K-Citymarket Eastonin hedelmä- ja vihannesosasto uudistuu

Lokakuussa viisi vuotta täyttävän K-Citymarket Eastonin hedelmä-vihannesosaston päivitystyöt lähestyvät loppuaan. Lopputulos tulee olemaan raikas ja selkeä, väljä ja valoisa, tehokas ja toimiva.

Mainos | Hedelmä- ja vihannesosaston päällikkö Natalia Chornikova kertoo tyytyväisenä, että osaston päivitykset on tehty asiakkaita kuunnellen ja heidän toiveidensa mukaisesti. Osaston selkeyttä ja asioimisen helppoutta on lisätty monin tavoin.

– Eri tuoteperheiden tuotteille on rakennettu omia osastoja ja leveitä käytäviä, jotta asiakas näkee ja hahmottaa kerralla kaikki saman tuoteryhmän tuotteet.

Kun asiakas tulee esimerkiksi juureskäytävälle, hän näkee heti, missä lanttu on.

– Jos asiakas haluaa tehdä viikonloppuna uunijuurekset, niin tästä samalta käytävältä hän löytää nyt kaikki tuotteet. Se helpottaa ja nopeuttaa asiointia.

Aiemmin juurekset olivat Chornikovan mukaan vähän ”nurkan takana”.

– Nyt palsternakka, punajuuri, porkkana ja peruna löytyvät kaikki helposti samalta käytävältä. Kaikki salaatit puolestaan löytyvät tuosta seuraavasta väliköstä, ja sitä seuraavasta kaiken kokoiset ja hintaiset tomaatit, hän opastaa.

Vaikka runsas kotimaisten yrttien valikoima on ennenkin ollut Eastonin K-Citymarketin vahvuus, on siihen nyt panostettu vielä lisää.

– Yrtti on kasvava artikkeli ja olemme rakentaneet sille kokonaan oman osaston. Kokonaisen puutarhan niin sanotusti, Chornikova hymyilee.

Hevi-osasto elää sesongissa

Uudistuksessa on rakennettu myös sesonkiosasto, johon kulloisenkin sesonkikauden tuotteet pääsevät kauniisti ja runsaasti esille.

– Panostamme hevi-osastolla sesonkiin. Osastolle saapuessaan asiakas näkee saman tien, mikä on ajankohtaista juuri nyt.

Chornikova kertoo, että toukokuussa sitrushedelmät ovat poistumassa ja kesäiset tuotteet tulossa.

– Marjat, persikat, nektariinit, vesimelonit ja muut melonit, suomalaiset kasvikset, sipuliniput, porkkanat ja varhaisperuna alkavat olla ajankohtaisia sesonkituotteita.

Chornikova vastaa hevi-osastolle tilattavista tuotteista. Hän luonnehtii vastuuosastoaan herkäksi. Se tarkoittaa, että tilausrytmin ja tuotemäärien pitää osua kohdalleen.

– Siinä on aina omat haasteensa, mutta on minulla tästä jo 22 vuoden työkokemus, hän kertoo.

Hänen saapuessa alalle yli 20 vuotta sitten hevi-osastojen eksoottisin hedelmä oli ananas. Muutokset valikoimassa ovat olleet valtavia.

– Viime vuosien aikana eniten suosiotaan on kasvattanut persimon. Vielä viisi vuotta sitten se oli aika eksoottinen.

Hän on huomannut, että kun jollakin tuotteella on kysyntää, siihen reagoidaan nopeasti.

– Persimonin saatavuus on ollut Suomessa nyt oikein hyvä. Toisaalta se johtuu hyvästä sadosta ja toisaalta siitä, että erityisesti Espanjassa persimonia on alettu viljellä aiempaa enemmän.

– Vihanneksista taas bataatti oli vielä joitakin vuosia sitten eksoottinen, nyt se on jo ihan perus, hän lisää

Reilussa kahdessakymmenessä vuodessa juuri mikään tuote ei ole Chornikovan mukaan poistunut valikoimasta. Lisää on tullut kaiken aikaa.

