Joko olet tutustunut tähän Nuuksion ainutlaatuiseen helmeen? Suomen luontokeskus Haltiassa koet kaikki viisi vuodenaikaa yhdellä kertaa ja poikkeat helposti keväisille luontopoluille

Suomen luontokeskus Haltia on kuin suuri infopiste suomalaisen luonnon kokemuksille.

Mainos | Espoon Nuuksioon kätkeytyy luonnon ja retkeilyn helmi. Suomen luontokeskus Haltiassa tiivistyy kaikki mitä kotimaan retkeilijä ja luontoharrastaja kaipaa – se on kuin suuri, koko Suomen luonnon infopiste.

Vaikka Haltia piilottelee metsän keskellä, sinne pääsee helposti myös julkisilla yhteyksillä. Helsingin keskustasta on perillä tunnissa, Espoon keskustasta bussimatkaan menee 25 minuuttia. Saavutettavuus tekee Haltiasta mainion päiväretkikohteen.

– Esittelemme Suomen luontoa sekä haluamme herättää ajatuksia ja keskustelua ajankohtaisista luontoon liittyvistä asioista niin näyttelyidemme kuin tapahtumien kautta. Emme kuitenkaan ota kantaa puolesta tai vastaan vaan annamme kävijöidemme itse päättää mitä mieltä ovat, kertoo Haltian markkinointipäällikkö Katja Määttä.

Kaikki näyttelyt kuuluvat pääsylipun hintaan. Haltia on myös Museokortti-kohde.

Käy sisään Haltiaan

Kun kävijä astuu Haltiaan, hänelle avautuu kulku niin vaihtuviin näyttelyihin kuin pysyvään päänäyttelyyn.

Vaihtuvat, suomalaista mieltä sykähdyttävät kuvat jättimäisellä näytöllä esittelevät kotimaan maisemia. Päänäyttelyn luontopanoraama on jo yksin vaikuttava nähtävyys. Haltiassa voi kokea Suomen kaikki viisi vuodenaikaa ja tutustua kansallispuistoihin. Haltiassa pitkä talviaika jakautuu kaamostalveen sekä kevättalveen. Niitä seuraavat kevät, kesä ja syksy.

Juuri nyt kannattaa tutustua vieraslajeista kertoviin näyttelyihin. Haltian Gallerian Vieraat-näyttely esittelee vieraslajeja, kuten supikoiran ja minkin, tieteen ja taiteen kautta. Porrasgalleriassa taas on esillä valokuvanäyttely supikoirasta.

Retkeilläkseen ei tarvitse omistaa kaikkea välineistöä. Haltiassa on Retkipaikan varustevuokraamo, jossa on tarjolla muun muassa lastenkantorinkkoja, telttoja ja sähköpyöriä. Vuokraaminen on myös hyvä keino testata tuotteita ennen ostopäätöstä. Lisäksi luontokeskuksesta löytyy viime vuoden museokaupaksikin valittu Haltia Shop.

Ravintola Haltia palvelee rakennuksen ylimmässä kerroksessa hienojen maisemien äärellä. Erilaiseen retkeilytunnelmaan pääsee, jos ottaa mukaan omat eväät ja istahtaa nauttimaan ne tulipaikalle Haltian pihapiiriin.

Poikkea luontopoluille ja ylläty!

Heti Haltian pihapiiristä pääsee kokemaan Suomen luonnon ihmeitä eripituisille luontopoluille. Helppokulkuisille lähiluontopoluille on mukava poiketa joko ennen Haltiaan tutustumista tai sen päätteeksi. Polkujen varrella on luontoaiheisia, oivaltavia tehtäviä.

Jos Haltian-vierailun päätteeksi kaipaa vielä pidempää luontoretkeä, Päivättärenpolulta haarautuu yhdyspolku Nuuksion kansallispuiston pääsisäänkäynnille Haukkalammelle.

Kolme valintaa Haltian tarjonnasta

Naapurina liito-orava -peli. Pysyväisnäyttelyn juuri avattu uusi osa kertoo liito-oravista. Osaatko suunnitella uuden kaupunginosan niin, että myös liito-oravalla on siellä omat kulkuväylät?

Rengasreitit. Tiesitkö, että Haltian pihapiiristä lähtee kolme helppokulkuista lähiluontopolkua? Maksuttoman kartan reiteille saat Haltian asiakaspalvelusta.

Villaveijarit luonnossa -näyttely. Annika Laarkon pienet, suloiset neulahuovutetut hahmot seikkailevat Suomen luonnossa eri vuodenaikoina. Vitriininäyttely on valmistettu tilauksesta Haltialle.

Haluamme antaa kävijöillemme koskettavia luontoelämyksiä, innostaa lähtemään retkelle Suomen luontoon ja tukea luontosuhteen syventymistä.

Suomen luontokeskus Haltia

Portti Nuuksion kansallispuistoon

Nuuksiontie 84, Espoo

Lue lisää