Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Musiikkia, teatteria ja näyttelyitä – Helsingin kulttuurikeskusten syksy on täynnä maksutonta ohjelmaa

Etsitkö ilmaisia kulttuuritapahtumia Helsingistä? Kaupungin kulttuurikeskuksista löytyy runsaasti maksutonta ohjelmaa keikoista nykysirkukseen, näyttelyihin ja lasten esityksiin. Listasimme syksyn kiehtovimmat tapahtumat, jotka eivät tee taatusti lovea budjettiisi.

Mainos | Miltä kuulostaisi, jos suosikkiartistisi keikka olisi ilmainen, tai elokuvissa käynti ei rasittaisi kukkaroa?

Helsingin kulttuurikeskusten syksy tarjoaa ennennäkemättömän kattauksen maksuttomia tapahtumia kaikenikäisille kulttuurinystäville. Kiinnostivatpa sinua sitten eturivin artistien keikat, lastentapahtumat tai ajatuksia herättävät näyttelyt ja elokuvat, kulttuurikeskuksissa on tarjolla kaikkea tätä, ja paljon muutakin.

Kokosimme yhteen syksyn kiinnostavimmat tapahtumat, joihin ei peritä pääsymaksua. Valitse listalta suosikkisi, tai käy vaikka jokaisessa. Tätä kannattavammaksi ei kulttuurista nauttiminen voi enää muuttua.

Fiilistele Taiteiden yön keikoilla ja lastentapahtumissa

Taiteiden yönä to 18.8. Helsingin kulttuurikeskukset ovat pullollaan kiinnostavaa ohjelmaa. Malmitalon viereisessä Ala-Malmin puistossa kuullaan kaksi timanttista keikkaa. Ensin lavalle nousee perinteisten romanilaulujen tulkitsija Hilja Grönfors Latšo Džinta -yhtyeineen. Illan huipentaa suomirock-ikoni Pelle Miljoona uusimman kokoonpanonsa Pelle Miljoona Bandin kanssa.

Stoan aukiolla vietetään puolestaan perinteistä koko perheen Elojuhlaa, jossa on luvassa muun muassa Blind Gut Companyn ällistyttäviä sirkustemppuja, akrobaattista taituruutta ja jongleerausta. Perheen pienimpiä viihdyttävät Pikkulin vuorovaikutteinen musiikki-laulu-leikkishow ja rakastetun Pikku Papun Orkesterin konsertti.

Vuotalon Taiteiden yössä Vuotorin lavan ottaa haltuunsa ihana soul-laulaja Emilia Sisco The Northern Lights -kvartetin kera, ja Vuosalissa esitetään vuonna 2021 ensi-iltansa saanut kotimainen komediaelokuva Peruna. Alapihalla jaetaan tarinoita Story Sharing Caféssa, minkä lisäksi Vuotalon aulassa on luvassa kuvataidekoulun ja työväenopiston työpaja ja Itä-Helsingin musiikkiopiston oppilaiden musiikkia.

Taiteiden yö Ala-Malmin tapahtumapuistossa, to 18.8. klo 18 alkaen: Hilja Grönfors & Latšo Džinta klo 18, Pelle Miljoona Band klo 20.30. Ala-Malmin puisto.

Taiteiden yö Stoassa: Elojuhla, to 18.8. klo 17-20. Stoan aukio.

Taiteiden yö Vuotalossa, to 18.8. klo 16-22. Emilia Sisco & The Northern Lights kvartetti klo 18, Peruna-elokuva klo 18–19.50. Vuotalo ja sen ympäristö.

Hyppää juhlahumuun Kanneltalon 30-vuotissynttäreillä

Kanneltalo täyttää tänä vuonna 30 vuotta, ja synttäreitä juhlistetaan näyttävästi 18.–20.8. viikonloppuna, jolloin Sitratori täyttyy musiikista, tanssista, teatterista ja työpajoista. Juhlallisuudet avaa torstain 18.8. Taiteiden yö, jossa hämmästellään koko perheen sirkusesitystä, taiteillaan lentäviä lusikoita ja viihdytään Fillaripianistin ja Ruffle Armyn jättisaippuakuplashown parissa.

Perjantain 19.8. synttärijuhlissa on luvassa takuuvarmaa juhlahumua, kun estradin ottavat haltuun legendaarinen diskokuningatar Eini, kameleonttimainen laulaja-lauluntekijä Litku Klemetti ja yhteislauluihin yleisön johdattava Mari Kätkä Trio. Tapahtuman juontaa näyttelijä, ohjaaja, kätevä emäntä ja dragkingi Minna Kivelä.

Juhlaviikonloppu huipentuu lauantaina 20.8. Kannelmäen ensimmäisiin kyläjuhliin, jonka ohjelma on alueen asukkaiden suunnittelema. Tule tekemään löytöjä puistokirppikselle, osallistu työpajoihin ja eläydy monipuolisiin tanssi- ja teatteriesityksiin. Sitratorilla tavataan! Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Taiteiden yö Kanneltalossa, to 18.8. klo 16.30–20. Sitratori.