”Vähän kaikkea on päivitetty”

Uudistuksen myötä K-Citymarket Eastonin hedelmä- ja vihannesosaston kalusteita ja värimaailmaa on uudistettu.

– Uudistuksella haetaan freesimpää, vaaleampaa ilmettä. Vaaleammasta pohjasta tuotteet nousevat paremmin esille, kertoo liiketoiminta- ja kehityspäällikkö Maria Honkonen.

Muilla osastolla jo laajalti käytössä olevat elektroniset hintalaput saapuvat uudistuksen myötä myös hevi-osastolle.

– Enää ei tarvitse tulostaa paperisia hintalappuja ja mahdolliset hintavirheetkin saadaan näin taklattua. Paperin ja muovin poistuminen on myös ekologisesti kestävämpi valinta, hän sanoo.

Hevi-osaston uudistus on Honkosen mukaan monialainen prosessi, jossa mukana ovat olleet asiakkaat toivomuksineen, sekä henkilökunta, osastopäällikkö ja kauppias. Kaluste- ja tilauudistuksista vastasi Planex Oy.

– Vähän kaikkea on päivitetty. Onhan tämä aika iso juttu, Honkonen hymyilee.

Runsaasti lähiruokaa

K-Citymarket Eastonin hevi-osastolla suositaan suomalaisia tuotteita. Kotimaisuus näkyy sekä Keskon että pientoimittajien kautta tulevissa tuotteissa.

– Meillä on kymmeniä pien- ja lähitoimittajia, joilta ostamme tuotteita. Sesongeissa pienviljelijöiden määrä usein vielä kasvaa. Esimerkiksi mansikka-aikana meillä voi olla useita pientoimittajia.

Lähituottajien tuotteet saadaan asiakkaille nopealla aikataululla.

– Tuotteet ovat niin tuoretta kuin mahdollista. Kun nauris leikataan tänään, niin huomenna se on jo meillä, osastopäällikkö Natalia Chornikova sanoo.

Avautuessaan Easton Citymarketin valikoimissa oli noin 30 000 elintarviketuotetta. Nyt valikoima on kasvanut jo 34 000 tuotteeseen.

Asiakastoiveiden toteuttaminen näkyy hevi-osastolla.

– Jos tuote vain on saatavilla, niin toteutamme toiveen. Viimeisin asiakastoive oli erään pienviljelijän kurkku ja tomaatti. Ne ovat nyt valikoimassamme.

Entä tuoko hevi-osaston uudistus lisäystä tuotevalikoimaan?

– Aina kun tehdään uudistus, niin kyllä sen myötä myös valikoima tuppaa laajenemaan, Chornikova sanoo.

Parhaita raaka-aineita kaikissa hintaryhmissä

Maria Honkosen mukaan muuttunut maailmanpoliittinen tilanne näkyy jo jossain määrin ruoan hinnoissa.

– Se on valitettava fakta kaikilla aloilla, ei pelkästään elintarviketeollisuudessa.

K-Citymarket Eastonilla on kuitenkin suurena kauppana mahdollisuus muun muassa eräostoihin. Lisäksi yrityksen arvoihin kuuluu tarjota jatkossakin kaiken hintaisia vaihtoehtoja.

– Säilytämme edulliset tuotteet hintakorivertailussa. Esimerkiksi Pirkka-tuotteet ovat aina edullisia, Honkonen muistuttaa.

”Meillä sitä on” -sloganin lupaus lunastetaan K-Citymarket Eastonissa jatkossakin tarjoamalla parhaat ruoanlaiton raaka-aineet niin hintatietoiselle kokkaajalle kuin ruokatrendejä seuraavallekin.

– Tervetuloa ostoksille!

K-Citymarket Easton

Lue lisää