Maijun ja Teemun perheen seuraava koti nousee Saimaan rannalle Puumalaan – ”Paikkakunnan tunnelma viehättää”

Mitä jos vaihtaisi maisemaa ja muuttaisi uudelle paikkakunnalle? Tätä kysymystä pähkäilivät reilu vuosi sitten Maiju ja Teemu Mäkelä Kittilän kodissaan. Nyt heille rakentuu hirsitalo rantasaunoineen Puumalaan.

Mainos | Levin matkailukeitaassa asuneelle Teemu Mäkelälle Saimaan rannat olivat ainut vaihtoehto muutolle etelään. Se sopi erinomaisesti myös hänen vaimolleen Maijulle.

– Asuimme aikaisemmin Savonlinnassa, joten tämä seutu on tuttua. Puumalassa olimme käyneet moottoripyöräreissuilla ja paikkakunnan tunnelma viehättää, Maiju kertoo.

Muuttoa Etelä-Savon vuoden 2022 yritysystävällisimpään kuntaan vauhditti se, että Teemun uudet työkuviot ratkesivat yllättävän nopeasti. He muuttivat kunnan vuokra-asuntoon viime syksynä ja sopiva tontti järven rannalta löytyi Kotiniemen asuinalueelta. Oman kodin rakentaminen alkoi keväällä, valmista pitäisi olla ensi tammikuussa.

– Rakentaminen on helppoa, kun voin luottaa paikallisiin alan yrittäjiin. Putkimies vinkkaa sopivasta sähkömiehestä, heidän verkostoistaan löytyvät tarvittavat ammattilaiset. Ja kunnan rakennusvalvonnasta saa aina apua ja neuvoja, Teemu kehuu.

Katso videolta tunnelmallisia Saimaan maisemia! Tälle alueelle päästään rakentamaan uusia koteja vesistön äärelle.

Lapsiperheiden kasvukunta

Mäkelän perheeseen kuuluu kuusi lasta, koira ja kissa. Teemun esikoinen pääsi keväällä Kittilässä ylioppilaaksi ja asuu nyt Puumalassa. Maijun esikoinen asuu Sipoossa isällä ja Teemun kaksi vanhinta tytärtä Järvenpäässä äidillä. Muutto toi perheen lähemmäksi myös muita sukulaisia.

Yhteiset lapset, kolmevuotias Minttu ja kaksivuotias Malla, ovat kotiutuneet mainiosti Puumalaan. Päiväkoti on niin mieluinen paikka, että he haluaisivat sinne myös vapaapäivinä.

– Tyttäremme tuntevat jopa uusien kaverien perheiden autot, kun ne kulkevat kotimme ohitse. On Aatoksen auto, Riannan auto ja Empun auto, Maiju kuvailee hymyillen.

Unicefin Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen saaneessa Puumalassa on maksuton varhaiskasvatus, ja lasten asemaa huomioidaan monin tavoin kunnan päätöksenteossa. Puumalan yhtenäiskoulussa oppiminen tapahtuu rauhallisessa ympäristössä luontoa kunnioittaen.

– Kunnan panostukset lapsimyönteisyyteen näyttävät myös tuottavan tulosta, sillä naapurin mukaan tänä vuonna täällä syntyy ennätykselliset 22 vauvaa, Maiju lisää.

Vuoden 2021 pyöräilykunnassa on tarjolla mahdollisuuksia monenlaiselle liikkujalle. Esimerkiksi 60 kilometriä pitkä Puumalan Saaristoreitti on elämys tunnelmallisine pyörälauttoineen ja lossimatkoineen. Puumalan upein luontopolku on nimeltään Norppapolku. Se on Norppalaavuineen yksi Saimaa Geoparkin kohteista.

– Ja kesäaikaan voi aina lähteä soutelemaan kauniisiin maisemiin, Teemu vinkkaa.

Imatralla töissä käyvä Maiju on vaikuttunut näkymästä, joka aukeaa eteen hänen kotimatkallaan.

– Kun näen pitkän Puumalansalmen sillan, sillä on jotenkin rauhoittava vaikutus. Tiedän tulleeni turvalliseen kotisatamaan.

Sanottua elämästä Puumalassa: Muuttoagentin terveiset ja Kotiniemen asuntoalueen kuulumisia

”Puumalassa arki ja loma kohtaavat toisensa. Täällä tuhannet kausiasukkaat ja matkailijat luovat iloisen lomatunnelman kaikkien asukkaiden elämään. Vilkkaat matkailusesongit ja runsas tapahtumatarjonta takaavat monipuoliset palvelut myös vakituisille asukkaille.

Autan asumiseen ja yrittämiseen liittyvissä asioissa Puumalassa. Kunnantalolla on myös tarjolla edullista etätyötilaa. Ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä, että kuinka ja kenen kanssa olisi parasta kulloinkin edetä.”

Puumalan muuttoagentti Seija Paksu puh. 050 526 1888

”Kotiniemen asuntoalueella vain parin kilometrin päässä Puumalan keskustasta on 29 tonttia myytävänä Saimaan rannalla tai sen läheisyydessä. Lähistöllä sijaitsee muun muassa retkeilijöiden suosima Norppalaavu – Puumala on muuten Suomen parhaita paikkoja norppien bongaukseen.”

Kysy lisää vapaista tonteista: Puumalan LKV Oy I Mikkelin Kiinteistöpörssi Katri Huhtala puh. 0440 455 518 tai Osmo Huhtala puh. 045 346 9757

Puumalan kunta

3000 kilometriä Saimaan rantaa jylhine kallioineen, monipuolinen ja laajentuva asunto- ja tonttitarjonta, reilun 2000 asukkaan ja 4000 vapaa-ajan asunnon mahdollistama laaja palveluvalikoima, toimivat kunnalliset peruspalvelut, monipuoliset liikuntamahdollisuudet, viehättäviä losseja ja Suomen komeimpia siltoja henkeäsalpaavine maisemineen. Tutustu Puumalaan!