Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin kulttuurikeskuksissa runsaasti maksutonta kesäohjelmaa – katso parhaat tärpit!

Helsingin kulttuurikeskusten kesäpihoilta ei menoa ja meininkiä puutu. Luvassa on ennennäkemätön määrä kiinnostavaa kesätekemistä, kuten keikkoja, tanssia, kaupunkiviljelyä, Pride-ohjelmaa ja lastentapahtumia.

Mainos | Helsingin kulttuurikeskusten Annantalon, Caisan, Kanneltalon, Malmitalon, Maunula-talon, Stoan ja Vuotalon kesä on täynnä tekemistä ja kokemista kaikenikäisille kulttuurinystäville. Haluaisitko fiilistellä räppäri Mikael Gabrielin tai tanssiorkesteri Dallapén keikoilla, vai onko kaupunkitaide tai urbaani kaupunkiviljely enemmän sinun juttusi? Luvassa on kaikkea tätä ja paljon muuta! Suurin osa kesäohjelmasta järjestetään kulttuurikeskusten kesäpihoilla, jotka ovat ihanan vehreitä viherkeitaita keskellä kaupunkimiljöötä. Valtaosa kesätapahtumista on maksuttomia.

Kokosimme yhteen viisi vinkkiä kulttuurikeskusten kesään. Näitä tapahtumia ei kannata jättää väliin!

Fiilistele Helsinki-päivän keikoilla

Helsinki-päivänä su 12.6. ympäri kaupunkia on luvassa upeita keikkoja ja tanssin huumaa. Stoan aukio muuntuu Itä-Helsingin suurimmaksi tanssilavaksi, jolla pääsee irrottelemaan niin perinteisten lavatanssien, hip hopin kuin salsankin pyörteissä. Rytmiä lyövät perinteikäs viihdeorkesteri Dallapé, venezuelalais-syyrialainen laulaja-lauluntekijä Ramithawi ja huikean energisistä keikoistaan tuttu rapduo SOFA.

Nasevaa riimittelyä on luvassa myös, kun suosikkiräppäri Mikael Gabriel palaa Helsinki-päivän kunniaksi sinne, mistä kaikki aikanaan alkoi: Helsingin Malmille. Lähiöstä tähteyteen ponnistanut artisti vetää Malmitalon puistokeikkansa yhdessä DJ:n kanssa – samaan tyyliin kuin uransa alkuaikoina.

Perheelliset viihtyvät Maunula-talon Kesäaukion Helsinki-päivän tapahtumapäivässä. Aikuisia viihdyttävät Ilmiliekki Quartetin soljuvat jazz-sävelet, kun taas lapset pääsevät nauttimaan Hinni-Hiiren Omaoma päivä -musiikkiteatterista ja suositun Mimmit-lastenmusiikkiyhtyeen keikasta. Helsinki-päivän tapahtumiin on vapaa pääsy.

Ihan tanssissa! -tapahtuma, su 12.6: Dallapé klo 14, Ramithawi klo 15.20, SOFA klo 16.20. Stoan aukio.

Kuule Malmi: Mikael Gabriel, su 12.6. klo 16. Ala-Malmin puisto.

Maunula-talon Kesäaukion Helsinki-päivä su 12.6: Hinni-hiiren Omaoma päivä klo 11, Mimmit klo 13, Ilmiliekki Quartet klo 16. Maunula-talon aukio.

Nauti korkeatasoisesta kaupunkitaiteesta

Kesäkuussa sukelletaan myös kiinnostavan kaupunkitaiteen äärelle, kun Kiasman tuottama URB22-kaupunkifestivaali rantautuu Caisaan ja Stoaan. Osallistu ti 7.6. Stoan Orient Express Yourself -performanssiin, jossa voit ostaa annoksia falafel-ruokarekasta käyttäen valuuttana kokemuksiasi perhesuhteista tai patriarkaalisesta yhteiskunnasta.