Kanneltalon kolmikymppiset, pe 19.8. klo 16 alkaen: Mari Kätkä Trio klo 16, Litku Klemetti klo 18 ja Eini klo 20. Sitratori.

Kantsun kyläjuhlat, la 20.8. kello 10–20. Sitratori.

Tanssi tv:stä tuttujen tähtiopettajien ohjauksessa

Tekeekö mielesi sukeltaa paritanssien pyörteisiin? Tule mukaan opettelemaan tanssiaskelia ja pitämään hauskaa telkkaristakin tuttujen tanssitaiteilijoiden Katja Koukkulan ja Jussi Väänäsen ammattimaisessa ohjauksessa. Stoan maksuttomissa aamupäivätansseissa pyörähdellään syksyllä neljänä tiistaina tunti kerrallaan. Tanssimaan pääsee joko oman parin kanssa tai soolona. Näihin tanssituokioihin ovat tervetulleita niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin tanssilattioiden taiturit, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Aamupäivätanssit ti 6.9, 25.10, 22.11. ja 13.12. klo 10.30–11.30. Stoan aula.

Vaikutu ajatuksia herättävästä dokumenttielokuvasta

Kulttuurikeskus Caisassa katsellaan lauantaina 1.10. herkkävireinen ja havahduttava Kansanvalta-elokuva. Mervi Enqvistin ohjaama dokumentti kertoo helsinkiläisen käsikirjoittaja, näyttelijä ja aktivisti Laura Eklund Nhagan tarinan ja tarkastelee sitä, millaista on kasvaa rodullistettuna henkilönä Suomessa. Dokumentti sai ensi-iltansa Doc Point -festivaaleilla tammikuussa 2022.

Leffanäytöksen jälkeen aihetta pääsee pureskelemaan lisää elokuvan teemoihin liittyvässä paneelikeskustelussa ja vaikuttamistyöpajoissa. Kansanvalta-tapahtumaan on rajallinen määrä paikkoja ja ilmoittautuminen alkaa syyskuussa täällä.

Kansanvalta-päivä, la 1.10. klo 12-17. Caisan auditorio.

Aisti mediataiteen ja musiikin kuumimpia uusia virtauksia

Sytykö musiikista ja mediataiteesta? Syyskuun alussa Vuotalon valtaa Aalto-yliopiston taiteen ja median laitoksen opiskelijoiden tuottama audiovisuaalinen festivaali. Jo seitsemättä kertaa peräkkäin järjestettävä festari pitää sisällään huimia audiovisuaalisia esityksiä, mainiota mediataidetta ja kiinnostavia workshopeja. Festarin esiintyjät valitaan avoimen haun kautta, ja ideana on bongata nykyisiä ja tulevia äänitaiteen kykyjä Suomesta ja maailmalta.

Tänä vuonna estradille nousevat perjantaina 2.9. Ahva, Mario Massa & Mixafortuna, Mikko Hilgert, Voix Voix ja Fluoxetine. Lauantaina 3.9. yleisöä viihdyttävät puolestaan Adeola, Otso Havanto & Vuokko Lahtinen, Tom Lönnqvist, PAETKAA feat. Auf ja pulu. Tervetuloa mukaan aistimaan audiovisuaalisen taiteen tuoreimpia tuulia!

Ääniaalto-festivaali, pe 2. – la 3.9. klo 18–20.30. Vuotalo.

Tutustu hykerryttäviin lastenteatteriesityksiin

Lasten taide- ja kulttuurikeskus Annantalo viettää tänä vuonna 35-vuotissynttäreitään, ja sen kunniaksi syksyllä nähdään upeita, perheen pienimmille suunnattuja kansainvälisiä teatteriesityksiä.

Ranskalaisen Compagnie ACTAn esitys Archipel – Saarella kutsuu mielikuvitusmatkalle saaristoon seikkailemaan saarelta toiselle (7. ja 9.10.). Sanaton teos on kunnianosoitus varhaislapsuudelle ja joustaa niin muodossaan pituudessaan kuin tulkinnassaankin. Ikäsuositus: 10 kk–3 v.

Me kaikki muistamme lapsuudesta, kuinka hauskaa oli ryömiä pöydän alle ja kuunnella salaa aikuisten juttuja illallispöydässä. Belgialaisen Les Zerkiens -ryhmän Pöydän alla -esityksessä (25.-27.11.) yleisö ryömii kirjaimellisesti pöydän alle. Yhtäkkiä kello soi ja pöytää aletaan kattaa kiireen vilkkaa. Katsojat seuraavat, kun pöytä täyttyy astioista, ruuista, hulluttelusta ja monenlaisista kummallisista asioista. Ikäsuositus: 6kk+.

Compagnie ACTA: Archipel – Saarella, pe 7.10. ja su 9.10. Annantalo. Ilmoittautuminen 7.9. alkaen osoitteessa annantalo.fi.

Les Zerkiens: Pöydän alla, pe 25. – su 27.11. Annantalo. Ilmoittautuminen 1.11. alkaen osoitteessa annantalo.fi.