Luontopolulta suoraan ihanalle illalliselle maastokengissä? Tämäkin onnistuu ainutlaatuisessa luontokeskuksessa Nuuksiossa

Suomen luontokeskus Haltia tarjoilee loppukesän ajan luontovalokuvauksen elämyksiä. Haltiassa ja sen lähiympäristössä onnistuvat niin päiväretket kuin pidempikin oleilu, kun iltaa jatkaa ravintolaillallisen tai yksityisen saunavuoron merkeissä. Aivan naapurissa sijaitsee myös luontohotelli.

Mainos | Kesälomien aika lähestyy loppuaan, mutta Suomen luontokeskus Haltiassa on kesää ja luonnon parissa vietettävää aikaa jäljellä koko elokuuksi. Monipuolisessa tarjonnassa on elämyksiä lapsiperheille sekä esimerkiksi aikuisten kesken vietettävään vapaa-aikaan.

Haltiassa Suomen luonnon päivänä vietettävä tapahtuma keskittyy luontovalokuvaukseen, joka on myös yksi Haltian kesän teemoista. Välähdys! – koko perheen luontokuvafestivaali järjestetään 27.8.2022 kello 12–19. Tapahtumaan liittyviin toimintoihin sisällä ja ulkona on vapaa pääsy.

– Tapahtuma tehdään yhteistyössä Suomen ammattiluontokuvaajien SAL ry:n ja Suomen luonnonvalokuvaajien SLV ry:n kanssa. Tapahtumakentällä on jo nyt nähtävillä festivaalin teemaan sopiva Nature Exposed -valokuvanäyttely, Haltian markkinointipäällikkö Katja Määttä kertoo.

Tapahtumassa luontokuvaukseen liittyvä esityksiä pitävät muun muassa liito-oravakuvistaan tunnettu Benjam Pöntinen, susitutkija Seppo Ronkainen sekä Jyrki Kallio-Koski, joka tunnetaan saamelaisten elämästä kertovista valokuvistaan.

Suomen luonto upeimmillaan valokuvissa

Elokuun loppupuolelle asti Jyrki Kallio-Koskelta on Haltiassa esillä myös kokonainen valokuvanäyttely Raittijärvi – Kaijukan kylä. Esillä olevat kuvat kertovat Raittijärven saamelaiskylän elämästä 40 vuoden ajalta. Tähän sekä moniin muihin vaihtuviin sekä pysyväisnäyttelyihin pääsee tutustumaan Haltian näyttelylipun hinnalla tai Museokortilla.

Suomen luonto -päänäyttelyssä maisemat, lajisto, ääni ja valo vaihtelevat vuodenaikojen ja sijainnin mukaan. Tunnetuimmat Suomen luontovalokuvaajat ovat videoineet mielimaisemansa ja täydentäneet niitä valokuvin, jotka vaihtuvat jättimäisellä panoraamataululla.

Suomen kaunista luontoa esitellään näyttelyssä metsien, soiden, rannikkomaisemien, tunturien ja järvien sekä urbaanin luonnon kautta. Haltiassa mukana ovat Suomen kaikki viisi vuodenaikaa. Ja todellakin viisi – kaamos- ja kevättalvineen.

Vatsa täyteen luontopäivän päätteeksi

Alkuun kesäkurpitsacarpacciota, pääruuaksi paistettua nieriää tai sittenkin härän pihvi kuusiperunalla, lopuksi vielä katajanmarjabruleeta… 

Ravintola Haltian illallinen on tarjolla perjantaisin ja lauantaisin. Nuuksion keskellä nautitun ruuan oheen voi keksiä mieluistaan tekemistä: lähtisikö ensin tutustumaan lähiluontoon ja jatkaisiko sitten iltaa saunan sekä kenties luontohotellissa yöpymisen merkeissä? Yöpyminen onnistuu Haltian naapurissa Haltia Lake Lodgessa.

– On todellakin toivottua, että vieraat saapuvat illalliselle metsän tuoksuisena ja retkeilyvarusteineen, luonnosta nauttineena, Katja Määttä rohkaisee.

– Monipuolisesta tarjonnastamme pystyy koostamaan juuri omanlaisen päivän luonnossa.

Kolme valintaa Haltian tarjonnasta

Haltian retkilauantai. Elokuun ensimmäisenä lauantaina 6.8. järjestettävän Retkilauantain aiheena on Metsäkylpyelämys, ja tällöin Haltian palvelut ovat auki kello 21 saakka. Retkilauantaisin Haltian näyttelyihin on vapaa pääsy kello 17–21.

Haltia Shop. Luontokeskuksen verkkokaupasta onnistuu varata esimerkiksi vuoro Haltian saunaan tai Wine in the Woods -kokemukseen sekä ostaa vaikkapa tuotteita museokaupan tarjonnasta. Haltia Shopiin pääset tästä.

Ravintola Haltian illallinen. Perjantaina ja lauantaina elokuun loppuun asti Ravintola Haltia on auki kello 22 saakka. Lähde ensin tutkimaan lähiluontoa ja saavu siitä suoraan ihanan illallisen ja luontomaiseman ääreen!

Haluamme antaa kävijöillemme koskettavia luontoelämyksiä, innostaa lähtemään retkelle Suomen luontoon ja tukea luontosuhteen syventymistä.

Suomen luontokeskus Haltia

Portti Nuuksion kansallispuistoon

Nuuksiontie 84, Espoo

Lue lisää