Tutustu myös Caisassa pe 3.6. – ti 21.6. esillä olevaan To be in perpetual dawn -gallerianäyttelyyn, joka on paikka uusille aluille. Näyttelyssä kuvitellaan uudelleen sukupolvien ja yhteiskunnan kertomukset ja irrottaudutaan vanhoista rajoitteista. Luvassa on myös kiinnostavaa oheisohjelmaa, kuten afrikkalaista hiusten letitysperinnettä avaava työpaja sekä rituaaleista, unelmista ja vapauden kaipuusta kertovat kolme esitystä.

Stoa: Orient Express Yourself, ti 7.6. klo 15–19. Stoan aukio. Vapaa pääsy.

Caisa: To be in perpetual dawn -näyttelyn avajaiset pe 3.6. klo 16.

Artistry of Braiding -työpaja la 4.6. klo 14–17.

Kolme esitystä: Magdalena Sofia | Skábma Pieski | Ajak Majok ma 6.6. klo 17–19.

Tutustu näyttelyn koko maksuttomaan oheisohjelmaan täällä.

Hengähdä kaupungin viherkeitailla

Kesä-elokuussa kulttuurikeskusten pihoilla vihertää. Annantalon pihalla kasvaa vehreä yhteisöpuutarha, jossa opetellaan viljelytaitoja, seurataan syötävien kasvien kasvua ja viihdytään rennoissa puutarhatunnelmissa keskellä kaupunkia. Yhteisöpuutarhaa hoidetaan kesä- ja elokuun keskiviikkoina viljelytalkoilla puutarhuri Janne Länsipuron ohjauksessa.

Stoan Koko maailman puutarhassa aistitaan puolestaan kansainvälisiä puutarhatunnelmia ja ihastellaan maailman eri kolkista kotoisin olevia hyötykasveja, yrttejä ja kukkia. Puutarhassa jaetaan myös tietoa eri maiden ruokakulttuureista, ja järjestetään ruokateemaisia tapahtumia ja tarinankerrontahetkiä. Molempiin puutarhoihin on vapaa pääsy.

Annantalon yhteisöpuutarhan kaikille avoimet viljelytalkoot: 8.6, 15.6, 22.6, 3.8. ja 10.8. klo 10–14.

Stoan Koko maailman puutarha on avoinna kesä-elokuun ajan. Lisätietoa julkaistaan pian täällä.

Osallistu Pride-viikon tapahtumaan

Tule mukaan juhlistamaan tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta Vuotalon Pride-iltaan ti 28.6. Ohjelmassa on muun muassa kukkaseppeletyöpaja, pinssipaja, queer-kirjanvaihtoa, drag-runoilija Maimu Brushwoodin runoesitys ja sateenkaareva kirjanäyttely. Menevistä rytmeistä ja tanssikuvioista vastaa Suomesta ja Burkina Fasosta lähtöisin oleva tanssi- ja musiikkiryhmä Delado. Monitaiteellisen keikan huipentaa yhteinen soittosessio yleisön kanssa, jota varten voi ottaa oman soittimen mukaan. Vapaa pääsy.

Vuotalon Pride-ilta ti 28.6. klo 16–19. Vuotori.

Pyörähtele kaupunkitansseissa

Haluatko hioa askelkuvioitasi tai oppia kokonaan uusia tansseja? Annantalon, Malmitalon, Kanneltalon, Stoan ja Vuotalon kesäpihoilla kohdataan tänäkin kesänä maksuttomien kaupunkitanssien merkeissä. Rennoissa arki-iltojen tanssituokioissa opetellaan paritansseja, kuten valssia, jenkkaa, sambaa, humppaa ja tangoa koulutettujen tanssinopettajien ohjauksessa. Mukaan voi tulla joko parin kanssa tai yksin eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Vapaa pääsy.

Annantalo: ti 7.6.–16.8, klo 17.30. Annantalon A.lava

Kanneltalo: ma 6.6.–8.8, klo 17.30. Malminkartanon Puustellinaukio

Malmitalo: ke 1.6.–3.8, klo 17.30. Ala-Malmin puisto

Stoa: to 2.6.–11.8, klo 19. Stoan aukio

Vuotalo: ke 29.6.–17.8, klo 19. Vuotori