävellyksiä maailmanluokan klassikoilla höystettyinä.

Liput 18 €. Vuotalo, Mosaiikkitori 2,

A la Malmi: Laineen Kasperi & Liian Iso Trio, 4.2.

A la Malmi -klubi nostaa esiin kiinnostavinta, tuoreinta ja kovimmassa nosteessa olevaa kotimaista musiikkia akustisesti ja upeissa konserttisalipuitteissa. Kevätkauden klubisarja potkaistaan käyntiin lyömällä hakku syvälle suomiräpin kultasuoneen. Lavalle nousee Lappeenrannasta musiikkitaivaalle ponnistanut Laineen Kasperi, joka lukeutuu kotimaisen hiphop-skenen arvostetuimpiin hahmoihin.

Liput 16/13 €. Malmitalo, Ala-Malmin tori 1

Kardo Shiwan: Fur -nykytanssiesitys, 4.–9.2.

Onko karva evolutiivinen jäänne? Mikä on karvan tulevaisuus? Tanssitaiteilija Kardo Shiwan uskoo, että karva on väline itsemme, historiamme ja kulttuurimme tutkimiseen. Shiwanin FUR-niminen nykytanssiteos haastaa vallalla olevat karvan merkitykset ja luo mahdollisuuden kuvitella karvamme uudelleen. Se myös kannustaa meitä lempeään itsetutkiskeluun ja toistemme empaattisempaan kohtaamiseen. Sopii 18+ -vuotiaille.

Liput 15/10 €. Caisa, Kaikukatu 4B

Wusheng Companyn Macbeth, 2.–5.3. ja 12.–13.4.

Palkitun Wusheng Company -teatteriryhmän uusi teos on vauhdikas ja energinen versio Shakespearen klassikkonäytelmästä. Luvassa on väkevää liikettä, live-musiikkia ja monia riemukkaita hetkiä, kun näyttävä show valtaa Kanneltalon lavan. Esitys pohjautuu Peking-oopperan upeaan, baletista ja kung fu -elokuvista tuttuun estetiikkaan. Ikäsuositus: 10+.

Liput 15/12 €. Kanneltalo, Klaneettitie 5

Susanna Leinonen Company: Juuret, 5.3.–2.4.

Susanna Leinonen Companyn Juuret-tanssiteos tuo näyttämölle ikäihmisten potentiaalin ja vahvan elämänkokemuksen. Se sukeltaa muistoihin ja valjastaa tanssin liikekielen kehojen kantamien ainutlaatuisten tarinoiden kertomiseksi. Ammattitanssijoiden lisäksi teoksen esiintyjinä nähdään avoimille tanssikursseille osallistuneita ikäihmisiä.

Liput 29/17/11 €. Stoa, Turunlinnantie 1

Lisää kiehtovia kulttuurielämyksiä täällä:

tapahtumat.hel.fi

Lue lisää