Helsingin kulttuurikeskukset avautuivat – Viisi tärppiä kevään tapahtumiin!

Helsingin kulttuurikeskusten esitykset alkavat jälleen maaliskuussa. Kevään aikana koetaan komea kattaus esityksiä ja tapahtumia musiikkikeikoista teatteriensi-iltoihin ja elokuvanäytöksiin.

Mainos | Helsingin kulttuurikeskukset, Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Maunula-talo, Stoa ja Vuotalo ovat avanneet jälleen ovensa. Kevään mittaan niissä on luvassa runsaasti kiehtovaa ohjelmaa kaikille kulttuurinnälkäisille. Halusitpa sitten virkistyä ajan hermoon osuvan teatterin ja suupieliä nostattavan stand upin parissa, tai fiilistellä tämän hetken kiinnostavimpia uusia artisteja, kulttuurikeskusten kevät tarjoaa jokaiselle jotakin.

Musiikinystävien kannattaa suunnata Stoan Black Box -klubi-iltoihin, joissa yhdistyvät valtavirran ulkopuolelta poimittu musiikki, valovoimaansa nostattavat artistit ja uudet tyylivirtaukset. Kevään ensimmäisellä klubilla isketään hakku kotimaisen hiphopin kultasuoneen, kun suomiräpin moniottelija Laineen Kasperi ja runoilija-räppäri Ester Nuori Leppä valtaavat ke 23.3. Stoan lavan.

Millaista oli historian suurmiesten kumppanien elämä pullistelevien puolisoidensa rinnalla? Tähän kysymykseen hakee puolestaan vastausta Kanneltalossa ke 30.3. ensi-iltansa saava Maailmanhistorian paskimmat poikaystävät -näytelmä. Sarjakuvapiirtäjä Liv Strömquistin teoksiin perustuva esitys on posketon puheenvuoro parisuhteista, sukupuolirooleista, historian käänteistä ja maailmankaikkeudesta.

Myös perheen pienimpiä hemmotellaan maaliskuussa, kun lasten ja nuorten esittävän taiteen festivaali Hurraa! levittäytyy 12.–20.3. pääkaupunkiseudun kulttuurikeskuksiin. Tapahtumassa nähdään nukketeatteri-, tanssi- ja sirkusesityksiä, jotka on suunnattu eri-ikäisille lapsille ja nuorille perheineen, alkaen vauvoista ja taaperoikäisistä yli 11-vuotiaisiin. Festivaalin ohjelmistossa on muun muassa kriitikoiden ylistämä moderni versio legendaarisesta Joutsenlampi-baletista.

Tutustu kulttuurikeskusten koko kevätkauden ohjelmaan ja hanki lippusi esityksiin ajoissa täältä. Valinnan helpottamiseksi kokosimme yhteen maalis–huhtikuun kiinnostavimmat kulttuurielämykset. Näitä tapahtumia et halua jättää väliin!

Viisi tärppiä kevään tapahtumiin:

Claire Parsons Co. & Dramaten: Pieni joutsenlampi -tanssiesitys, to 17.3.

Ruotsalaisen Claire Parsons Co. -ryhmän Pieni joutsenlampi on kriitikoiden ylistämä uusi tulkinta Tšaikovskin klassikkoteoksesta. Hopeisen järven joutsenista kertova esitys on osa lapsille ja nuorille suunnattua esittävän taiteen Hurraa!-festivaalia. Ikäsuositus: 4+. Kieli: suomi, ruotsi.

Liput 6€. Vuotalo, Mosaiikkitori 2

Laineen Kasperi & Liian Iso Trio + Ester Nuori Leppä, ke 23.3.

Kovassa nosteessa olevaa tuoretta kotimaista musiikkia esittelevä Stoa Black Box -klubi starttaa jälleen maaliskuussa. Ensimmäisenä lauteille kipuavat kotimaisen hiphop-skenen arvostetuimpiin hahmoihin lukeutuva Laineen Kasperi ja runoilija-räppäri Ester Nuori Leppä. Keikka on ikärajaton.

Liput 20/15€. Stoa, Turunlinnantie 1

Sutela & Salminen: Stand Uppia! pe 25.3.

Legendaariset koomikot Heli ja Krisse naurattavat taas yleisöä nokkelilla sutkautuksillaan. Esitys tarjoaa ihania kuteita ja kenkiä, naurua ja syviä tunteita. Tässä showssa on hauskuus taattu! Ikäsuositus: K-16.

Liput 26/22,50€. Malmitalo, Ala-Malmin tori 1

Maailmanhistorian paskimmat poikaystävät -teatteriesitys, ke 30.3.–la 9.4.

Liv Strömquistin sarjakuvista inspiroitunut reteä ja raikas esitys tarkastelee maailmaa historian suurmiesten puolisoiden näkövinkkelistä. Palkittu Strömquist on Ruotsin feministisen sarjakuva-aallon suurin tähti, jonka sarjakuvat asettavat tavallisina pidetyt valta-asetelmat naurunalaisiksi. Ikäsuositus: 13+. Kieli: suomi, ruotsi.

Liput 15/12€. Kanneltalo, Klaneettitie 5

Space Habib -esitys, pe 8.–la 9.4.

Musiikkia, akrobatiaa ja kuvallista ilotulitusta! Futuristinen satu luo unelmia valovuosien päähän. Vauhdikasta teatteriesitystä rytmittävät Lähi-Idän ja Intian tanssibiitit. Ikäsuositus: 10+.

Liput 15/10€. Caisa, Kaikukatu 4B

Lue lisää